Hobiye Zarar Veriyorlar?


blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2015 10:23
Damızlık çiklet balığını 5 tl den veriyorum üstüne erkek dişi eşit sayıda, gelen teklif 3 tl ye ver şu boydan az olmasın ve ayağıma getir, beyefendi kızılaydaymışta. Vermezsiniz olur biter diyeceksiniz elbet. Dedim olmaz diye, bu işin ticaretini mi yapıyorsun demiş. Kendimi zor tuttum valla bişey diyeceğim olmayacak.

İnsanda utanma olur? Anladığım kadarıyla akvaryumcu kendisi de, 3 tl den aldığı balığı 20 tl den satarken buna ticaret mi diyecek? Canlı olmasa atarım çöpe yine vermem. Ben hobiciyim ticari amaçlı yapmıyorum bu işi ancak yavru alıp yer bulamadığım balıklarımı da bırakın herkes gibi hak ettiği fiyata vereyim. Kaldıki ilanlara bakın 5 tl ye kim damızlık çiklet veriyor.

Bu tarz insanları gördükçe bu işe yeni başlayan akvaryum sever insanlara üzülüyorum. Bunların eline düşecek diye?

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrimiçi

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 08:28

Selamlar Nihat bey bir o var birde balık takası satışında.Bazı arkadaşlar babası nasıl annesi nasıl ney ne değil bazen kına getiriyor.Dediğiniz gibi canlı olmasa oracıkta kaldırıp insanın atasını getirenler.Yok değil aramızda hobici neden balığını hobiciye vermek ister en iyi halinden o anlar diye nasıl emeklerle ne zahmetlerle o balığın o boyutlara ğeldiğini bilir ona göre davranır.Kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yapmaz diye ama nerde!!!!
Canınızı sıkmayın böyleleri hep vardı.Kendini bilen insanlarla muhatap olmak nasip etsin.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 01:20
Ben ilan verdiğim dönemlerde genelde şöyle bir yol izliyordum.
Sallıyorum Sarı Prenses akvaryumcuda 5 liraysa, sitede 3 liraysa (o sıralar site daha ucuzdu:)) diyordum tane 3, 10 tane 25 pazarlık yoktur sadece şuradan teslim, nokta. :) Eğer bu haliyle ilgilenen oluyorsa ki bu vesileyle güzel insanlarla güzel sohbetler yapma şansım oldu 10 tane istiyordu oysa bende 13-14 tane var :) götürüyordum tamamını 25 lira varsa fazladan vermek istediğim bir bitki, balık vs onuda soruyordum iş görürse getireyim diye :)

Kimsenin derdini tasasını çekmeden, çıkar ilişkisine girmeden 5 liralık balığı da 2 liranın altına vermiş oluyordum :) Maksat zarar etmeyelim öğrenciyiz, kar kimin umrunda :)
Sonrası ful zarar ziyan eşe, dosta, foruma bedava ilanlar :) İşin içine para girince derdi çok oluyor özel mesajlardaki içerikler gerçekten gına getiriyor insana, o yüzden ilan vermeyi unuttum :)

Ve tabi birde bu işin diğer boyutu var;
Bugün forumda gördüğüm çoğu canlıyı daha ucuza akvaryumculardan alabilirim. Hatta yakında esnaf ile klasikleşmiş şu mesajları atıcam özelden;

(İlan 5 liraysa) Kardeş/Abi ben sana 3 liradan 100 tane getireyim?

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]121629,thundereblue[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir