Hastalık Başımı Belaya Soktu


~EmreÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2015
İl: Ankara
Mesaj: 4003
~EmreÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2015 17:30
Bu hastalıklar balık beslemekten sodurdu bizi[:(((][:(((][:(((][:(((][:(((][:kotu:][:kotu:][:kotu:][:kotu:][:kotu:][:devil:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2015 17:43
Yeni alınan balıklar bulaştırır genelde taşır paraziti akvaryuma.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2015 20:35
İchthyo kullanın diğer metilan içeriklerine göre biraz daha pahalıdır ama oldukça işe yarar. Elma salyangozlarına bir zarar vermez sadece rengini biraz mavileşyirir o da zaman içerinde geçecektir. Ancak elma salyangozları ölmese de durumdan çok fazla memnun olmayacaktır.
Mümkünse şu bir milyoncularda satılan küçük plastik kaplardan alın bir kaç liraya elma salyangozlarını bu kabın içerisine alın kabın hacmine göre gerekli oranda metilan ekleyin bir hava motoru ve hava taşı ile suyu günde 4 kere 20 şer dakika havalandırın. Hergün %50 su değişimi yapıp ilk eklediğiniz metilan miktarının yarısı kadar metilan ekleyin bir hafta bu işlemi yapın salyangozlarınızı beslemeyi unutmayın bir haftanın sonunda yine %50 su değişimi yapın ver artık metilan eklemeyin bunu da 3 gün sürdürün. Böylece salyangozlarınızı arındırmış olursunuz.
Bütün bunları yaparken akvaryumunuzdaki suya gerekli ölçüde metiln koyun filtrenizi çalıştırın sıcaklığı 30 dereceye getirin 5 gün sonra. Akvaryumu tamamen boşaltın kumları ve bütün ekipmanı iyice yıkayın. Filtrenin süngerini bir daha kullanmayın değiştirip yenisini alın. Tekrar kurulum yapın döngünün hızla oluşması için sera nitrivec kullanın ilk 3 gün hergün %30 su değişimi yapıp gerekli olan miktarın yarısı kadar nitrivec ekleyin. Salyangozların tedavisinin bittiği gün %50 su değişimi yapıp nitrivec ekleyin gereken dozda. Sonra salyangozları tanka ekleyin sıcaklık normal seviyede olsun. Dalyangozların tedavisinde kullandığınız hava taşını ve hortumunu ana tanka sokmayın. 1 hafta sonra %30 su değişimi ve gerekli dozda nitrivec ekleyin.
Yavaş yavaş canlı sayısını arttırabilirsiniz. Ama yavaş yavaş. tanka balık eklemeden önce aldığınız balığı salyangozları ayırdığınız kabı kullanarak yine hava motoru ile yine günlük su değişimleri ile 2 ya da 3 gün karantina da bekletin derim ben. Her seferinde az sayıda balık alın. 1 hafta geçmeden yeni canlı eklemesi yapmayın.
Bu formülle en iyi şekilde hastalıktan kurtulacağınız, olabilecek en hızlı şekilde biyolojik döngüyü oturtma konusunda ilerleyeceğiniz ve hastalıklara karşı daha iyi korunacağınız fikrindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir