HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.


reginaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 5
reginaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2009 11:21
Herkese tekrar merhaba,

Sanırım yemlemede problem yapıyormuşuz. Biz yemleri akvaryuma atıp karşısına geçip otuyorduk. Balıklar iştahla yiyordu ama pul yemlerde hemen dibe çökmeye başlıyordu. Artık akvaryumda balıklara az az yem vererek bekliyoruz bitirsinler diye. Böylece dibe çökmeden balıklarımızı doyurabiliyoruz.

Bir süredir gözlemlediğimiz bir erkek bir de dişi mavi meleği de 3 gün önce akvaryumumuza dahil ettik. Çok güzeller ama dün akşam erkek olan mavi melek biraz agresifleşip yanlarına diğer balıkları pek yaklaştırmadı. sizce neden bu şekilde davranmış olabilir ? Umarım hep böyle davranmaz.

Neyse şimdilik hepinize teşekkür ediyorum. Gelişmeleri ve acemiliklerimi paylaşmaya devam edeceğim., sizlerin de tecrübelerinizle de bize yardımcı olmaya devam edeceğinizi umuyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anger.03Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Aydin
Mesaj: 653
anger.03Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2009 02:50
Genelde cichlid türlerinde görülmekte olan bu özellik bir çok türdede görülebilmekte bahsettiğim baskınlık kurmak genelde erkekler baskıcıdır eşlenme zamanları yemleme zamanları vb. durumlarda agrasifleşip diğer balıkları kovalayabilir ama meleklerde şiddetli birşey olacağını sanmıyorum.Korkulacak bir durum değil.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2009 11:07
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Akvaryumunuzun garantili olması sizin için bir şans.Değiştirebilecek,yenisini alabileceksiniz.Akvaryumunuzun altındaki masa nasıl?sallanıyor mu?veya akvaryumunuzun taban boyutuyla masanın boyutu aynı mı?Eğer aynıysa sorun akvaryumdandır yeni akvaryumunuzu alınca muhtemelen problemleriniz sona erer.
Ben birşeyi daha gözlemledim.Bukadar hastalık ve ölümle uğraşmanıza rağmen hala danışmadan akvaryumunuza balık eklemeye devam ediyorsunuz.Bence burada hatalısınız.Önce danışın,bunu yapsam doğru olurmu sorusunu sorun,yemlemeyi vs nasıl yapacaksınız sorusunu sorun,akvaryumunuzun resimlerini ekleyin,akvaryumumun eksiği varmı diye sorun,bitki mi lazım filtrasyonda mı problem var vs bunları sorun,buradaki arkadaşlar size yol göstersin(ki emin olun herkes yardımcı olurGöz%20Kirpma,ONDAN SONRA akvaryumunuza balık alın.Akvaryumlarımız balıkların rastgele atılacağı yerler değildir.Zaten rastgele atılmasının sonuçlarını yaşayan onlarca hobici burada konu açıp balıklarının neden hastalandığını öldüğünü soruyor forumumuzda biraz gezdiyseniz bunu farkedebilirsiniz.Öncelikle akvaryumun içiyle olan işinizi bitirmeli,sonra bu işte tecrübeli olan üstatlarımıza DANIŞARAK akvaryumunuza balık eklemelisiniz.Ben yerinizda olsam bu konuya cevap ekleyerek akvaryumun boyutlarını,resimlerini,içerisindeki balıkları,filtrasyon özelliklerini bir liste halinde yazar ve yapmam gerekenleri bu işte deneyimli olan üyelerimizden öğrenirim.
Tekrar geçmiş olsun.
darXis2009-12-24 11:13:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir