Hobiye Yeni Başladım


ustadneyzenÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2023
İl: Elazig
Mesaj: 3
ustadneyzenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2023 01:09
Selam arkadaşlar yaklaşık 1/1.5 haftadır akvaryum hobisine başladım. İlk olarak japon balığından başladım. 10/15 litrelik bir akvaryumum var ve iki tane japon balığım yaşıyor içinde. İç filtrem, japon balıklarının ağız yapısına uygun ufak taşlarım ve aydınlatmam var bunların dışında herhangi bir akvaryum malzemesi almadım. Bir de dün cüce vatoz aldım. Akvaryumun suyunu koyarken dinlenmiş su olmasına dikkat ettim ve suyu ilk koyduğumda içine bir miktar tuzda attım. Tank kapasitem biraz küçük farkındayım ama onu da ilerleyen zamanlarda büyüteceğim. Bir de japon balıklarımda aşağı yukarı 2 gündür kara lekeler çıkmaya başladı ayrıca cüce vatozu nasıl beslerim çünkü japonlar önüne geleni yiyorlar internette araştırmam sonucu pek sağlıklı verilere ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3056
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2023 02:01
Bolca araştırma yapın ve şartları iyileştirmeye çalışın, cüce vatozu çıkarmanızı öneririm hacim zaten çok yetersiz ve japon balıkları sadece kendir türü ile bakılması önerilir.
Akvaryumu büyültene (iki japon balığı için minimum 60 litre) kadar dinlenmiş su ile günlük %10-15 su değişimi yapın, tuz kullanmayın.
https://www.akvaryum.com/Forum/japon_baligi_akvaryum_hacmi_k964715.asp
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8660
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2023 05:55
Tank biraz değil oldukça küçük aslında. Bunun balıklara kalıcı bir zarar vermemesi için akvaryumu büyütme işini olabildiğince erken halletmeye çalışın.

Japonlar vatoza attığınız yemleri her türlü yer. Zaten japon balığı uyumlu bir tür olmadığından eninde sonunda vatoza ya zarar verir ya da (küçükse) yemeye çalışır. Tam tersi, vatoz biriyse eğer bölgeci bir tavır sergileyip japonlara zarar verebilir. Japon balığını tek tür bakmanız gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir