Güneydoğu Asya Biyotopu


MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 16:54
 Bitkiliyi bıraktım. Oldukça agresif , yüzgeç tırtıklayan ve taban bitkilerini söken bir tür olmaları nedeniyle hiç puntius tetrazona yetiştiremedim. Tek tür olarak tetrazon yetiştireceğim , çoğaltacağım , doğadaki gibi 7 cm boya ulaşana kadar canlı yemlerle , kaliteli marka yemlerle besleyebileceğim bir Güneydoğu Asya Biyotopu kurmaya karar verdim.

 Besleyeceğim balığın yaşadığı ekosistemi bulmakla başladım işe. Malay yarımadasında sumatra ve borneo nehirlerinde yaşadıklarını öğrendim. 6-8 PH ve 5-19 gdh arasında yaşadıkların öğrendim.

 Başka kaynaklarda da tam aksine Amazon'da ki gibi asidik ve yumuşak sularda daha iyi bakıldıklarını okudum ve kafam karıştı.

 Sorum Güneydoğu Asya Biyotop'u yapmış kimse var mı ? Varsa önerilerini okumak isterim. Şu ana kadar aldığım kararlar doğrultusunda toparladığım malzemeler :

 - Tamamen inert quartz kum , bunu altında suyu sertleştirmesi için az miktarda saksı toprağı eklemeyi düşünüyorum.

 - Sadece yüzey bitkileri düşünüyorum , su mercimeği gibi ,  hedefim bitkili olmadığı için günde 2-3 saat ışık vereceğim , hatta bunlarıda iptal edebilirim.

 - Kırmızı renkli makarna kayalar düşünüyorum. Güneydoğu Asya sistemlerinin demir bakımında zengin olduğunu okudum. Suya salınım yapıp suyu sertleştiren , demir içerikli kırmızı makarna kayalar aldım.Bitki olmayacağı için tetrazon'da bomboş akvaryumda genelde filtre hortumlarının arkasına strese girip saklandığı için taşların etkili olacağını düşündüm.

 -Akvaryumum 250 litre 30-50 adet tetrazon almayı düşünüyorum. Balıkları büyümelerini gözlemleyebilmek için daha yavru iken alacağım. 50 adeti yetişkin boya ulaştıklarında fazla olabileceğinden korktuğum için 30-40 arasında alabilirim. Bu kadar tetrazonu sağlıklı , yavru ve uygun fiyata bulabileceğim akvaryumcu önerebilirmisiniz ? Aşağıdaki fotoğrafdaki gibi sağlıklı balıklar arıyorum.





 Başka aklıma gelmeyen , atladığım ayrıntıları yakaladıysanız paylaşırsanız çok yardımı dokunur.



kijthae2011-08-20 16:59:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 17:20
Uygulamanızı bekliyorum takip de olacağım, benim de düşündüğüm ama bir türlü yapmadığım bir şey Tetrazon akvaryumu kurmak bana da güzel bir referans konusu olacaktır.

Ayrıca balıkları Fatih'e yakınsanız veya gelebilirseniz Paşa'dan alabilirsiniz. Bir çok tetra türü var tetrazonlar da küçük ve büyük mevcutlar;
http://www.amazonpetcenter.com/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir