Green Terror'e Başlıyorum


LuthorharkonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1410
LuthorharkonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2016 23:08
Merhabalar Arkadaşlar,

Yaz tatili'nin yaklaşmasıyla birlikte önceden de karar verdiğim 3 aydır boşta olan 200 Litre akvaryumumda Tek erkek Green Terror balığı bakımına başlayacağım.

Bu balık hakkında ve akvaryum'u ışıklandırma konusunda bilgilendirmelerinize ihtiyacım olacak. Yardımcı olan olmayan tüm değerli arkadaşlar'a şimdiden çok teşekkür ederim.

Şöyle bir başlayalım.. Gerekli malzemeler olarak,

Kum tercihimi silis kumdan yana kullanayım diyorum, bu kum uygunsa tamamdır fakat farklı bir kum gerekliyse tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yem olarak (Ne çeşit yem olacağı konusunda hiçbir fikrim yok) bana Green Terror'u en kaliteli bakabileceğim şekilde bol çeşitli bir yem listesi ve yemleme biçimini söyleyebilir misiniz (Hangi saatler günde kaç kere ne kadar verilecek vs..?).

Elimde temiz bir kapak var fakat ışıklandırma için yer yok bu kapağa nasıl bir ışıklandırma yapılabilir. Beyaz olarak düşünüyorum ışığı, ne şekilde hangi çeşit ışıklandırma yapabilirim ? (Kusura bakmayın ışıklandırma hakkında hiç bilgim olmadığı için soruları anlaşılır şekilde yönlediremedim)

Akvaryum'a yüzme alanı geniş olması açısından herhangi bitki kaya kök vs koymayı düşünmüyorum herhangi bir problem doğurur mu bu durum ?

Eksik birşey varsa eklemenizi rica ederim arkadaşlar çok teşekkürler herkese tekrardan keyifli forumlar.[EDIT]Kubilay Sakarya,2016-05-04 01:32:27[/EDIT]

Beğenenler: [T]176568,twistedfate[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TigeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1689
TigeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2016 11:08
Öncelikle hayirli olsun benim amerikan tanki kurmamdaki en buyuk etken gt ile tanismamdi asalletli renkli muhtesem bir balik genis yuzme alani birak akvaryumda surekli yuzmeti seven sabit durmayan bi tur bence yanina 1 disi al es tuttugu takdirde seyir zevki ve gorseli mukemmel olur yavrularini korurlar silis kum uygundur bi sorun olmaz kumla oynamayi cok sever akvaryumu bombos birakmana gerek yok belki bi dal ve bi kac kaya parcasi koyabilirsin gorsel acidan hos durmasi icin yem olayini cok iyi hatirlamiyorum nasil beslendigine ansiklopediden bakip ona gore yem alabilirsin zatenmasallahi var yem ayirt etmiyor[:)))] isik icine 3 cipli beyaz serit led kullanabilirsin ince oldugu icin heryere rahatlikla dosenir:) yemlemeyide her balikta oldugu gibi gunde 2 yada 3 kez yapabilirsin hayirli olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MerterKorkmazÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 133
MerterKorkmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 09:01
Oncelikle kolay gelsin ve hayırlı olsun.Bende gt besleyen biri olarak arastırmalarım ve tecrubelerim dahilinde yardım etmek isterim.Kum ve arka fon secimini koyu renk yapmanı oneririm,gt renklerini daha rahat ve güzel sekilde gosterecektir.Bir tane de olsa akvaryumuna kök koymanı öneririm ki ph seviyesini düsürsün,gt ler düsük ph istiyor.Yem olarak yüksek proteinli her yemi tercih edebilirsin secici hic deiller ama kabızlıga karsı haftada 1 veya 2 öğün bitkisel beslemen isabetli olur.Alacagın yerden anlasmalı olarak 1e 3d alabilirsen es tuttukdan sonra kalanları geri verebilirsin.Tek erkek alırsan sonradan eş tutturmak icin cok ugrasabilirsin.Saygılara,saglıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twistedfateÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2015
İl: Bursa
Mesaj: 526
twistedfateÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 21:02
Bence akvaryuma mangrow kökü koyabilirsin. Yukariya dogru pek yer kaplamaz, hem dekoratif de durur.
Tek basina kökler ph a pek etki yapmaz.
Dis filtrene torf eklemeni öneririm.
Ph a hatri sayilir faydasi oluyor. Benim
8.2 den 7.6 ya düşürdü.
Çay da kullanabilirsin
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/amerikan_tanklarinda_cay_kullanimi_hakkinda_k470824.asp[/URL]

Vakit bulursan dereden dere, kumuda toplayabilirsin, krem sarimtrak guzel olur :)

Her yemi yiyor zaten, sera, jbl tetra gibi markalarin iyi yemlerini vedebilirsin. Arada
Kankurduda verdin mi oh mis :)[EDIT]twistedfate,2016-05-05 21:08:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir