hayalet balıgı cikletlerle yaşarmı


yagiz_76Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 47
yagiz_76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 16:42

Arkadaşlar bugün akvaryumcuda hayalet balığı gördüm,siyah.Acaba çikletlerle yaşar mı,akvaryumcuda tam olarak bilmiyor yardımcı olursanız sevinirim.

 
 
 
 
 
 
 
lafayette2008-12-23 16:54:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

didesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 886
didesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 16:46
Yaşamaz arkadaşım. Hem su şartları açısından hemde hayalet diğer balıkların gözlerini yeme ihtimali yüksek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yagiz_76Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 47
yagiz_76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 16:50

Sağol arkadaşım,çok hoş duruyordu.Ondan bir araştırayım dedim,teşekkürler. 

lafayette2008-12-23 16:54:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HysteriaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 81
HysteriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2017 11:09
Az önce yaptığım küçük çaplı sonucunda Hayalet Balıkları'nın, her ne kadar narin balıklar olarak görünseler de aslında dayanıklı balıklar olduğunu öğrendim. 23 - 28 derece aralığında, 6.0 - 8.0 pH değerleri aralığındaki sularda ve hem yumuşak hem de sert sularda yaşayabilirler. Bunun yanı sıra yüksek nitriti ve amonyağı da bir miktar tolere edebilirler. Biraz taş, biraz kök, biraz bitki bulunan bir akvaryumda cikletlerle aynı ortamda yaşamamaları için hiçbir sebep göremiyorum. Deneyen var mı, bilmiyorum ama herkes kulaktan dolma bilgiler söylüyor. Birisi Tetra Zonelarla birlikte bakıp zarar gördüğünü, birisi küçük cikletlerle bakıp zarar gördüğünü söylüyor ama sanırım kimse Hayalet Balığı'nı birkaç 5-6-7 cm cikletlerle aynı akvaryuma koyup tecrübe etmemiş. Ben bu hafta sonu 2. tankımdaki Sarı Prensesleri Tropheus akvaryumuma aktarıp Sajica ve Demasonilerimin yanına 2 Hayalet Balığı koyacağım. Sajica ve Hayalet Balığı'nın yaşam ortamları benzediği ve boyutları birbirlerine sıkıntı çıkarmayacak şekilde olduğu için gayet güzel anlaşacaklarını düşünüyorum. Deneyip göreceğiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ocubabaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2015
İl: Ankara
Mesaj: 221
ocubabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2017 11:23
[QUOTE=hysteria1994]Az önce yaptığım küçük çaplı sonucunda Hayalet Balıkları'nın, her ne kadar narin balıklar olarak görünseler de aslında dayanıklı balıklar olduğunu öğrendim. 23 - 28 derece aralığında, 6.0 - 8.0 pH değerleri aralığındaki sularda ve hem yumuşak hem de sert sularda yaşayabilirler. Bunun yanı sıra yüksek nitriti ve amonyağı da bir miktar tolere edebilirler. Biraz taş, biraz kök, biraz bitki bulunan bir akvaryumda cikletlerle aynı ortamda yaşamamaları için hiçbir sebep göremiyorum. Deneyen var mı, bilmiyorum ama herkes kulaktan dolma bilgiler söylüyor. Birisi Tetra Zonelarla birlikte bakıp zarar gördüğünü, birisi küçük cikletlerle bakıp zarar gördüğünü söylüyor ama sanırım kimse Hayalet Balığı'nı birkaç 5-6-7 cm cikletlerle aynı akvaryuma koyup tecrübe etmemiş. Ben bu hafta sonu 2. tankımdaki Sarı Prensesleri Tropheus akvaryumuma aktarıp Sajica ve Demasonilerimin yanına 2 Hayalet Balığı koyacağım. Sajica ve Hayalet Balığı'nın yaşam ortamları benzediği ve boyutları birbirlerine sıkıntı çıkarmayacak şekilde olduğu için gayet güzel anlaşacaklarını düşünüyorum. Deneyip göreceğiz.[/QUOTE]
Hayalet balıkları gece aktif olan balıklar gece diğer balıkların gözlerini yemesi çok büyük bir ihtimal ve de hayaletler elektrikli balıklar bununda diğer balıkların zarar görmesinde büyük etkisi var bu yüzden dikkatli olunmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuatttÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 50
SuatttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2018 22:05
[QUOTE=Hysteria]Az önce yaptığım küçük çaplı sonucunda Hayalet Balıkları'nın, her ne kadar narin balıklar olarak görünseler de aslında dayanıklı balıklar olduğunu öğrendim. 23 - 28 derece aralığında, 6.0 - 8.0 pH değerleri aralığındaki sularda ve hem yumuşak hem de sert sularda yaşayabilirler. Bunun yanı sıra yüksek nitriti ve amonyağı da bir miktar tolere edebilirler. Biraz taş, biraz kök, biraz bitki bulunan bir akvaryumda cikletlerle aynı ortamda yaşamamaları için hiçbir sebep göremiyorum. Deneyen var mı, bilmiyorum ama herkes kulaktan dolma bilgiler söylüyor. Birisi Tetra Zonelarla birlikte bakıp zarar gördüğünü, birisi küçük cikletlerle bakıp zarar gördüğünü söylüyor ama sanırım kimse Hayalet Balığı'nı birkaç 5-6-7 cm cikletlerle aynı akvaryuma koyup tecrübe etmemiş. Ben bu hafta sonu 2. tankımdaki Sarı Prensesleri Tropheus akvaryumuma aktarıp Sajica ve Demasonilerimin yanına 2 Hayalet Balığı koyacağım. Sajica ve Hayalet Balığı'nın yaşam ortamları benzediği ve boyutları birbirlerine sıkıntı çıkarmayacak şekilde olduğu için gayet güzel anlaşacaklarını düşünüyorum. Deneyip göreceğiz.[/QUOTE]

Sonuç nedir acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir