Hastalıklarda Kesin Teşhis


ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2018 14:58
Herkese Merhaba,

Ben özellikle hastalıklar konusunda basmakalıp bazı bilgilerin ötesinde yeni hastalıklar yeni tedaviiler gibi konularda yanıt bulamadığım bazı konular olduğu için bu başlığı açıyorum. Her türlü genel su kalitesine yönelik çabayı göstermeme rağmen bazı hastalıklardan kurtulamıyorum. Teşhis konusunda da emin olamıyorum.

Örneğin iç parazit... Kaliteli yem, haftada bir sebze, haftada bir %40 su değişimi, sabit sıcaklık yeterli filtrasyon, aşırı olmayan populasyon vs herşey tamam. Gel gör ki gelip giden bir iç parazit sorunum var. NLS sarımsaklı yem kullanıyorum, hex shield da alacağım sanırım tez vakitte. Gerçi tedavi değil önleme için işe yarıyor diyorlar.

Veya beyaz benek/kireçlenmiş gibi yüzgeçler... Bu da emin olamadığım bir hastalık. Beyaz benek gibi değil de sanki kireçlenme gibi beyaz bir tortu gibi ama mantar gibi de değil...Nasıl tedavi edeceğimi bilemiyorum.

Diyeceksiniz ki fotoğraf olmadan diyecek birşey yok. Fotoğraf koyunca her kafadan bir ses çıkıyor genelde, onlara cevap yetiştirmek yerine asıl sorumu yazayım aşağıya:

Benim asıl amacım şu: insanlarda da hayvanlarda da parazit sorunu antibiyotikle aşılıyor. Ancak parazitin türüne bağlı olarak hangi antibiyotiği kullanacağına karar veriyorsun. Ben nokta atışı yapmak istiyorum. Misal ölen balığı ve suyumdan bir numune alsam veterinere gitsem bana analiz edip, gerekiyorsa bakteri kültürü yapıp şu miktarda şu bakteriye rastlandı , tedavi için şu şu antibiyotiğe duyarlı bu parazit diyebiliyorlar mı? Yoksa bu işi normal hastane veya laboratuvara gidip mi yapabilirim?

Bunu yaptırmak istiyorum çünkü eğer suyumda kurtulamadığım bir bakteri veya parazit varsa, ya komple akvaryumdaki bitkileri söküp ilaç uygulayacağım...ya UV edinmeye bakacağım ya da kendi haline bırakıp kalan sağlar bizimdir deyip devam edeceğim.

Dün itibarı ile 2 adet moly balığımı ayırdım bir karantina akvaryumuna ve mikofish, metilen mavisi, flagyl muadili bir ilaçtan 250 mg, bir de 250 gr macrol eritip suya kattım. ısıtıcı ve şelale filtre var oksijene doyurmak için.

Balıklardan biri ileri iç parazit belirtileri gösteriyor, diğerinde ise sadece karında az bir düzleşme ile kuyrukta bir adet beyaz nokta gördüm. 10-15 gün izleyeceğim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir