Hastalığın adını koyamıyorum


chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 17:32
Fotoğraf: http://foto.akvaryum.com/fotolar/163831/DSC_0736.jpg

Canlıdaki Belirtiler: kuyruğunu kısma ve kuyruğunu hareket ettirememe, kuyruk erimesi karında kanlanma, beyaz ince uzun dışkı, yüzeyde sabit kalma, sürtünme yem yememe

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 C

Filitrasyon: Taşırma sistem

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Largopen antibiyotik, flaggy şurup

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 günde 1 %20 su değişimi

Arkadaşlar herkese mehraba. Yaklaşık 10 yıl kadar cichglet besledim. Ancak son bir sene akvaryum hobisine ara vermiştim. 2 hafta öncede dayanamayıp tekrar akvaryum hobisine lepisteslerle dönüş yaptım. bu sebeple arkadaştan 80 lt lik taşırma sistemli  bir akvaryum aldım. İşin açıkçası akvaryumun oturmuş biyolojik dengesi olduğundan fazla temizlemedim. İçindeki suyu boşaltıp, sumptaki elyaflarıda üstün körü sudan geçirdim sonrada şebeke suyuyla doldurdum bir hafta kadarda boş şekilde çalıştırdım. sonrada sevdiğim full redlerden 4 tane aldım. Fakat sorunların ardı ardısı kesilmedi. Biyolojik denge açısından 80 lt akvaryuma sadece 4 balık koymuştum. Ancak balıklar ne yemek yiyor nede geziyorlardı yüzeyde öylece duruyorlardı. Yeni akvaryum stresi olabilir diye bir kaç gün izlemeye aldım. 2 günün sonunda balıklarda hiç bir gelişme olmayınca dikkatlice inceledim. Dışkıları ince beyaz ve uzundu vede balıların vücutlarında hafif incemsi yer yer beyaz tabakalar farkettim. Dış parazit mi iç parizitmi dertken ısıyı 30 a çıkarıp tuz ekledim. Bir süre sonda kuyruklarda kısılmalar oldu. derken bir balık gitti. ardından bir balığmda vücutta kanlanmalar oldu gitti. Ardından biri daha bload gibi şişerek öldü. sonuçta hepsini kaybettim. Balılar mı sorunlu benim akvaryu mu sorunlu diyerek bir arkadaştan kırma 3 tane bir aylık yavru lepistes aldım akvaryuma koydum buarada her ihtimale karşı akvaryumun ısısını 32 e çıkartıp largopen antibiyotik uygulamısana başladım. bir hafta bu şekide böyle devam ettirdikten sonra ilk gün yüzde 50 su değişimi sonraki gün ler %20 su değişi yapıp yavru balıkları takibe aldım. Maşallah yavru balıklar akvaryumun bütün şartlarıyla oynamama rağmen gayet neşeliydiyler. Akvaryumun ısısını 28 e sabitledikten sonra herhalde gelen balıklar hastalıklıydı diye düşündüm ve akvaryumcudan 3 tane kırma lepistes aldım. balıkların 2 tanesi dişi ve hamileydi. Akvaryum suyuna alıştırıp akvaryuma koydum. yemleme yaptıp canavar gibiydiler. 3 birden saldırdı. iyi dedim. Ancak ertesi gün balıklarda bir isteksizlik farketttip olabilir dedim belki yeni akvaryum sendromudur dedim ancak bugün balılar eski balıklar gibi yüzeyde duruyor hiç yem yemiyor ve bir tanesi kuyruğunu kısmış hiç hareket ettirmiyor çok zoraki yüzüyor dengesi şaşıyor. arada sıra hepsi taşa cama sürtünme yapıyorlar. Benimde kafam karıştı hastalık ne diye. Buarada bazen dışkılamaları güçsüz ve beyaz şekilde. kafam karıştı bundan önceki ölen balıklarda bütün hastalıkların belirtileri vardı. dış parazit belirtisi var iç parazit belirtisi var blodd belirtisi. Ayrıca hediye olarak aldığım yavru balılar hala canavar gibiler. Nasıl bir tedavi uygulamamı önerirsiniz. ?



Balık artık kuyruğunu taşıyamıyor. resimde sağda olan balık. kuyruğu iyice kısıldı. erkekde beyaz dışkı yapıyor. Sizce nedir ? iç parazit dış parazit hepsi birden mi var ?
http://foto.akvaryum.com/fotolar/163831

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MbunaaHayattırÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2014
İl: Izmir
Mesaj: 54
MbunaaHayattırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 21:31
Hastalığın adı kuyruk kısılmasıdır.İç parazit de var gibi görünüyor.MbunaaHayattır2014-07-05 21:35:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 22:23
Peki önce hangisinin tedavisine başlamak doğru olur? İç parazit mi dış parazit mi. Birde 2 günde balık iç parazit olur mu?
M.Tuna2014-07-06 01:42:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 00:20
Yeni tank sendoru denen birşey vardır akvaryumda ilk hafta balıklar eklendiğinde balıklar için en zehirli madde olan amonyak yüksek olur ölümler olabilir yüzgeç erimeleri olabilir. İlk aldığınız parti balıklarda hastalıklı colimnaris belirtiisii var, siz mantar bazlı fungal bir hastalıktada ısıyı 30 lara alınca bu daha hızlı gelişti, ısı yükseltmek önmeli birşey değil o beyaaz benek parazitinde kulanılır beyaz benek paraztinin gözle gördüğünüz o yumurta çabuk oılgunlaşsında patlasında sudaki metilen mavi onları öldürsün diye kullanılır yoks bunun ötesinde ısı yükseltmek birşeye yaarmıyor incelemelerim deneyimlerim sonucunda. sonraki aldığınız lepistesler lepisteslerde bazı problemler vardır birinci akvrayumunuz yeni amonyak yüksek buna bağlı ölümler olabilir, lepisteslerin bakteri uyumsuzluğu durumu var yeni akvaruyma eklenince bu sorun olmuş olabilir, birkaç link ekleyeceğim okunanızda fayda var.


Bu aşağıdki linkteki konuyu ve konuda ekli linkleride okuyunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 14:29
İlgin için teşekkür ederim mesutok

80 litre akvaryumda 3 lepistes 3 tanede bir aylık yavru lebistes var. yemlemeyide  günde 2 kere çok çok az yapıyorum. Akvaryumu çok az yem atarak bir hafta kadar balıksız olarak çalıştırdım. Ama gende amonyak zehirlenmesini düşünüp yüzde 50 kadar su değişimi yapacağım.

 öndeki balık akıntıya karşı yüzüyor. dışkısı resimde dikkatli bakılırsa çok uzun ve son kısma koyu ancak balıtan çıktığı kısmı ınce ve şeffaf. arkada daha altaki balık kuyruğunu kıstırmış ve kuyruğunu sanki felç geçirmiş gibi hiç oynatımıyor sade tüzgeçleriyle hareket ediyor. Ancak dikkatli bakılırsa gövedesinin içinde belinde iskeletinde ufak bir kanlanma var. bunu bundan önceki ölen balıkların bir tanesinde daha görmüştüm. Son balığım erekek ise genelede akvaryumun arka camına yapışık olrak dutuyor. Dışkılayan balık hariç hiç biri yemek yemiyor. Dışkılayanda çok az yiyor. Dikkatlice baktım balıkların hiçbirinin deri yüzeyinde mantarlaşma veya beyazlaşma gözükmüyor ancak arada bir dökoalara sürtüyorlar vede bazen sanki iğne batmış gibi ani hareketler yapıyorlar. Kfayı yiyecemsorun ne ?
son olarak yavru balıklarda hala hiç bir problem yok. resim aşağıdadır.

 
Ayrıca balıklarda hızlı soluk alıp vermede bulunuyor
chromakey2014-07-06 14:55:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 09:31
Balığın dışkısının aşırı uzun olması çok yem yemesini gösterir yem oranını azalt dışkının yarısının beyaz olması su değerlerinin kötü olduğunu gösterin su değişimi yap ve filtrelerinin malzemelerin temizle geçici dışkıdaki beyazlıklara pis filtre malzemeleride sebep olur. Öteki balıklarında kabız olmuş olabilir. Sürtünmeye gelince yine sudaki nitrit nitrat kirlilik artmasıya sürdünebilirler. Balıklarını 24 saat aç bırak kabızlık büyük ihtimal geçer, yahut haşlanmış bezelyenin kabuğunu soy içini elinle az ez at yesinler, yahut haşlanmış ıspanak yaprağı yerlermi bilmiyorum denemen lazım. Bezelyeyi yiyorlardı lepitesler hatırladığım kadar. Yem oranın biraz azaltırsan iyi olur bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 23:10
ilginç bir gelişme oldu. Dün akşam üstüne ilk kuyruk kısması olan balık artık su dibinde yan duruyor sadece solungaçlarını güçsüzce oynuyordu. Yapacak bir şey yok deyip ezcaneye gidip aşağı yukarı tüm bakteri türlerine etkili en güçlü bir merhem istedi. Eczacı bayan da bana Etken maddesi nitrofurazon olan FURACİN merhemi verdi. Ayrıca bağırsak kurtları içinde flaggy şurup aldım. Eve geldim 2 bardak suyu bir kaba aldım. açine 2 çorba kaşığı kaya tuzu attım.  Daha sonrada 10 cm kadar furacin sıkıp içine ekledim en son olarakta bir kapak flaggy şurubu kattıp. biliyorum saçmalaıyorum gibime geliyordu ama neyle savaştığımı bilmiyor zaten balık ölüyordu. Hepsini iyice eriyene kadar karıştırdıktan sonra yerde yan yatan bütün yüzgeçleri kısık lepistesi içine attım. Hayvan bir can haliyle sıçradı sonra hareketsiz olarak kaldı. Ölmesin diye iyice kontrol ediyordum. bir zaman sonra balık ters döndü öylece kaldı. Baktıp hala nefes alıyor az biraz daha tutup akvaryuma geri attıp. Hayvan sallana sallana dipe oturdu. Sinirlendim filtreye yapışık olarak duran erkek lepisteside aldım içine attım. Bu balık daha canlıydı içinde hareket ediyordu. bir zaman sonra bu balıkta yan yüzmeye başlayınca onuda akvaryuma attım. ne yazıkki oda yalpalaya yalpaya bir köşeye oturdu. Son balık yüzeyde çok hızlı nefes alıyordu içlerinde durumu en iyi olan balık ama ona kıyamadım onu atmadım. Sonra ışıkları kapattım dahada akvaryuma bakmadım sabah olunca cesetleri alırım diye düşündüm. Ama sabah olduğunda inanılmaz bir şey oldu akvaryuma şöyle baktığıpta 2 balıkta yüzeyde sanki kuyruk ve yüzgeçlerinde bir şey yokmuş gibi yüzüyorlardı. nefes alı vermeleri hariç sapa sağlamdılar ilaç uygaldıklarım aksine tadavi uygulamadığım balık filreye kuyruğunu yapıştırmış duruyordu.  Evet balıklar hala yem yemiyorlar ve çok hızlı nefes alıp veriyorlar ama ilk defa bir gelişme oldu. Bu akşamda aynısı 3 balığa yaptım akvaryuma attıp bakalım sabah ne olacak.

 Sonuç. Arkadaşlar dediğim gibi akvaryumu yetirince dinlendirdim vede doğru dürüst yem atmadım bile amonyak veya nitrat zehirlenmesi olduğunu düşünmüyorum. Galiba sorunu buldum bakteri çakışması. İlk başta yazmıştım bu akvaryumda daha önce ciglet besleniyordu. Vede ben bu akvaryumun sadece suyunu boşaltıp tekrar doldurdum. ( içindeki biyolojik denge bozulmasın diye) ancak şimdi eski bakteriler dört bir koldan saldırıyorlar. dış parazit solungaç paraziti artık ne varsa hepsi.

Dediğim gibi lepisteslerden neredeyse hiç anlamıyorum. bu bakteri çakışması için bana ne önerirsiniz ? Diyelim tedavi de başarılı oldum. Ama ana tankı temizlemediğim sürece bu hastalık tekrarlayacak mı yada lepistesler bu bakterilere karşı bağışık kazanabilirler mi. ? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim
chromakey2014-07-07 23:16:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 23:17
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun akvaryumda %50 dip cekimi yap ve dinlenmiş suyla takviye yap haftada 2 defa bu uygulamayı yap ve elinden geldigincede Ana tankda ilaçlama yapma Karantina akvaryumu kur ilaçlama olayını orda yap. Ana tankdaki yararlı baktarileri öldürme. Dedigim gibi bir uygulama yaparsan sonuca ericeksin Allahın izniyle tekrardan geçmiş olsun saglıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 23:21
[QUOTE=Akvarist3455]Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun akvaryumda %50 dip cekimi yap ve dinlenmiş suyla takviye yap haftada 2 defa bu uygulamayı yap ve elinden geldigincede Ana tankda ilaçlama yapma Karantina akvaryumu kur ilaçlama olayını orda yap. Ana tankdaki yararlı baktarileri öldürme. Dedigim gibi bir uygulama yaparsan sonuca ericeksin Allahın izniyle tekrardan geçmiş olsun saglıklı balıklar dilerim.[/QUOTE]
Peki arkadaşım ana tankta bakteri var diye düşünüyorum lepistesler bu yeni bakterilere bağışıklık sağlayabilme ihtimali var mı?
Vieja2014-07-08 08:41:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 23:26
[QUOTE=chromakey][QUOTE=Akvarist3455]Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun akvaryumda %50 dip cekimi yap ve dinlenmiş suyla takviye yap haftada 2 defa bu uygulamayı yap ve elinden geldigince de Ana tank da ilaçlama yapma Karantina akvaryumu kur ilaçlama olayını orada yap. Ana tankdaki yararlı baktarileri öldürme. Dedigim gibi bir uygulama yaparsan sonuca ericeksin Allahın izniyle tekrardan geçmiş olsun saglıklı balıklar dilerim.[/QUOTE]
peki arkadaşım ana tankta bakteri var diye düşünüyorum lepistesler bu yeni bakterilere bağışıklık sağlayabilme ihtimali var mı?
[/QUOTE] Kardeşim eger dedigim uygulamayı yaparsan ortalama 2 hafta gibi bir sürede zararlı baktarileri aza indirmiş olcaksın onun yerine taze dinlenmiş su oldugu için yararlı bakteri ve minareller suya karışcakdır. Sana ufak bir öneri daha söyleyeyim ama bunu 1 defalık yap sarı kız sade soda al kapagını aç 40 dk beklet gazı uçsun ve Ana tanka hastalıklı akvaryuma ekle dedigim gibi yaparsan Allahın izniyle balıkların saglıgına kavuşa bilir.  Ayrıca bu hastalık değildir ayrıca sende parazit yok  bakteri çakışması var dediğim işlemi yaparsan balıkların iyleşecektir İnşallah. Geçmiş olsun saglıklı balıklar. 

Not: Dedigim gibi  MADEN SUYU SARI KIZ sodanın gazını almadan sakın akvaryuma koyma 40 dk gazı cıksın öle ekle Ve dikkat et sade soda olcak meyveli felan degil.


Ha bu arada ben kimyagerim kardeşim dedigim olayları yaparsan akvaryumdaki balıkların ve yeni gelicek olan balıklarda rahat eder. sakın dip cekimini aksatma Hastalık akvaryumdan tamamen kurutlsa bile saglıklı bir akvaryum için en azından 15 günde 1 defa yapmayı aksatmayın. Dogada balıkların filitreleme olayları midyeler salyangozlar ve singerler vb vb çok faktörler vardır. Dogayla akvaryumu asla bir tutmayın. Saygılar saglıklı balıklar Vieja2014-07-08 08:44:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 23:35
Maden suyu olur mu yoksa sadece soda mı?
Vieja2014-07-08 08:42:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 23:37
Aynen orayı düzeltelim  Sarı kız sade  Maden suyu ben ona soda deidigim için yanlış anlaşılma olmasın Akvarist34552014-07-07 23:38:57

Ek olarakda Maden suyunun gazı alınarak akvaryuma eklendikden sonra balıkları 1 gün aç bırakılması ekstra faydalı olcaktır.

Bişey daha söyliycem ama sen yapma ben buna bir benzer vaka ile karşılaşdıgımda sorunu sarımsakla cözdüm  balıkları sarımsaga alışdırdım müftazal oldular ayda bir defa özel bir yöntemle balıklara veriyorum iç parazit mantar dış parazit gibi şeylere balıkları korumuş oluyorum bu yöntemleri ben sana müsayit bir zamanımda açıklarım hayırlı geceler kardeşim Tekrardan geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2014 09:17
[QUOTE=chromakey]ilginç bir gelişme oldu. Dün akşam üstüne ilk kuyruk kısması olan balık artık su dibinde yan duruyor sadece solungaçlarını güçsüzce oynuyordu. Yapacak bir şey yok deyip ezcaneye gidip aşağı yukarı tüm bakteri türlerine etkili en güçlü bir merhem istedi. Eczacı bayan da bana Etken maddesi nitrofurazon olan FURACİN merhemi verdi. Ayrıca bağırsak kurtları içinde flaggy şurup aldım. Eve geldim 2 bardak suyu bir kaba aldım. açine 2 çorba kaşığı kaya tuzu attım.  Daha sonrada 10 cm kadar furacin sıkıp içine ekledim en son olarakta bir kapak flaggy şurubu kattıp. biliyorum saçmalaıyorum gibime geliyordu ama neyle savaştığımı bilmiyor zaten balık ölüyordu. Hepsini iyice eriyene kadar karıştırdıktan sonra yerde yan yatan bütün yüzgeçleri kısık lepistesi içine attım. Hayvan bir can haliyle sıçradı sonra hareketsiz olarak kaldı. Ölmesin diye iyice kontrol ediyordum. bir zaman sonra balık ters döndü öylece kaldı. Baktıp hala nefes alıyor az biraz daha tutup akvaryuma geri attıp. Hayvan sallana sallana dipe oturdu. Sinirlendim filtreye yapışık olarak duran erkek lepisteside aldım içine attım. Bu balık daha canlıydı içinde hareket ediyordu. bir zaman sonra bu balıkta yan yüzmeye başlayınca onuda akvaryuma attım. ne yazıkki oda yalpalaya yalpaya bir köşeye oturdu. Son balık yüzeyde çok hızlı nefes alıyordu içlerinde durumu en iyi olan balık ama ona kıyamadım onu atmadım. Sonra ışıkları kapattım dahada akvaryuma bakmadım sabah olunca cesetleri alırım diye düşündüm. Ama sabah olduğunda inanılmaz bir şey oldu akvaryuma şöyle baktığıpta 2 balıkta yüzeyde sanki kuyruk ve yüzgeçlerinde bir şey yokmuş gibi yüzüyorlardı. nefes alı vermeleri hariç sapa sağlamdılar ilaç uygaldıklarım aksine tadavi uygulamadığım balık filreye kuyruğunu yapıştırmış duruyordu.  Evet balıklar hala yem yemiyorlar ve çok hızlı nefes alıp veriyorlar ama ilk defa bir gelişme oldu. Bu akşamda aynısı 3 balığa yaptım akvaryuma attıp bakalım sabah ne olacak.

 Sonuç. Arkadaşlar dediğim gibi akvaryumu yetirince dinlendirdim vede doğru dürüst yem atmadım bile amonyak veya nitrat zehirlenmesi olduğunu düşünmüyorum. Galiba sorunu buldum bakteri çakışması. İlk başta yazmıştım bu akvaryumda daha önce ciglet besleniyordu. Vede ben bu akvaryumun sadece suyunu boşaltıp tekrar doldurdum. ( içindeki biyolojik denge bozulmasın diye) ancak şimdi eski bakteriler dört bir koldan saldırıyorlar. dış parazit solungaç paraziti artık ne varsa hepsi.

Dediğim gibi lepisteslerden neredeyse hiç anlamıyorum. bu bakteri çakışması için bana ne önerirsiniz ? Diyelim tedavi de başarılı oldum. Ama ana tankı temizlemediğim sürece bu hastalık tekrarlayacak mı yada lepistesler bu bakterilere karşı bağışık kazanabilirler mi. ? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim
[/QUOTE]

Tebrikler bence siz o aldığınız ilaçları uygulayarak balıktaki bakterileri devre dışı etmişsini, ilginç ama iyi bir karışım yapmışsınız bir şekilde kısa sürede olsa başarı sağlamışsınız, balıklarda colimnaris olalabir, bu hastalık bir süre için tüm balıkları öldürebilirdi. Size birkaç link ekleyeceğim hastalıkarla ilgili onları incelerseniz size çok iyi bir kaynak olacaktır. 


mesutok2014-07-08 09:19:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chromakeyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
chromakeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2014 10:17
 Tedaviye başlayalı 5 gün oldu. Kuyruk ve yüzgeç  kısması artık gözükmüyor. Hızlı nefes almaları normala dönmüş gibi gözüküyor Ancak Karın şişliği yüzeyde yüzmeleri, yem yeme ve beyaz dışkı devam ediyor. Yem yemeden nasıl dışkılıyor derseneniz valla onu çözemedim. Fazla yem atma söz konusu değil zaten yemiyorlar diye bitkisel yemi toz haline getirdim az bir şey yüzeyde gözükecek kadar atıyorum bakıyorum yemiyorlar dahada atmıyorum.
 mesutok verdiğin liklerden incelediğim kadarıyla son kalan hastalık bload, beyaz dışkı , yem yememe ve genel olarak dipte veya yüzeyde bulunma bloadla uyuşuyor. Beyaz dışkı ve şişkinlik başka hastalık belirtilerinde göremedim. Bu yüzden son uçgündür flaggy ve cipro kullanıma hız verdim ama ne yazıkki bir ilerleme kat edemedim. İlaçları yem yememelerinden dolayı yiyeceklerine katamıyorum. Günlük %20 su değişimi yaparak ana tankta 1'er tane cipro ve flaggy 500 uyguluyorum.  Ayrıca furakin ve tuz banyolarına devam ediyorum. birde magnezyum sülfat arıyorum ( ingiliz tuzu ) ödem sökücü ve müshil etkisi gösteriyormuş. Ama ne yazikki hiç bir eczanede bulamadım. Balıklar 3 gün öncesine göre çok iyiler o kadar hastalıktan sonra bloadtan balıkları kaybedersem gerçekten üzülücem.

Akvarist3455 maden suyu uygulamasını yaptım. Gerçi markası sarı kız değil uludağ dı ama bir sorun teşkil etmez diye düşündüm :) Balıklarım iyileşirse sarımsak uygulamasını muhakkak yapacağım. Buarada anatankta tedavi uygulama demiştin ancak tanka hangi balık girse hastalandığı için anatankta tedavi uygukalamaya mecbur kaldım.

Buarada fikir vermesi açısından balıkların videosunu çektim. cipro ve flaggy uygulamasından dolayı su biraz bulanık. Ayrıca hastalıklara sağlam direnç gösteren yavru balıklarda gözüküyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=dSCXIf8-Hg4[/VID]

chromakey2014-07-10 10:28:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir