ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MerterKorkmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
76
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2016 17:32
Son Ziyaret:
02 Ocak 2024 02:19
Toplam Mesaj:
133 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Merter Korkmaz
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Makine mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Merter Korkmaz

SON 10 MESAJI

Himalayan Poso Rabbit Snail Salyangozlar
Akvaryum kumunuza ve suyunuzun tuz değerlerine bakmanızı öneririm. Bazı hagen benzeri kumlarda kabuklularını kaybeden arkadaşlar olmuştu, bitkiler için kullandığınız gübre var ise içeriğini öğrenerek zarar verebilecek elementleri de tespit edebilirsiniz.
Yeni Bir Kurulum, Yeni Bir Heyecan
Merhaba sizlere de;

Hobiye yeniden hoşgeldiniz, ilk dikkatimi çeken husus alacağınız ürünlerdeki fiyat performans araştırması oldu. Belli ki zaman harcamış, okumuş araştırmışsınız.
Belirtmek istediğim ilk görüş; filtre seçiminizde canlı yükünüze ve akvaryum hacminize uygun olanı, elinizdeki filtre modellerinin özelliklerini araştırarak karar vereceksinizdir zaten. Yüzey dalgalanması da yeterli tutulduğunda, bunun yanında hava vermek ( pipo filtre ile desteklenmeyecek ise ) gerekli olmayabilir. Hem elektrik faturanız da kabarmaz. [:D]
Bir diğer husus ısıtıcınızın akvaryum hacminize yeterli gelmemesi olası görünüyor. Yaklaşık 100 litre hacim, dekor ve kum ile daha da düşecektir fakat 50w yine de yeterli olur mu,güzel bir termometre ile takipte kalmak iyi olabilir, ben riske girmezdim.
Bitki ile haşır neşir olacaksanız gübre ve su değerlerinizin ölçüm yöntemlerini de araştırmanız gerekebilir. Çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. [:iyi:]

Keyifli Hobiler Dilerim.
Betta İle Bitkili Akvaryumun Olmazsa Olmazı Nedir
1 Adet orta boy Nerite salyangozu işinizi görür diye düşünüyorum. Tek bakarsanız çoğalma durumları da yok Neritelerin, hermafrodit değillerdir. Sağlıklı Hobiler.
Kiraz Karides Akvaryumu İçin Soru
Dophin SFP16 modeline bir göz atmanızı öneririm, motorlu pipo filtredir. 3,2 W -170 L/H ve en önemlisi hiç ses yok. Benzer litrede bir akvaryumda kullanıyorum, çıkışını cama doğru konumlandırdım, canlılar ve bitkiler savrulmuyor. sorunsuz kullanıyorum. Keyifli hobiler.
Yeni Aldığım Betam Yumurtladı Ne Yapmam Gerek
[QUOTE=Batuhan kılıç]Ben daha yeni aldım beta balığımı. Bir sabah yem verirken üzerinde baloncuk şeklinde birşeyler olduğunu fark ettim.
İnternetten araştırdım ve bunların yumurta olduğunu öğrendim. Zaten hep ya suyun altında ya da çok hızlı oluyordu. Daha acemi olduğum için bu konularda hiçbir bilgim yok. Aldığım yerde farklı akvaryumların içinde bir dişi bir erkek vardı ve akvaryumları yanyanaydı her halde ondan yumurtladı. Ne yapıcağımı bilmiyorum bir erkek mi almalıyım yoksa olduğu gibimi bırakmalıyım . Lütfen bana yardım endin.
[/QUOTE]
Betalarda bildiğim kadarıyla baloncukları erkek balık yapar ve dişi balığın yumurtalarını baloncuklara yerleştirir.Yani balığınız erkek muhtemelen fakat dişi olmadan yumurta da olmayacağı için şuan baloncuklar boş.Biraz araştırıp bir dişi edinerek yavru alabilirsiniz.
Akvaryuma Yeni Japon Balığı Nasıl Koyulur
[QUOTE=SPOKoner]10 litrelik tanka yeni aldığım için koydum 80 lt akvaryumun içinde 3 japonum var zatende bunu yeni aldığım için hastalık varmıdır görünürde birşey yok ama işte 1 gün tutucam yoksa sürekli 10 lt lere durmuycak.yeni aldığım balığa metilen mavisi sıkmalımıyım?[/QUOTE]
Bir hastalık belirtisi olmadan metilen mavisini kullanmamalısınız.Metilen mavisi yararlı ve zararlı bakteri olusumunu yok eder.Bir terslik olursa tekrar araştırarak uygulama yapabilirsiniz.
Uygun Fiyat Yeni Akvaryum Kuruyorum
[QUOTE=emokaan82]Aktif karbon un yaptığı işin fazlasını zeolit de yapıyor diye biliyorum, ki zaten almışsınız. Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.

[/QUOTE]
Zeolitin yüksek amonyak seçiciliği vardır ve suyu yumusatır.Sert su balıkları için sıkıntı yaratabilir.
Aktif karbon suyu yumuşatmaz , parkütüllerden vs. dolayı oluşan bulanıklığı , ilaç kalıntılarını temizlemesi bakımından yararlı bir malzemedir. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu elementleri toplayabileceği düşüncesi ile bitki akvaryumlarda az miktarda kullanılması önerilir.Forumdan edindiğım bilgilere göre bu şekilde ufak farkları mevcut.
Amerikan Dünyasına Geçişte Karma Tür Tavsiyesi
[QUOTE=DogukanCAN35]

Peki bu amerikanlarla cüceleri aynı tankta besleyemezmiyim?[/QUOTE]
Boyut olarak gerçekten büyük farklar oluyor aralarında.En ufak sürtüşmede cücelerin hiç şansı yok malesef.
Amerikan Dünyasına Geçişte Karma Tür Tavsiyesi
[QUOTE=DogukanCAN35]

650 700 litre yetmezmi sizce?[/QUOTE]
2 tür için muhtemelen yeterli olacaktır güzel bir dekorla.Ama 3.tür için şüpeliyim açıkcası.Cüce amerikan tankı yapsanız yeterli olabilir belki 4 tür için bile.Ama GT gibi 30 cm boyutlara ulaşıp tek erkek için 200 litre hacim gerektiren balıklar için hiç tahmin edilebilecek bir senaryo yok malesef.
Flowerhorn başta elemeniz gereken bir tür bence,başka balıklara hiç tahammülü yok.
Ama inka,kakadu,ramireziler birarada olabilir ve güzelde olur.[EDIT]MerterKorkmaz,2017-03-23 22:22:21[/EDIT]
Amerikan Dünyasına Geçişte Karma Tür Tavsiyesi
[QUOTE=DogukanCAN35]

gönlümden geçen 3 4 en kötüsü 5 tür olabilir ama üreme dönemi hariç kapışmalar olmaması tercihimdir zarar görmesin hiç bir canlı karıncayı incitmeyen bir karakterim var ona uygun hangileri olabilir veya green terörler hoşuma gitti :) hepi topu toplamda 10 12 balık maximum 15 balık gibi düşünüyorum

Bu arada sajicayı biraz renksiz gördüm böyle al benisi ve renkleri daha canlı olanlar tercih sebebimdir.

Bu arada Green terörün turuncu kuyruklu mavi olanıyla kırmızı kafalı mavimsi olan resimleri hoşuma gitti görsellerde[/QUOTE]
Barışçıl türlerde dahi 4 tür birarada çok zorluk çıkarabiliyor.GT ler ile birlikde dişili erkekli yaşayacak 3 tür için inanılmaz hacimler gerekir diye düşünüyorum.Karma ve görsel bir tank için yavrulardan vazgecmeniz gerekecek gibi görünüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.