ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
regina
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2009 10:14
Son Ziyaret:
29 Mart 2010 11:10
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ecenur Hatipoğlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Kütahya
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

E.Hatipoğlu

SON 5 MESAJI

HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.
Herkese tekrar merhaba,

Sanırım yemlemede problem yapıyormuşuz. Biz yemleri akvaryuma atıp karşısına geçip otuyorduk. Balıklar iştahla yiyordu ama pul yemlerde hemen dibe çökmeye başlıyordu. Artık akvaryumda balıklara az az yem vererek bekliyoruz bitirsinler diye. Böylece dibe çökmeden balıklarımızı doyurabiliyoruz.

Bir süredir gözlemlediğimiz bir erkek bir de dişi mavi meleği de 3 gün önce akvaryumumuza dahil ettik. Çok güzeller ama dün akşam erkek olan mavi melek biraz agresifleşip yanlarına diğer balıkları pek yaklaştırmadı. sizce neden bu şekilde davranmış olabilir ? Umarım hep böyle davranmaz.

Neyse şimdilik hepinize teşekkür ediyorum. Gelişmeleri ve acemiliklerimi paylaşmaya devam edeceğim., sizlerin de tecrübelerinizle de bize yardımcı olmaya devam edeceğinizi umuyorum.


HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.
Gökhan Bey öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.

Kurt dediklerim canlı değiller kurutulmuş küçük kurtçuklar ama diğer yemler açık yemlerden zaten akvaryumun dibinde kalanlar da bu pul yemler. çok çabuk dibe çöküyorlar ve balıklar ağızlarına aldıktansonra puflatıyorlar bu yemleri. Bahsettiğiniz gibi kaliteleri ile ilgili bir sorun olabilir. Bu gün sizin bahsettiğiniz yemlerden alıp deneyeceğim.

Tekrar teşekkür ediyorum
HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.
Öncelikle herkese ilgisi için teşekkür ediyorum.

Havalar soğuk olduğu için malesef halı biraz geç kurudu ve akvaryum kurulumunu biraz erteledik. ama 15 gün önce yeni akvaryumumuzu kurduk. Sizlerinde bahsettiği gibi atlıkı bir akvaryum ile değiştirdik eski akvaryumumuzu, biraz da büyüttük. (80*60*50 ) Suyunu ve hazırlayıcılarını koyduk 2 gün dış filitre ile suyunun oturmasını bekledik.Daha sonra da akvaryumcudan bir süredir takip ettiğimiz meleklerden aldık. 3 adet gri renkli, 2 adette tricolor ve 4 adette beyaz renkli melek balıklarımızı da akvaryuma attık. Beyaz balıklar akvaryumcuya daha yeni gelmişti ama şansımızı deneyelim diye aldık ama malesef 3 tanesi öldü. diğer balıklarımız gayet sağlıklıydı. Fakat 2 gün önce tricolorların kuyruğunda beyaz leke farkettik. Birisinin kuyruğunda küçük bir pul şeklindeyken diğerinin kuyruğunun ucunu diklemesine şerit şeklinde beyaz mat bir görüntü olmuştu hemen B vitamini verdik. Pul şeklinde olanınki kayboldu fakat yüzgeginde küçük bir nokta şeklinde aynı görüntü oluştu. diğerinde ise bir değişiklik yok. Sizce neden olmuş olabilir ? Balıklarımın iştahı yerinde yüzgeç ve kuyruklarını da kısmıyorlar. bu görüntünün dışında herşey normal gibi. Yardımcı olur musunuz ?

Melekleri çok beğeniyoruz, ama bu gidişle melek kaliti olacağız korkarım ki.

Sormak istediğim bir soru da meleklerimize kankurdu ve pul yem veriyoruz. fakat akvaryumun dibinde pul yem kalıntıları çok fazla acaba fazla mı veriyoruz. sizin önebileceğiniz başka bir yem türü var mı ? Belki de pul yemi çok sevmiyorlardır. Malum damak tadıAglama

Cevaplarınızı bekliyor hepinize iyi haftalar diliyorum.
HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.
Burak Bey öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
silkonları açılmış olan akvaryumumuzun ölçülerinde bir akvaryum ile devam etmek istiyorum. Bu ölçüler için yerim hazır. Hem akvaryum nekadar silikonlarından fire vermiş olsa da 2 yıl garantili bir akvaryum. Sanırım aynı ölçüde bir akvaryum ile değiştireceklerdir. Benim öğrenmek istediğim yeni gelecek akvaryumdada bu tür bir silikon problemi yaşamak istemiyorum. Akvaryumda silikon problemi yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim ve ne gibi önlemler almalıyım.
Ayrıca melek balıkları bana çok asil ve güzel geliyor. Hem de ilk göz ağrısı. Sanıyorum melek balığı akvaryumu kuracağız.
HEM ACEMİLİK HEM ŞANSIZLIK.
Öncelikle herkese merhaba,
Uzun zamandır siteyi inceliyor ve tecrübelerinizden yararlanmaya çalışıyorum. Aslında bir süre daha izleyici olarak kalmak istedim fakat dün başımıza gelenlerden sonra bugün buraya yazmaya karar verdim. Çünkü bana yardım edebileceğinizi düşünüyorum.
 
Küçüklüğümden beri balıklar ve akvaryumlar hep ilgimi çekmiştir ama çocukluk hevesi diye yuvarlak fanusta 1- 2 japon balığı dışında balık beslemedim hiç. Evlendikten sonra eşimin de akvaryuma ilgi duyması nedeni ile  geçen kış evimize küçücük bir akvaryum aldık. Küçük aldık çünkü acemiydik ve beceremezsek de kaybettiklerimize üzülmeyelim dedik. İçine 2-3 Moli, 2 melek ve 2 pangasus koyduk. Acemiliğimizden dolayı bir iki balık öldü yenisini aldık falan  derken beyaz benek hastalığı ile tanıştık. İlaçlar alındı dezenfekteler yapıldı ama malesef yaşan sadece iki balığımız kaldı bir adet melek balığı ( zaten akvaryumda en sevdiğim balık oydu ) ve bir adet ağzı vantuzlu çöpçü ( cinsiyetini bilmiyorum ama vatoz değil )gene kendimizi teselli ettik zaten akvaryum küçüktü sıkışıyorlardı en iyisi bu meleğe bir arkadaş alalım ikisi büyüsün dedik. akvaryumu dezanfekte ettik, gittik bir adet daha melek aldık ooo mis gibi 3 adet balıkla biz akvaryum keyfi yapıyoruz :) taki 3,5 ay önceye kadar..... Melekler büyüdü bize bu akvaryum zevkli gelmemeye başladı ve biraz daha büyük bir akvaryum almaya karar verdik....
 
100*45*50 ölçülerinde bir akvaryum aldık. ( 2 yıl garantili üstelik ) akvaryumu eve getirdik yıkadık temizledik kumunu koyduk , dış filtre , su hazırlayıcılar falan derken akvaryumu doldurdurduk 2 gün boş olarak beklettik ve nihayet küçük akvaryumumuzdaki 3 adet balığı içine attık. Balıklar kendini okyanusta sandı bir an... sonra gittik akvaryumcudan 4 adet melek 5 adet tül zebra 2 adet silver shark 2 adet çöpçü ve 1 adet eski vantuzlu çöpçümüzen aldık geldik. onlarıda akvaryuma attık. Ooo mis gibi akvaryumu izlemekten televizyon izlemez olduk. Biz mutlu balıklar mutlu derken ramazan bitti. Bayrama giderken otomatik yemleme makinesi aldık Ramazan Bayramı yaptık geldik sonra tatile gittik geldik. Daha balıklarda hiç fire yok.Balıklar mutlu biz mutlu devam ederken Kurban Bayramından hemen önce ( Arife günü ) daha önce hiç balık almadığımız bir akvaryumcuda kocaman tül kuyruklu melek balıkları gördük okadar güzel ve gösterişliydiler ki ; zaten bulunduğumuz şehirde pek balık çeşidi de yok ,dayanamadık aldık. Yalnız dikkatimizi çeken kuyrukları bütün değilde biraz parça parçaydı ama dükan sahibi bu cinslerin böyle olduğunu söyledi bizde inandık neyse eve getirdik balıkları akvaryuma attık çantalarımız aldık ve Kurban Bayramı için memleketimize gittik.
 
Bayramı dördüncü günü yani geçen pazartesi evimize geri döndüğümüzde balıklarımız eskiye göre biraz yavaş hareket ediyorlardı ama önemsemedik. Akvaryumun dibinde yemleri farkettik ve akvaryumun suyu biraz kirli gibi geldi gözümüze. Salı günü dış filtreyi söktük yıkadık ( tabi bu yıkama işlemini ilk kez yapıyorduk filtreyi söktük musluğun altında sıcak su ile yıkadık heryerini ) sonra akvaryum suyunu dipten çekim yaparak biraz boşalttık hemen hemen 1/3 kadarını beklemiş suyu biraz sıcak su ile ısıtarak akvaryuma koyduk. balıklara yem verdik ama balıklar yemi yemedikleri gibi yeme ilgi bile göstermediler. Yalnız bayramdan önce aldığımız 3 adet yeni meleğimizin renkleri hafif matlaşmış gibiydi biz bunu su değişikliğine verdik ve çok önemsemedik. Çarşamba günü akşam eve geldiğimizde bütün balıklarımızın özellikle meleklerimizin rengi matlaşmış ve üzerlerini pamuğumsu bir madde kaplamıştı bu özellikle siyah renkte daha belirğindi ve meleklerin hepsi bize bakıyor bir öne bir geri gidiyorlardı. bir sorun olduğunu anladık hemen akvaryumcuya koştuk. Durumu anlattık  Mikofish'in mantar ilacını aldık eve geldik ama yeni aldığımız 2 adet tül kuyruk melek malesef ölmüştü. Onları hemen attık prespektüse uygun olarak ilacı akvaryuma dökdük. Fakat malesef 1 gecede 6 adet melek balığımız öldü.
 
 Dün akşam eve gittiğimizde de ilk akvaryumumuzdan kalan melek balıklarını da ölü bulduk. en çok onlara üzüldüm. Tabi eşimle birbirimizi teselliler başladı ve mevcut balıkları küçük akvaryuma aktarmak , büyük akvaryumuda temizleyip yeniden sadece melek balıkları ile kurmaya karar verdik. Küçük akvaryumu hazırladık balıkları ona aktardık büyük akvaryumun boşaltma işlemini erteledik çünkü eşim Galatasaray maçı izlemeye karar verdi. Küçük akvaryuma aldığımız balıklar sanki daha iyi gibiydiler ama tedavilerine devam ediyoruz. Ben yattım eşimde kanapeye maç izlemeye devam etti. Yataryatmaz uyumuşum ama eşimin sesi ile uyandım. Çünkü AKVARYUM SU KAÇIRMAYA BAŞLAMIŞ. Eşimde akvaryumun camını tutuyor. Neyse hemen kovalar falan geldi akvaryumun suyunu boşalttık ama akvaryumdaki suyun yarısı benim kanepemi ve halı kaplı olan oturma odamı ıslatmayı başardı. Oturma odamızdaki mobilyaları boşalttık, halsını söküp balkona attık kanepenin suyunu havlularla çektirmeye çalıştık anlayacağınız bu akvaryum işi beni baya üzdü.
 
 
Şimdi ben kime neye kızayım ? Neye üzüleyim ? Bize 2 yıl garantili diye satılan akvaryum 3,5 ay dayandı. Bunların cinsi böyle diye satılan melek balıkları akvaryumdaki diğer balıklarımı hasta edip öldürdü. Benim günahım ne eşyaları mı üzüleyim balıklara mı yoksa harcadığımız paraya mı ?
Biraz uzun bir konu oldu ama. ..Sizden ricam ben şimdi ne yapayım?
Akvaryum sevgimiz ağır basıyor. Ama gene böyle sular altında da kalmak istemiyorum. Akvaryumu bugün geri götüreceğiz garantili olduğu için mutlaka değiştireceklerdir ama ya gene silikonları bırakırsa?
Bu acemiye bir yardım eder misiniz ? Önce şöyle sağlam bir akvaryum alalım,  sonra da içini güzel balıklarla dolduralım. Yardımlarınızı bekliyorum. Biliyorsunuz bu işin ticaretini yapanlar acemiler üzerinden oldukça iyi kazanç sağlıyorlar.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim. Yardımlarınızla yaptığım her şeyi sizlerle adım adım paylaşacağım. Çünkü bizim gibi acemi ama akvaryumu seven arkadaşların da aynı sorunları yaşamalarını istemiyorum.

Erdal Hoca2009-12-24 08:20:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.