Hava motoru yerine iç filitre kullanımı
Herkese merhabalar...
Aslında açılmış bir başlıkta da benzer soruları sormuştum ama cevap alamadım.
Havalandırma için kullandığımız hava motorlarının mantığı sadece su yüzeyini hareketlendirmek midir? Eğer öyle ise bu işi çok daha az sese katlanarak ve artık çok kompakt hale gelen, içlerinde bioball vs barındıran iç filtre ile yapmayı düşünüyorum. Ben o2 kabarcıklarının suya ergireyerek geçtiklerini düşünürdüm hep. Eğer mesele sadece bu yüzey hareketini sağlamaksa iri partikülleri de iç filitre ile yakalamış olurum. En kaliteli hava motorlarında bile giderek artan bir ses şiddeti söz konusu ve bu durum özellikle geceleri çok can sıkıcı.
Neticede hava motoru yerine iç filtre kullanımı mümkün müdür? Ve iç filtrenin hava kabarcıkları çıkarmasının suyun o2'lenmesine ekstra bir katkısı var mıdır- hava motoruyla yarışacak sesine rağmen- ?
Cevaplarınız benim için önemli olacak. Teşekkürler, saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Açıkcası hava motorunun iki önemli görevi olduğunu düşünüyorum..!
Birincisi suya verdiği kabarcıkların bir nebzede olsa O2 sağlaması..! (Eğer canlı bitki sayısı fazla ise ozaman hava motoruna gerek kalmaz..!)
İkincisi su yüzeyinin hareketlenerek sudaki karbondioksit atımının kolaylaşmasını sağlamak..!
Bende eheim ın hava motoru var oldukça sessiz çalışıyor açıkcası...! Daha öncede akvaryumuma hava kabarcıklarını iç filtrem vasıtası ile veriyordum..! Fakat şuan iç filtreden hava kabarcığı olayını iptal ettim ve hava kabarcıklarını hava motoru vasıtası ile sağlıyorum..! İç filtremin su çıkışınıda su yüzeyine doğru yönelttim..! Bu sayede su yüzeyinde yeteri kadar dalgalanmanın olduğunu düşünüyorum..!
Açıkcası hava motorunun etkisi ne kadar bilmiyorum ama akvaryumun içinden yüzeye doğru çıkar kabarcıklar benim hoşuma gidiyor..!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir