Hobiseverlerin dikkatine..


VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 20:14
[QUOTE=yusufaslan]

- Mazlum Beyin yardimiylada bitkiliye gecerim heralde diye dusundum.

- Gittigim ilk gun yanimda para vardi Mazlum Beye guvenip aldim. Bu siteden yonlendirdiklerinide soyledim ama pekte bir tepki vermedi.

- ben bu ise guven duygusuyla girdim ve yine kaybeden ben oldum.
-Bitkilide yeni oldugum icinde fiyatlari ve kaliteleri bilmiyordum tam ne de olsa bir yol gosterenimiz var dedim :)

- Yani Mazlum Beyin bu isi artik pekte severek bir hobisever olarak yaptigi soylenilemez.

 - Yani forumda yazmissiniz gidin bir cayini icin gorun konusun edin yok oyle birsey .
 Hani senin gitmesini istedigin de artik git diyemedigin bir kisi gibiydi su ana dek bana karsi tavirlari. Sadece musteri olarak gordu.

- En son dun hobiye yeni baslayan arkadasla gittik oturduk. Yani oyle bir tavir vardiki o dukkanda seninle konusacak birseyim yok artik ne gelip gelip duruyorsun der gibiydi. Ne benle ne arkadasla konustu sohbet etti. Sordugum sorulara en kisa cevaplari verdi.

- Sonra birisine telefon acti karsimizda konusuyordu ve o konusma arasinda soyle birsey gecti. ''Benimde basimda su an bi bela var onu defedersem doncem sana '' gibisinden. Bir ' hobiseverin ' (sizin deyiminizle tabi bu) bir akvarisi bela olarak gormesi hem insanlik acisindan hem de bu hobinin gelismesi acisindan gercekten cok guzel birsey.
 [/QUOTE]

Merhaba,
Öncelikle yaşamış olduğunuz hayal kırıklığından dolayı geçmiş olsun demek istiyorum.

Bir kaç konuyu garipsedim,
Mazlum Bey, acaba forumun varlığından haberdar mı yada forumdan her gelenle dost olacağına dair bir söz vermiş mi ?
Siz daha yeni tanımak istediğiniz bir kişinin yönlendirmesiyle mi Bitkili tanka geçecektiniz, kendisinin Bitkili tank konularında bilgisi yeterli mi ?
Her Gelen Hobici veya Müşteriye Çay Kahve verip Oturup uzun uzun sohbet etme gibi bir sorumluluğu mu var ?
Ve altını çizdiğim cümleyide size söylediğini düşünmüyorum, Esnaf kişi ne borçları ne alacakları veya başka ne dertleri vardır başında sizin iki veya üç gidişinizde adamın başına bela olacağınızı düşünmüyorum.

Hep şunu atlıyoruz, Orası bir Ticarethane, vergisi, alacağı, vereceği hesabı kitabı var, esnafın bakmakla yükümlü olduğu bir Ailesi var,

Tamam, Yüksek fiyat veren ve Hayvanlara yeterli bakım yapmayan Petshoplara Bende karşıyım,
ve öyle gördüğüm hiçbir yerden Alışveriş yapmam, yapanlarıda uyarırım,

Ama ilgi alaka yakınlık çay kahve Bunlar ekstraya giriyor,
 Mutlaka, Mazlum Bey'in de Çok samimi dostları geliyordur, sizin beklediğiniz ilgiyi onlara gösteriyordur, Yani Bu Elektrik alma meselesi.

Saygılarımla,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: KKTC
Mesaj: 169
yusufaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 20:34
Dogru demissinizde en basta fiyatlarini pek bilmedigim mallari bana yuksek meblalara satmayi dusunurken hicte boyle bir durum yoktu. Forumdan bahsedince abdesti bozuldu ondan sonrada pek yuzu gulmedi bana karsi. İsterseniz gonderdigim linke bir bakin Gazianteplilerin toplandigi link. Orada bana oneren abimize neler yaptigini gorun. Abimizin mesaji su ;


Basak akvaryumu önerenlerden biri de bendim Yusuf kardeşim. Ancak şuan bende senin gibi düşünüyorum. ilk zamanlar mazlum beyle iyi arkadaştık facebookta da kendisine sorular sorardım o da cevaplardı. Tabi bu dönem kendisinden her gittiğimde en az 20 liralık alışverişler yaptığım dönemlerdeydi. Daha sonra piyasayı araştırıp mazlum beydekilerle fiyatları karşılaştırınca bazı ürünlerde ciddi fark olduğunu gördüm. Duruma içten içe kızıp gittiğimde bu sefer birşey almamaya başladım. Sadece arkadaşlığımız bozlmasın diye sohbet amaçlı gidiyordum. Hatta bir iki keresinde kendi kahvemi çikolatamı alıp gittim. Bu seferde benden olsun mantığıyla. Ama ben yediğim kazıklardan dolayı alışverişi kesipte sadece sohbet amaçlı gitmeye başladığımda adamın tavrı değişmeye başladı. hiç bir sebep yokken facebooktan silip engelledi filan. Esnaf kısmının dükkanı ilk açtığı günlerle sonraki yıllar arasında çok büyük büyük fark oluşuyor mesalef. İlk zamanlar müşteri çekmeye çalışmaktan olsa gerek yoğun ilgi gösteriyorlar, belki de bizi yolunacak kaz adayı olarak görüyorlardır kimbilir. Mazlum bey hakkında söylenecek çok şey var ama burda lafı uzatmanın bir anlamı yok. Ben az söyleyim siz çok anlayın namına mazlum beyin sattığı sıvı gübrelerle ilgili durumu açıklayayım. O sattığı 100 ml. lik 10 lira olan gübrelerden bende aldım. Ancak 100 litrelik bitkili tanka 100 ml. gübre en fazla 1 ay gidiyordu. Üstelik bu bir tür gübre yani 6-7 çeşit gübre ayda 60-70 lira para demekti. Bu böyle gitmez diyip gübre şişesinin üzerindeki firmaya baktım. "bal tarım" yazıyordu, bal tarımı google da araştırdım karşıma Göktürk Seyhan bey çıktı. Gübreleri hazırlayıp Mazluma beye satan oymuş. Kendiside şahsi olarak gerek forumdan gerekse sitesinden gübre satışını yapıyor. Fiyatı ona sorduğumda hayretler içerisinde kaldım. 1200 ml. gübre 12 lira. İnanılacak gibi değil.Aynı kişiden Mazlum bey gübreyi alıp 100 ml. sini 10 liraya satıyor. Bu mazlum beyle ilgili yaşadığım ve inanılması en güç olay. Cinsiyeti en kolay belirlenen balık türlerinden olan kribensisin 2 adet dişisini, bana eş tutmuş  1 dişi 1 erkek olarak satmasından, attığı irili ufaklı kazıklara kadar söylenecek çok şey var aslında. Sonuç olarak Yusuf kardeşim senin ve hepimizin hatası fiyat kıyaslaması yapmadan bir petshopçuya kendimizi emanet etmemiz oldu. Artık çoğu şeyi internet üzerinden alıyorum ben. Bu arada yaşadığın yosun sorunu ile ilgili akvaryumun şartlarını söylersen (kullandığın lamba türleri, co2 verip vermediğin, gübreleme miktarı,su değişim sıklığı ve miktarı vs.) yardımcı olabilirim.


Soylemek istedigimiz su ;
Bu adam en basta bir guven veriyor oneriler sunuyor. Kendisini bir petshopcudan ziyade hobisever olarak gosteriyor. Kendisinin cayini kahvesini icmekle bizim ne bi yerimiz uzar ne de kisalir. Bir kahvenin 40 yil hatri vardir lafinda gizli olay. Biz oraya hatir gonul icin giderken adamin derdi paraymis. Bizim yuzumuze o yuzden guluyormus CEBİMİZE selam veriyormus. Bundan sadece ben sikayetci degilim gordugunuz gibi. Siz olayi yanlis anlamissiniz. Telefon konusuna deginelim . O telefonda gecen soz ben ve arkadasima soylendigine adim kadar eminim cunku o lafi duyduktan sonra en basta arkadasim geldi ve hadi gidelim rahatsiz oldular dedi. Yani benlik bir durum yok ortada.

ELEKTRİK ALMA MESELESİ FELAN DEGİL DURUM . GULERYUZLU SAMİMİ YAKLASİP İNSANLARİ DOLANDİRMAK DİYELİM BİZ BUNA.CIKIPTA BOYLE İNSANLARİ SAVUNMAYALİM LUTFEN.BOYLE BİRSEYİ HİCBİR SEKİLDE KİMSE SAVUNAMAZ.DOLANDİRİCİNİN YAPTİGİ BELLİDİR ADİ USTUNDE.AMA BOYLE KARAKTERLER İNSANLARİN GUVENİYLE OYNAYAN , SAMİMİYETİNİ KULLANARAK İNSANLARİ SOYAN KİSİLERDİR.BENİM GOZUMDE BİR HİRSİZDAN DAHA ASAGİ VE DAHA TEHLİKELİDİR. ZATEN ANLAYAN ANLAMİSTİR FAZLA SOZE GEREK YOK. TEHLİKELİ BİR TİCARETHANE DİKKAT EDİN KANMAYİN BOYLE İNSANLARİN SAMİMİ DAVRANİSLARİNA.

''Orası bir Ticarethane, vergisi, alacağı, vereceği hesabı kitabı var, esnafın bakmakla yükümlü olduğu bir Ailesi var '' demissiniz. Bu cok cok yanlis bir savunma. Bizim isimiz , alacagimiz , verecegimiz ve Ailemiz var. Herkesin ailesi var ve bakmakla yukumlu oldugu cocugu var. Orasi yardim vakfi degil ve bizlerde birer yatirimci degiliz . Ne o oyle herkes istedigi fiyata satarmis . Bunu soyleyen kisilerin meslegi belli oluyor hemen. Ben gideyim kilosu 30 liraya domates satayim o zaman. İcinizden kufredersiniz bana. Olacagi bu yani. Boyle bir savunma olamaz.

Sizler boyle dusundugunuz icin bu olaylarin ardı arkasi kesilmiyor. yusufaslan2014-08-08 21:22:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 23:09
[QUOTE=yusufaslan]Dogru demissinizde en basta fiyatlarini pek bilmedigim mallari bana yuksek meblalara satmayi dusunurken hicte boyle bir durum yoktu. Forumdan bahsedince abdesti bozuldu ondan sonrada pek yuzu gulmedi bana karsi.[/QUOTE]

[QUOTE=yusufaslan]Bu adam en basta bir guven veriyor oneriler sunuyor. Kendisini bir petshopcudan ziyade hobisever olarak gosteriyor.  [/QUOTE]

[QUOTE=yusufaslan]Gittigim ilk gun yanimda para vardi Mazlum Beye guvenip aldim. Bu siteden yonlendirdiklerinide soyledim ama pekte bir tepki vermedi.  [/QUOTE]

Yani Yüksek Meblağtan sattığı ilk günde sizin forumdan olduğunuzu bilyormuş. Ve o ilk günde Hobisever değilmiş.



[QUOTE=yusufaslan]ELEKTRİK ALMA MESELESİ FELAN DEGİL DURUM . GULERYUZLU SAMİMİ YAKLASİP İNSANLARİ DOLANDİRMAK DİYELİM BİZ BUNA.CIKIPTA BOYLE İNSANLARİ SAVUNMAYALİM LUTFEN.BOYLE BİRSEYİ HİCBİR SEKİLDE KİMSE SAVUNAMAZ.DOLANDİRİCİNİN YAPTİGİ BELLİDİR ADİ USTUNDE.AMA BOYLE KARAKTERLER İNSANLARİN GUVENİYLE OYNAYAN , SAMİMİYETİNİ KULLANARAK İNSANLARİ SOYAN KİSİLERDİR.BENİM GOZUMDE BİR HİRSİZDAN DAHA ASAGİ VE DAHA TEHLİKELİDİR. ZATEN ANLAYAN ANLAMİSTİR FAZLA SOZE GEREK YOK. TEHLİKELİ BİR TİCARETHANE DİKKAT EDİN KANMAYİN BOYLE İNSANLARİN SAMİMİ DAVRANİSLARİNA. [/QUOTE]

Büyük harfler ile yazmanın ne manaya geldiğini biliyorsunuzdur Umarım, Çoğu Forumda Bu Tarz Yazılar Yasak ve Burada da Yasak, Hakarete Ediyorsunuz İzlenimi Veriyor.

Ben kimseyi Savunmuyorum, sadece anlamadığım konuları size sordum ve danıştım, Fikrimi söyledim. Siz bile bile Lades yapmışssınız, Bakınız Mavi Çizili Cümleye.

[QUOTE=yusufaslan]''Orası bir Ticarethane, vergisi, alacağı, vereceği hesabı kitabı var, esnafın bakmakla yükümlü olduğu bir Ailesi var '' demissiniz. Bu cok cok yanlis bir savunma. Bizim isimiz , alacagimiz , verecegimiz ve Ailemiz var. Herkesin ailesi var ve bakmakla yukumlu oldugu cocugu var. Orasi yardim vakfi degil ve bizlerde birer yatirimci degiliz .  [/QUOTE]

Tekrar ediyorum Ben Kimseyi Savunmuyorum, Siz demişsiniz orası yardım Vakfı değil diye ne Güzel söylemişsiniz, şunuda eklemek gerekiyor araştırma yapmadan gözü kapalı alışveriş yapanlarıda kazıklama yeri değil,
Ben Orasını Bilmem Ama Yüksek Meblağ ile Satış Yapan Hiçbir Yerden Alışveriş Yapmam. Araştırma Yaparım ve Yapılır.

Herkesin Ailesi var Evet Doğru,
Herkes Çalışıyor Evet Doğru, Tamam bende bunları söyledim, Yani o Esnaf Satış Yapmasın mı Aldığı Fiyata mı Satsın ? Haklısınız eğer Çok Yüksek Kar Marjı koyuyorsa, oradan alışveriş yapmazsınız.


2 market var İsim vermiyeyim, aynı ekmek;
 A Market 1 Türk Lirasına Satıyor, B Market 0,75 Türk Lirasın Satıyor, Tercih Senin ?




[QUOTE=yusufaslan]Ne o oyle herkes istedigi fiyata satarmis . Bunu soyleyen kisilerin meslegi belli oluyor hemen. Ben gideyim kilosu 30 liraya domates satayim o zaman. İcinizden kufredersiniz bana. Olacagi bu yani. Boyle bir savunma olamaz. [/QUOTE]

Ben Esnaf Değilim ? Gaziantep'i Bilmem ? Mazlum Bey'i Tanımam ? Sadece Anlamsız bulduğum şeyleri size sordum ? Gerekli Cevaplarımıda Aldım Teşekkür Ederim.


[QUOTE=yusufaslan]Sizler boyle dusundugunuz icin bu olaylarin ardı arkasi kesilmiyor.[/QUOTE]

Böyle Düşündüğüm İçin Çevremde Böyle Esnaflar ve Hobiciler Yok,
Herkese Hakettiği değeri ve değerini veriyorum, Ne bir ilgi alaka ne bir indirim bekliyorum, Bir şeyin fiyatını sorduysam veya alacaksam muhakkak fiyat araştırması yaparak sokağa çıkarım, ne kadar acil olursa olsun 3 aşağı 5 yukarı fiyattta tahmin edilebiliniyor,

Eğer bu hobinin içindeysek sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Ne esnaf hobiciyi Yolunacak Kaz Görmeli, Nede Hobici Esnafı Yolunacak Kaz Görmeli.


Bire bir karşılıklı soru cevap olmaması konu kirlenmemesi açısından,
gerekli cevapları verdiğimi ve daha verecek cevabımın olmadığını belirtirim.


Saygılarımla,
Sağlık Hobiler,



Vasfi2014-08-08 23:09:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: KKTC
Mesaj: 169
yusufaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 23:28
Bende son sozlerimi soyledim . Sizde cevaplandirmalari yaptiniz tesekkurler. Ben sikayetimi yerli yerince guzelce yaptim. Artik gidip gitmemek sizlere kalmis .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reel_passionÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 77
reel_passionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 10:52
Benim gözlemlerime göre petshoplar hobi hakkında araştırma yapmayan ve fazla bilgi sahibi olmayan müşterileri daha çok seviyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kerem1905589Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 31
Kerem1905589Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 11:32
Ne yazıkki şikayet varda konu açamıyorum burdan yazayım dedim.Yusuf abi çok özür diliyorum bende senin gibi bir şey yaptım.Ben 14 yaşında Eryamanda oturuyorum.Bize en yakın petşopçu(petshop)aynen senin dediğin gibiydi yusuf abi.İlgilenmiyordu sadece paraya bakıyordu.Ben kılıçkuyruğun 40 lt. akvaryumda bakılcağını sizden öğrendim ama adam bunu bana dile getirmedi niye? Çünkü o balık yaşayamıcak ve ben ona tekrar gelcem ve böylece gitçekti.Ben yaklaşık o pet club'e 1 yıldır devamlı müşterisiyim.Ve buna çok üzüldüm adam artık benim yapacığım şeylere bakmıyor nasıl para kazanabilirim şeklinde dşünüyordu.Ben ondan canlı doğuranlar istiyorum yanına bakabilecek akvaryumu temizleyebilecek bir balık istedim ve vantuzlu çöpçü verdi bilhassa.1 ay kadar çok güzel yaşadılar(yemlerini düzenli olarak veriyorum)ve bir baktım vantuzlu çöçü lepisteslerime sarılmış ve öldürüyüyordu.Bunu bana kendisi açıklayabilirdi.Bu balık bunla yaşayamaz sana şu balığı vereyim diyebilirdi.Biz dükkanına geldiğimiz an ya telefon açıyor yada dışarı çıkıyordu.Tek bir çırağı kalıyordu oda birşey bilemiyordu.Benim maruzatım şudur abilerim ablalarım.Niye böyle hevesle işini yapan akvaristler yok veya ben göremiyorum? Ben çünkü bu işi hevesle yapıyorum ve o balığı yüzeyde ölmüş bir şekilde gördüğüm zaman ağlıyorum ne yazikki :( Küçükkende öyleydim hayvan ölüsü gördüğümde ağlardım :( Ve bir çocuğu üzmek çok kötü birşey olduğunu düşünüyorum.Bana bu konuda özel mesaj veya facebook'tan mesaj gönderirseniz ben aydınlatırsanız veya eryamanda 3. etapta işini severek yapan akvaryumcu görürseniz çok sevinirim.
Saygılar...
Kerem19055892014-08-10 11:35:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: KKTC
Mesaj: 169
yusufaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 14:34
Kardesim ne yazikki konu acsak sikayet etsek bile bu tarz calisan ( calisma denilirse tabi buna) petshopculari nedense koruyorlar. Artik ilgisini de istemiyoruz sizin gibilere istediklerini verseler yeter. O da yok hep iclerinde kotu kotu dusunceler hesaplamalar. Boyle yapmalarinin sebebi de bircoguna gore oranin bir ekmek teknesi olmasiymis. Haramdan , yalandan elde ettigin kazancla ekmek yemezsin ateş yersin. Zarar ediyorsa bunlari musteriden cikarmamali isini yapmayi bilmiyorsa mutsuzlugunu musterisine yansitmamali . O isyerini kapatmali bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 17:16
Bu sürpriz bir durum değil. Petshopların hemen hepsi aynı zihniyette. Değil denilenleri dahi böyle. Mümkün olduğunca ilgilenmemeyi tercih ederler satıştan sonra. Tabi burada haklı bir pay var. Şöyle izah etmeye çalışayım kasaptan antrikotu alıp kül bastı tarifi istemezsiniz. Gider yemek kitabı okursunuz, kursa gidersiniz, telefonda annenize sorarsınız, deneme yanılma yaparsınız, komşuya sorarsınız, internetten araştırırsınız. Kasap için de bana "bana külbastı tarifi vermedi." demezsiniz. 
Onu nezaketsiz addetmezsiniz. 

Çok özel ve pahalı balıklar dışında hiçbir balık toptancının dağıtımında o an yoksa alınmaz. İstediğiniz canlıyı hemen tedarik edemezsiniz maalesef. Yaz aylarında da çok fazla balık dağıtımı da; petshopların talebi de olmaz. Çünkü satış yok dencek kadar azdır. Bahsettiğiniz türün çekinik tür olmasından hiç bahsetmiyorum bile.

Alışveriş için interneti kullanın derim ben. Çünkü ekipman ve malzemeyi en uygun fiyata oradan bulabilirsiniz. Neredeyse bütün petshoplar özellikle böyle tavsiye edilen ve güvenilir olduğu söylenenler; fiyatı fahiş pahalı yaparlar. Örnekse: Musaakvaryum (görüp görebileceğiniz en pahalı ve soğuk tavırlı satıcıdır.)
Juenpetmarket'i, Atakanpetshopu öneririm sıkıntı yaşayacağınız zannetmediğim gibi juen'den çok memnun kalacağınıza da eminim. Sadece öncesinde telefon edip stok durumunu sözle de teyit ederseniz daha sağlıklı olur.

Bu arada sakın bir petshopa gittiğinizde tavsiye üzerine geldiğinizi söylemeyin. O anda olduklarından daha pahalı oluverirler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: KKTC
Mesaj: 169
yusufaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 20:31
Esasda en iyisi ve mantiklisi hobiyi birakmak . İyi hobiler herkese . Hakki gecenler hakkini helal etsin . [KONU KİLİT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murataydinerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 110
murataydinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2014 16:38
Konuyu okumaya çalıştım bende bir hobiciyim ancak olaya objektif bakmak gerek;
Gaziantepde Acaba akvaryum-petshop toptancısı varmı varsa kaç tane ? (veya diğer illerde)

Örneğin Ankara, İstanbul vb. bakarsan onlarca toptancı var,
Dolayısıyla bu kadar toptancının olduğu yerde rekabet olmakta ayrıca toptancı olmayan illerde ise kargo ulaşım maliyeti artmaktadır. Bu da malesef hobiciye yansımaktadır.

Gelelim internetten alışverişe;
Dün bir arkadaşın petshopunda idim kendisi proplan mama rakam 3-5 eksik fazla olabilir
örneğin 150,00 TL ye alıp 170,00 TL ye satıyor.
İnternette ise kargo dahil 150,00 TL ye satılıyor abi nasıl oluyor dediğimde ise.
Doldurma mama kullanıyorlar, yani ürünün zaten alış satış fiyatları belli iken normalden çok ucuza satılıyorsa eğer mutlaka sorun vardır.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KibeleÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 153
KibeleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 06:10
Petshopların geneli ürünleri kazık fiyata satıyor.Mesele istisnayı bulup oradan acil ihtiyaçları tedarik etmek.En makulü forumun alım satım bölümünden gerekenleri tedarik etmek.Bitki ve balık alımlarında petshopları tercih etmek büyük risk.Bitkide yosun, balıkta parazit ihtimali çok yüksektir.Hele müşteri olduğunuz balığın erkekmi dişimi yoksa çiftmi olduğu sorusu sorulmamalı.Adamın dişi dediğinin erkek olduğunu tespit etseniz bile bunu dillendirmek pek bir fayda sağlamaz, çünkü tükürdüğünü yalamayacaktır.Adamın tavrında bir anormallik yok piyasaya bakarsanız.Sorun bence beklentilerinizin yüksek olması.
Çay kahve içip sohbet etmek işi belli bir kıvama gelmiş ilişkilerde tat verir zaten.Kibele2014-08-22 06:13:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: KKTC
Mesaj: 169
yusufaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2014 19:43
Benim derdim cay kahve icip sohbet etmek degilki. Hangimiz bir cay icmek icin sohbet etmek icin bir yer arariz ki? Hangi cagda yasiyoruz. Bunu dilenciler bile yapmaz su donemde. Milletin cayina dostaneligine mi kaldik ? Yaparsa da kendine yapmazsa da kendine :D Bakin ben basta yazmisim forumda onerdiler gidin bu sehirdeki isini bilerek yapan tek adam HOBİSEVER dediler. Bende o niyetle gittim ki ben malawi besliyordum. Bitkiliyle ilgili bilgim cok yoktu . Maksat gidip akvaryumlari gormekti. İlk gidisimde adamin israriyla bitkiliye gectim ben. Sana yardimci olurum bilgilendiririm dedi ben malzemeleri aldiktan sonra defetti olay bu. Adam kaba deyişle bir vurguncu gitmeyin yani . Derdim iliski kurmak felan degildi yusufaslan2014-09-06 00:32:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erman kabasakalÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 28
erman kabasakalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2014 16:59
Başak akvaryum yaklaşık 10 gün önce kapattı. Şimdi 400%-500% kar eden esnafın elindeyiz 2 milyonluk şehirde... Mazlum Bey'i çok ararız, hayırlı olsun... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: KKTC
Mesaj: 169
yusufaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2014 12:00
valla 400% - 500% kar eden esnaftan daha pahalıya satıyordu malzemeleri buna ne demeli?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir