hangi yem veya yemleri öneriyorsunuz ? syf:2


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2768
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 17:41
[QUOTE=emre05_1907][QUOTE=Saussure] Atakan akvaryuma çok güvenirim. Her firmanın hata yapma ihtimali vardır, ancak hata olduğunda firmanın takındığı tutum kaliteyi ve güvenilirliği belirler. Ben Atakan akvaryumdan bir sürü malzeme, yanında da tetranın bir yemini almıştım, yanlış yemi koymuşlar. Ben de gıcık müşteri refleksiyle firmayı aradım ve gıcıklık yapmaya başladım, sonuç olarak öyle davrandılar ki "ben zaten o yemi daha sonra alacaktım, önemli değil" dedim. Çünkü yanlış yemin bende kalmasını teklif ettiler, doğru yemi de yollayacağız dediler. İçinde insan faktörü var, elbette hata olabilir diye düşündüm, ancak bu işin içinde emek de var, ve yapıcı bir karşılık aldım. Bu yüzden yemin değeri kadar olan kargo parasını ödemelerine gönlüm razı olmadı. Atakan akvaryum umarım önceki firmalar gibi diplere düşmez. [/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler

Link atma şansınız var mı?
[/QUOTE]

Akvaryem'e daha yakınsınız şu anda, ancak yine de linkini atayım:


Bu arada otuz.com'dan da gayet memnun kaldım. İlk başta sitenin arayüzü paint'le yapılmış gibi olduğundan bir şüpheye düştüm, ancak bir sorun çıkmad, özellikle rotifish markasının yemleri ucuz geldi bana.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

corail79Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 52
corail79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 21:29
Ben de bugün Atakan Akvaryum'dan alışveriş yaptım. Evime olan mesafeleri 50 km olmasına rağmen, 
üşenmeden gittim. İyi ki de gitmişim. Gerçekten çok ilgili davrandılar ve aldıklarımla ilgili bilgi aktardılar (özellikle Ahmet bey sağolsun çok ilgilendi); hem bitki ve balık seçiminde hem de fiyatlarda yardımcı oldular. Gerçekten memnun kalarak oradan ayrıldım. Kısmetse ileride tekrar oradan alışveriş yapmayı düşünüyorum. Herkese de tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre05_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 491
emre05_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 00:59
Çok teşekkürler herkese pazartesi sipariş verene kadar yine görüşlerinizi beklerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ethem67Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2013
İl: Antalya
Mesaj: 777
ethem67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 02:35
Bende akvaryem.com dan alışveriş yapıyorum gayet memnunum siparişlerim 24 saat bile olmadan elime ulaştı kesinlikle tavsiye ederim.Saygılar.İyi hobiler.ethem672014-07-06 02:35:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre05_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 491
emre05_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 04:36
Kararımı akvaryem'den yana kullanmaya verdim. İnşallah dediğiniz gibi ben de memnun kalır,öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 07:11
Karar vermişsiniz ancak bende standarttan şaşmayacağım ve akvaryem i önereceğim.otuz.com u kesinlikle önermiyorum ve şikayet konularını incelerseniz nedenini daha iyi anlayabilirsiniz.Şu sıralar gündeme gelmiyorlar ancak rastladığım konuları çok iyi biliyorum.Bende sizin gibi araştırma yaparken karşılaşmıştım.Akvaryem de karar kılmıştım ve bir çok kez hatta defalarca sıfır sıkıntı eşliğinde alışveriş yaptım.Fiyatları uygun ancak juenpet ile de karşılaştırın.Aynı şekilde juenpetten de birçok defa alışverişim oldu 1 tanesinde de vay efendim kargonun kartonunda delik vardı bile diyemedim.Kargo şirketinden kaynaklabilecek sıkıntılar bile yoktu.Zaten kararınızı vermişsiniz en güzel seçim.Balıklarınıza afiyet olsun şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre05_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 491
emre05_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 12:25
[QUOTE=Duman Han]Karar vermişsiniz ancak bende standarttan şaşmayacağım ve akvaryem i önereceğim.otuz.com u kesinlikle önermiyorum ve şikayet konularını incelerseniz nedenini daha iyi anlayabilirsiniz.Şu sıralar gündeme gelmiyorlar ancak rastladığım konuları çok iyi biliyorum.Bende sizin gibi araştırma yaparken karşılaşmıştım.Akvaryem de karar kılmıştım ve bir çok kez hatta defalarca sıfır sıkıntı eşliğinde alışveriş yaptım.Fiyatları uygun ancak juenpet ile de karşılaştırın.Aynı şekilde juenpetten de birçok defa alışverişim oldu 1 tanesinde de vay efendim kargonun kartonunda delik vardı bile diyemedim.Kargo şirketinden kaynaklabilecek sıkıntılar bile yoktu.Zaten kararınızı vermişsiniz en güzel seçim.Balıklarınıza afiyet olsun şimdiden.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.


Arkadaşlar akvaryem kesin olarak kararım olan firma. Şimdi size bir sorum daha olacak kusura bakmayın lütfen, yem olarak sarı prenses,afra hara,mpanga,demasoni,saulosi için; renklerini tam almaları,hızlı gelişmeleri,üreme kolaylığı,severek yiyecekleri gibi unsurları içeren hangi yem grubunu öneriyorsunuz ? (Özellikle renk ve gelişme).

Su değişimi haftada 2 kez yapıyorum.

Canlı yem olarak su piresi alacağım 1 haftaya kadar geliyor,bir arkadaşım gönderiyor.

Salatalık,karpuz,makarna veriyorum haftada 1-2 kez.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 19:24
1-Tetra Bits (diskus)
2-Sera Discus Granulat
3-Sera spurilina tabs.
4-NLS chiclid Formula
5-NLS Grow Formula
6-NLS thera+A
7-Tetra Provegatable
8-Tropical sub sib Tabin A
9-Dainichi Color Supreme
10-Dainichi Veggie Deluxe
11-Dainichi veggie fx
12-Dainichi color fx
13-Sera Vipagran
14-Sera Vipan

Hazır yemler olarak kullanabileceğiniz yemler bunlar..Muhtevalarına göre en az 2 çeşit otçul (bitkisel), 2 çeşit etçil (proteinsel) bazda yem kullanmanızı öneririm.Bu çeşitleri taban olarak almalısınız.En az 2 şer çeşitten uygulayacağınız diyete göre çeşitlerinizin sayısını belirleyebilirsiniz.

Ayrıca el yapımı olarak geliştirilmeyi bekleyen ancak bir türlü vakit bulunup geliştirilemeyen vakit bulunsa dahi üşengeçlikten yapımına başlanamayan kendi araştırmalarım ve fikirlerim doğrultusunda naçizane yem denemem inceleyebilir ve geliştirilmesi konusunda aklınızda bir fikir varsa konuya ekleyebilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/Forum/yem_denemesi_k743259.asp

Bunların dışında; marul yaprağını afiyetle tüketiyorlar.Yumurta haşlaması-gerek beyazı-gerek sarısını severek tüketiyorlar.Haşlanmış havuç,bezelye,ıspanak,kestane(közlenmişinide severek yiyorlar) gibi yiyecekleri doğrudan tankınıza uygulamanızda sakınca yoktur.Ancak özellikle haşlanmış havucu tankta fazla tuttuğunuz vakit suda beyazlaşmaya neden oluyor.Ayrıca havucun içeriğinde bulunan karoten maddesi renk pigmentlerini de desteklediği için istenilen canlı renklere yardımcı oluyor.Yalnız sp de fazla uygulanması halinde renginde yine koyulaşmaya neden olabilir diye düşünüyorum.Yine bunların dışında salatalık.Bildiğimiz hıyarın iç kısmını afiyetle tüketeceklerdir.Portakal, mandalina, ve muz kabuklarının iç kısımlarında kalan bölgeye adeta saldırıyorlar.Özellikle muz için söyleyebilirim.

Not : Sayılan bitkisel besinlerle düşkünlük canlıların alışkanlıklarıyla ilgilidir.Ben aldığımdan bu yana (2-3cm) bu tür besinlere alıştırdım.Ancak damızlık boydakilerde başlangıçta pek talepkar görünmeselerde alıştıkları taktirde severek yiyeceklerdir.Ayrıca canlılar yiyecek seçebilir.Örneğin benim balıklarım salatalığın özellikle iç kısmına oldukça düşkünken sizin balıklarınız ya da balıkalrınızdan birkaçı seçici davranıp yemeyebilir.%100 yerler başarı elde edeceksiniz diye bir tutturmam söz konusu değildir.

Not2 : Bu tür bitkisel besinler canlılarınızın renklerine doğrudan etki edecek daha canlı görünmelerine katkı sağlayacaktır.Sindirimlerini rahatlatığından dolayı kabızlık sorununu ortadan kaldıracaktır.Hazır yemlerin de neden olabilecekleri bir takım olumsuzluklar vardır.Bu şekilde diyetlerine dahil etmeniz halinde o olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaklardır.Canlıların yağlanmamasına katkısı olacak böylece yavru performansı ve uyuşukluk gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacaktır.Daha sayılabilecek nice yararı vardır elbette.Ben genelde haftada 2 kere birinde direk sayılan besinlerden herhangi birini diğerinde hazır yemler+ marul uyguluyorum.Neden o gün marul?Çünkü marul suda uzun süre de kalsa kalitesine pek etki etmiyor.24 saatten fazla durduğu dahi oluyor.Akıllarına estikçe acıktıkça başvuruyorlar...

Yine bunların dışında ayrıca; o gün evde balık pişecekse (iri boy balıklar) çiğ olarak minik parçalar halinde yem saatlerinde veriyorum.Yine severek tükettikleri besinlerin başında geliyor.Tavuk ciğerinide çiğ olarak uygulayabilirsiniz ancak suyu biraz kirletiyor.Zira yine dana ciğeri.Haşlanmış tavuk eti genelde döşten tercih ediyorum.Pek rağbet edilmese de az da olsa tüketiyorlar.

Not : Tamamı denenip gözlemlenmiş sık sık uygulanmış veya uygulanılmaya çalışılmış çalışmalardır.Kulaktan duyma boş bilgiler olarak anılmasını istemem.

Bunların dışında yetişkinlere de artemia çıkarılabilir.Rotifish markanın kurutulmuş kan kurdu-kurutulmuş küp tubifex(şiddetle önerim)-kabuğu soyulmuş artemia yemlerini de gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.


Sarı prenses ve Mpanga besliyorum.İmzamdaki Mpanga 2 cm den büyüttüğüm kendi kolonimin erkeğidir.Bana aittir.Canlı üzerinde oynama yoktur.Telefon kamerasıyla çekilmiştir.Saulosi ve demasoni tamamen farklı diyetten balıklar.Bunlar içinde araştırıp yalnızca bitkisel olanlarını kullanabilirsiniz.Ben bu diyetle mpanga ve sp lerde güzel gelişme kaydettim.Çok seri ve bol sayıda yavru tutuyorlar ilk anneliklerinde bile yüzümü güldürdüler atmadılar.Kusuru görmek ne haddimize Emre Bey.Umarım yardımı dokunur.Yazı tamamen bana ait.Soran olursa siteden kopyalayıp yapıştırıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre05_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 491
emre05_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 00:14
[QUOTE=Duman Han]1-Tetra Bits (diskus)
2-Sera Discus Granulat
3-Sera spurilina tabs.
4-NLS chiclid Formula
5-NLS Grow Formula
6-NLS thera+A
7-Tetra Provegatable
8-Tropical sub sib Tabin A
9-Dainichi Color Supreme
10-Dainichi Veggie Deluxe
11-Dainichi veggie fx
12-Dainichi color fx
13-Sera Vipagran
14-Sera Vipan

Hazır yemler olarak kullanabileceğiniz yemler bunlar..Muhtevalarına göre en az 2 çeşit otçul (bitkisel), 2 çeşit etçil (proteinsel) bazda yem kullanmanızı öneririm.Bu çeşitleri taban olarak almalısınız.En az 2 şer çeşitten uygulayacağınız diyete göre çeşitlerinizin sayısını belirleyebilirsiniz.

Ayrıca el yapımı olarak geliştirilmeyi bekleyen ancak bir türlü vakit bulunup geliştirilemeyen vakit bulunsa dahi üşengeçlikten yapımına başlanamayan kendi araştırmalarım ve fikirlerim doğrultusunda naçizane yem denemem inceleyebilir ve geliştirilmesi konusunda aklınızda bir fikir varsa konuya ekleyebilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/Forum/yem_denemesi_k743259.asp

Bunların dışında; marul yaprağını afiyetle tüketiyorlar.Yumurta haşlaması-gerek beyazı-gerek sarısını severek tüketiyorlar.Haşlanmış havuç,bezelye,ıspanak,kestane(közlenmişinide severek yiyorlar) gibi yiyecekleri doğrudan tankınıza uygulamanızda sakınca yoktur.Ancak özellikle haşlanmış havucu tankta fazla tuttuğunuz vakit suda beyazlaşmaya neden oluyor.Ayrıca havucun içeriğinde bulunan karoten maddesi renk pigmentlerini de desteklediği için istenilen canlı renklere yardımcı oluyor.Yalnız sp de fazla uygulanması halinde renginde yine koyulaşmaya neden olabilir diye düşünüyorum.Yine bunların dışında salatalık.Bildiğimiz hıyarın iç kısmını afiyetle tüketeceklerdir.Portakal, mandalina, ve muz kabuklarının iç kısımlarında kalan bölgeye adeta saldırıyorlar.Özellikle muz için söyleyebilirim.

Not : Sayılan bitkisel besinlerle düşkünlük canlıların alışkanlıklarıyla ilgilidir.Ben aldığımdan bu yana (2-3cm) bu tür besinlere alıştırdım.Ancak damızlık boydakilerde başlangıçta pek talepkar görünmeselerde alıştıkları taktirde severek yiyeceklerdir.Ayrıca canlılar yiyecek seçebilir.Örneğin benim balıklarım salatalığın özellikle iç kısmına oldukça düşkünken sizin balıklarınız ya da balıkalrınızdan birkaçı seçici davranıp yemeyebilir.%100 yerler başarı elde edeceksiniz diye bir tutturmam söz konusu değildir.

Not2 : Bu tür bitkisel besinler canlılarınızın renklerine doğrudan etki edecek daha canlı görünmelerine katkı sağlayacaktır.Sindirimlerini rahatlatığından dolayı kabızlık sorununu ortadan kaldıracaktır.Hazır yemlerin de neden olabilecekleri bir takım olumsuzluklar vardır.Bu şekilde diyetlerine dahil etmeniz halinde o olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaklardır.Canlıların yağlanmamasına katkısı olacak böylece yavru performansı ve uyuşukluk gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacaktır.Daha sayılabilecek nice yararı vardır elbette.Ben genelde haftada 2 kere birinde direk sayılan besinlerden herhangi birini diğerinde hazır yemler+ marul uyguluyorum.Neden o gün marul?Çünkü marul suda uzun süre de kalsa kalitesine pek etki etmiyor.24 saatten fazla durduğu dahi oluyor.Akıllarına estikçe acıktıkça başvuruyorlar...

Yine bunların dışında ayrıca; o gün evde balık pişecekse (iri boy balıklar) çiğ olarak minik parçalar halinde yem saatlerinde veriyorum.Yine severek tükettikleri besinlerin başında geliyor.Tavuk ciğerinide çiğ olarak uygulayabilirsiniz ancak suyu biraz kirletiyor.Zira yine dana ciğeri.Haşlanmış tavuk eti genelde döşten tercih ediyorum.Pek rağbet edilmese de az da olsa tüketiyorlar.

Not : Tamamı denenip gözlemlenmiş sık sık uygulanmış veya uygulanılmaya çalışılmış çalışmalardır.Kulaktan duyma boş bilgiler olarak anılmasını istemem.

Bunların dışında yetişkinlere de artemia çıkarılabilir.Rotifish markanın kurutulmuş kan kurdu-kurutulmuş küp tubifex(şiddetle önerim)-kabuğu soyulmuş artemia yemlerini de gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.


Sarı prenses ve Mpanga besliyorum.İmzamdaki Mpanga 2 cm den büyüttüğüm kendi kolonimin erkeğidir.Bana aittir.Canlı üzerinde oynama yoktur.Telefon kamerasıyla çekilmiştir.Saulosi ve demasoni tamamen farklı diyetten balıklar.Bunlar içinde araştırıp yalnızca bitkisel olanlarını kullanabilirsiniz.Ben bu diyetle mpanga ve sp lerde güzel gelişme kaydettim.Çok seri ve bol sayıda yavru tutuyorlar ilk anneliklerinde bile yüzümü güldürdüler atmadılar.Kusuru görmek ne haddimize Emre Bey.Umarım yardımı dokunur.Yazı tamamen bana ait.Soran olursa siteden kopyalayıp yapıştırıyorum.
[/QUOTE]


New Life Spectrum Cichlid formula

Dainichi Ultima krill

tetra pro vegetable

New Life SpectrumThera a

Dainichi color fx


Bu yemler geliyor,çarşamba günü elimde inşallah.

Yazınız için teşekkür ederim.

Salatalık veriyorum, dediklerinizi de uygulayacağım en yakın zaman da çok sağol.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 02:21
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Bir "sağol" ya da "teşekkürü" çok görmediğiniz için ben teşekkür ederim.Yalnız o balıkların bir kısmı kendi aralarında diyetlerine uygunken bir grupta uygun değil.SP ve mpangaları çift yönlü besleyebilirsiniz ancak demo ve saulosiler için tek yönlü (otçul) diyet uygulamanız gerekmektedir.Buna da ufakça göz atarsanız kısa vadede olmasa da uzun vadede gerçekleşebilecek rahatsızlıklar ya da hatta ölüm gibi sorunların önüne geçmiş olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre05_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 491
emre05_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 03:12
[QUOTE=Duman Han]Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Bir "sağol" ya da "teşekkürü" çok görmediğiniz için ben teşekkür ederim.Yalnız o balıkların bir kısmı kendi aralarında diyetlerine uygunken bir grupta uygun değil.SP ve mpangaları çift yönlü besleyebilirsiniz ancak demo ve saulosiler için tek yönlü (otçul) diyet uygulamanız gerekmektedir.Buna da ufakça göz atarsanız kısa vadede olmasa da uzun vadede gerçekleşebilecek rahatsızlıklar ya da hatta ölüm gibi sorunların önüne geçmiş olursunuz.[/QUOTE]

Yemler konusunda tercihimi nasıl buldunuz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 03:24
Kaliteli markaların kaliteli ve güzel yemleri.Piyasada bilinen ve tercih edilen güzel yemler.Sıkıntı teşkil edecek bir durum gözüme çarpmadı.Gayet uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre05_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 491
emre05_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 03:27
[QUOTE=Duman Han]Kaliteli markaların kaliteli ve güzel yemleri.Piyasada bilinen ve tercih edilen güzel yemler.Sıkıntı teşkil edecek bir durum gözüme çarpmadı.Gayet uygundur.[/QUOTE]

Teşekkür ederim yalnız birini değiştirdim;

New Life SpectrumThera a yerine tetra discus istedim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 04:20
Tetra discus benimde sıkça bolca kullandığım ürünlerden bir tanesi.Tarihi tazeliği vs. gibi konularda hiç bir şüphem olmadığı halde çok sık kullandığım anlarda balıklarda kaşınma eğilimine neden oluyor.Doğal olarak devam eden anlarda kuma sürtünme oluyor.Ancak geçici bir durum.Henüz sorun yaşamadım.Yaşayacağımı da düşünmüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir