İlk Akvaryumum - Acemiliklerim - Malawilerim


cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 02:50
Fotoğraf:



Boyut (cm):100*33*45h
Kapasite (litre):147lt
Canlılar:2e 5d sp, 5acei tanzania black (2dişi kesin, diğerlerinden emin değilim)

Malzemeler:10kg midye kırığı kum, DİA 828 dış filtre(biosünger,seramik,substrat,elyaf,zeolit,bioball), Regent 750 hava motoru, 90 cm hava taşı, Roxin 100w çelik ısıtıcı, 3renkli dalgıç lamba..

Akvaryum Bakımı:Haftada bir dip çekimi ve 22-23lt su değişimi, cam temizliği.

Kullanılan Yemler: Sera granugreen,
                               Tetramin,
                               Gemma cichlid formula,
                               Gemma pro-red
                               NLS thera+a,
                               Spirulina,
                               Small shrimps kurutulmuş karides,
                               Artemia,
                               Haşlanmış sebzeler..

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Su değişimlerinde 3çay kaşığı kaya tuzu, azoo aquatan (stres durumuna göre eğer gerek görmezsem kullanmıyorum), deep dezopur (sürtünme vs görürsem 10damla ekliyorum)

 

Tankımı kuralı aslında baya oldu ama tam anlamıyla istediğim kriterlerin uzağından yakınından geçmediği için hiç tanıtım bölümüne konu açmamıştım..  Bu yukardaki resim tankımın ilk zamanki haline çok yakın bi resim.. Şimdi günden güne tankımın ilk halinden bu günki haline doğru bir resim arşivi sunmak istiyorum beğeninize.. Elbette ki deneyimli akvarist arkadaşlarımız için oldukça sıradan olacak ama hobiye ilk başlayışım bu tankla oldu ve hızlı bir girişti çoğu tanıdığıma göre.. Uzmanlaşmak ve kendimi hobide geliştirmek istiyorum...

 

 

Balıklarım ilk zamanlarda tankın dekoru çok zayıf olduğu için epey stres yaşadılar, gerçi belki benim de hatalarım vardı bu stres konusunda ama bilemiyorum.. İlerleyen zamanlarda 2sp 2acei olmak üzere 4kayıp verdik hastalık sebebiyle, o zamanlar sp sayım toplam 5di, her iki tür sayısı da 3e inince gidip kayıpların yerine yenilerini aldım.
 

Alıp getirdiğim splerin birini erkek istemiştim, çünkü ölenlerin biri erkekti. Bana petshopta erkek diye bu balığı verdiler, zamanla bi baktım ki tüm balıklarım hırpalanmış yaralanmış, tankta bir kovalamaca.. Konu açtım bu erkek niye tüm balıkları kovalıyor diye ve acı gerçekle karşılaştım, meğerse bu bir flavus erkeğiymiş.. Tüm balıklarım ısırılmıştı ve tedavi konusunda hiç bir deneyimim yoktu, o yüzden tüm balıklarımı toplayıp geri götürdüm.. Amacım anlaşmış damızlık koloni veya farklı bir tür almaktı ama ellerindeki türler hiç de istemediğim türlerdi, damızlıklara da fahiş fiyat isteyince yine aynı boy balıklara mecbur kaldım.. Splerin hepsini değiştirdim, aceilerin de sadecebirini değiştirdim, o da flavus dişisine aşırı benziyordu çünkü...

Getirdim takrar balıkları, yeniden bi uyum süreci tabi.. Sonra erkek-dişi oranını tutturmak adına arada bi kaç değişim vs..
Önce fon kapladım arkasını, aynadan aşırı stres yapıyorlardı.. Ayrıca yansıma yüzünden 2kat daha fazla boru,hortum,kablo vs kalabalığı oluyordu.. Şu kahverengi yosun için de kimyasal kullanmayı hiç düşünmedim ama vatoz düşündüm bir ara, sonradan forumda araştırdım ve ondan da vazgeçtim.. Elimle siliyorum camları, dekorlardaki yosunu ellemiyorum, afiyetle yediklerine şahit oldum çünkü..  Borulardakini de henüz hiç ellemedim ama ilerde çok artış olursa temizlerim elbette..
 
Sonra o yapay maddelerin hepsini çıkarıp bu kayaları ekledim.. Daha doğal oldu tabi.. Bi de sürtünme vardı balıklarımda, yapay maddeler çıkınca sürtünme de kesildi..
 
Şimdi de genel olarak balıklarımın bir kaç resmini koymak istiyorum.. Hem yeni dekor yüzünden, hem de o gün ilk defa salatalıkla tanıştıkları için, e tabi bi de flaş yüzünden stres vardı ve maalesef hiç güzel pozlar yakalayamadım.. Sağlık ve saf ırk olup olmadıkları hakkında yrumlarınız benim için çok önemli..
 
Baskın erkeğim Haydar..
Kumum az geliyor aslında, kayalarım da hala yetersiz.. İlerde kumu komple değiştirmek istiyorum, silis veya kuartz olabilir..

 Pasif erkeğim stres yapmış..Kavga etmişler ve ağzının üstünden darbe almış..Yeni dekora alıştılar şimdi ve stres kalmadı diyebilirim..
cokmutlu2011-12-22 12:47:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk ŞendurÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
Berk ŞendurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 03:02
Tebrikler.En son resimlerdeki sarı prenseslerin renkleri ne güzel çıkmış abla öyle sarı prenses besleyesim geldi yeniden 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 03:06
[QUOTE=JustLove]Tebrikler.En son resimlerdeki sarı prenseslerin renkleri ne güzel çıkmış abla öyle sarı prenses besleyesim geldi yeniden  [/QUOTE]
Kardeşim teşekkür ederim, ama sakın şimdi beslediğin türlerin yanına düşünme bence..    
 
[VID]http://www.izlesene.com/video/salatalikla-ilk-tanisma-ve-yeni-dekor-46ms/3719175[/VID]İşte burda da yeni kayalarımın ve salatalıkla ilk tanışma anının videosu.. UYARI: Lütfen sesi yüksek izlemeyin, kızım aklınca beni korkutmaya çalışıp çığlık atıyor. Ben korkmadım tabi ama videoyu izleyenler bi sıçrıyor yerinden genelde..   
Video çekiminde flaş olmadığı için de kalite düşük oldu..
 
Bi de kafama takılan bişey var; bu ortada duran büyük kaya hava taşının üstüne doğru uzanıyor, ben onun sağında solunda yer tutarlar sanmıştım ama hiç girmiyorlar bile. Hava taşından çıkan kabarcıklar yüzünden mi? Eğer o yüzdense hava taşını öne veya arkaya almalıyım galiba.. Bi de kapakta aydınlatmam olmadığı için görüntüler konusunda tekrar özür diliyorum..
cokmutlu2011-07-08 09:09:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk ŞendurÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
Berk ŞendurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 03:38
Uyarı yazan yeri okumamışım sesde kısıktaydı bende balkondan bakıyorum nerden geldi diye Hava taşının yerini değiştirmek mantıklı olabilir abla. Uzun süre malawi beslememiş olsamda mesela benim discus tankında hava taşı en sağda,balıklar genelde solda durmayı seçiyorlar büyük ihtimalle onla alakası var.
 Bu arada o mobilyanın üstünede sanki biraz daha büyük bir akvaryum olabilirmiş  (her alanı değerlendirmek lazım )
JustLove2011-07-03 03:42:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 09:55
[QUOTE=JustLove] Uyarı yazan yeri okumamışım sesde kısıktaydı bende balkondan bakıyorum nerden geldi diye Hava taşının yerini değiştirmek mantıklı olabilir abla. Uzun süre malawi beslememiş olsamda mesela benim discus tankında hava taşı en sağda,balıklar genelde solda durmayı seçiyorlar büyük ihtimalle onla alakası var.
 Bu arada o mobilyanın üstünede sanki biraz daha büyük bir akvaryum olabilirmiş  (her alanı değerlendirmek lazım )
[/QUOTE]
Evet haklısın kardeşim, mobilyadan küçük akvaryumum ama o mobilya pek sağlam değil, Allah'a emanet duruyor akvaryum orda yani, daha büyüğünü özellikle almadım yani. Ama ilerde demir profilden bir sehpa yaptıracağım inşallah, o zaman akvaryumlarımı altlı-üstlü koyma imkanım da olur.. Aslında kendinden sumplı akvaryumlara gözümü diktim ama o epey ilerde olabilecek iş..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bjk.merveÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 966
Bjk.merveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 10:02
Tebrik aderim Makbule abla, bol sağlıklı yavrular vede güzel hobiler dilerim.
Ancak akvaryumun altında strafor görmedim doğruysa tehlikeli bir durum haberin olsun.
Ayrıca bu balık aysmen beyaz kuyruk(  Acei Ngara, White Tail) okulumuzdada var.
Bjk.merve2011-07-03 10:04:11

 Acei Ngara, White Tail

 




Videoyu seyrettikten sonra akvaryumun altında kendi altlığını gördüm ablacım sorun yok yani ama o balıklar dediğim gibi, boyları 4-5-6 cm'se eger yumurta beneği olanlar erkek olmayanlar, kesin dişidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 10:23
Merveciğim teşekkürler.. Fakat Pseudotropheus acei (ıceman) Türleri konusuna bi bakarsan sevinirim, yabancı sitelere epey bi dalış yaptıktan sonra bu konuyu oluşturdum çünkü, hepsi de güvenilir sitelerdi ve aceilerimin türünden eminim aslında.. Strafor ise var, hazır standart bir akvaryum olduğu için alttaki plastik korumanın içinde o strafor.. Yumurta beneği ise her erkekte mutlaka olmak zorunda değil diye biliyorum ama emin değilim, evet boyları 4cm ve üzeri ama hiç dikkat etmedim doğrusu benek var mı yok mu diye..  Hemen bakıyorum teşekkür ederim, ama kesin sonuç vent muayene diye biliyorum, onu da hala seçemiyorum, çok koyu renkliler.. cokmutlu2011-07-03 10:24:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak ERDOĞANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 875
Burak ERDOĞANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 10:39
Merhabalar,

Akvaryumunuzun ilk halinden son haline kadar ki resimlerine baktım.Dekor olarak eskisine göre çok güzel değişimler var.Malawiler silis kumu çok severler.Kumla çok oynadıkları için ince yapıdaki silis kum malawiler için çok kullanılır.Hemde akvaryuma değişik hava katar.Eğer kumu değiştirirseniz kumun altınada ince strafor koymanızı öneririm.Akvaryum ısınıda korur.Kayalarıda kumun üstüne değil de,straforun üstüne koyup sabitlerseniz olası bir kaza olmasını engellersiniz.Kumu çok kazdıklarından kumun üstünde duran kayaların altını kazıp kayaları düşürebilirler(Başıma gelmişti) Camı çatlatıp akvaryumu patlatabilir.Bu yüzden kayaları sağlam oturtup dikkatli olmanız gerekir.Özellikle kayalar camla temas etmesin.Akvaryumla mobilya arasınada kesinlikle strafor koymanız gerekir.Strafor ağırlığı yaydığı için faydalıdır.
Dekor olarakta kayaları sağ ve sol tarafa yığın halinde yada mağralar oluşturarak yapmanızı ve aynı renkte kayalıklar almanızı öneririm.Dekor sizin göz zevkine kalmış ancak balıkların huzurlu olması ve saklanma,üreme ihtiyaçları içinde mağralar ve saklanma yerleri oluşturmanız gerekir.

Çok zorda kalmadıkça kimyasal kullanmamaya çalışın.Sürtünmelerin nedeni,canlı yükü fazla olduğunca ki nitrit fazlası olabilir.İç veya dış parazit olabilir.Ancak sizdeki büyük ihtimal nitrit fazlasındandır.Bunuda haftalık su değişimleriyle giderebilirsiniz.

Sağlıklı Balıklar Dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 12:32
[QUOTE=3urock_esk]Merhabalar,

Akvaryumunuzun ilk halinden son haline kadar ki resimlerine baktım.Dekor olarak eskisine göre çok güzel değişimler var.Malawiler silis kumu çok severler.Kumla çok oynadıkları için ince yapıdaki silis kum malawiler için çok kullanılır.Hemde akvaryuma değişik hava katar.Eğer kumu değiştirirseniz kumun altınada ince strafor koymanızı öneririm.Akvaryum ısınıda korur.Kayalarıda kumun üstüne değil de,straforun üstüne koyup sabitlerseniz olası bir kaza olmasını engellersiniz.Kumu çok kazdıklarından kumun üstünde duran kayaların altını kazıp kayaları düşürebilirler(Başıma gelmişti) Camı çatlatıp akvaryumu patlatabilir.Bu yüzden kayaları sağlam oturtup dikkatli olmanız gerekir.Özellikle kayalar camla temas etmesin.Akvaryumla mobilya arasınada kesinlikle strafor koymanız gerekir.Strafor ağırlığı yaydığı için faydalıdır.
Dekor olarakta kayaları sağ ve sol tarafa yığın halinde yada mağralar oluşturarak yapmanızı ve aynı renkte kayalıklar almanızı öneririm.Dekor sizin göz zevkine kalmış ancak balıkların huzurlu olması ve saklanma,üreme ihtiyaçları içinde mağralar ve saklanma yerleri oluşturmanız gerekir.

Çok zorda kalmadıkça kimyasal kullanmamaya çalışın.Sürtünmelerin nedeni,canlı yükü fazla olduğunca ki nitrit fazlası olabilir.İç veya dış parazit olabilir.Ancak sizdeki büyük ihtimal nitrit fazlasındandır.Bunuda haftalık su değişimleriyle giderebilirsiniz.

Sağlıklı Balıklar Dilerim
[/QUOTE]
Sürtünmemizin sebebi o önde duran silikon yapım çiçek figürüydü, elime alıp baktığımda anladım, üzeri resmen ikinci bir katman halinde pislik tutumuştu. Onu çıkardığım günün ertesi sürtünmeden eser kalmadı. Kayaları ise değiştirmek çok zor, renkler uyumsuz biliyorum ama memleketimde böyle taş kaya satan yer yok (varsa da ben bulamadım) ve iki çocuklu bir bayan olarak gezip dolaşıp kaya toplamak çok zor hak verirsiniz ki... Ha bi de o renk farklılıklarının çoğu eski-yeni kaya farkı, eskiden beri duranlar yosun bağladı ama yeniler pırıl pırıl..
 
Kumu ilerde evet değiştireceğim ve tercihim silisten yana olur büyük ihtimal. Kayaları koyduktan sonra kumu eklememi önerdiğinzi için de teşekkür ederim, bunu bilmiyordum ve oldukça mantıklı bir uygulama. Ama kumun altına straforu anlayamadım, alttaki plastik koruma ile akvaryum camı arasında strafor var zaten, tankın içine koy diyorsanız zamanla salınım yapmayacak mı?
 
Önerileriniz için teşekkür ederim.. Sağlıklı balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak ERDOĞANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 875
Burak ERDOĞANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 12:44
[QUOTE=cokmutlu][QUOTE=3urock_esk]Merhabalar,

Akvaryumunuzun ilk halinden son haline kadar ki resimlerine baktım.Dekor olarak eskisine göre çok güzel değişimler var.Malawiler silis kumu çok severler.Kumla çok oynadıkları için ince yapıdaki silis kum malawiler için çok kullanılır.Hemde akvaryuma değişik hava katar.Eğer kumu değiştirirseniz kumun altınada ince strafor koymanızı öneririm.Akvaryum ısınıda korur.Kayalarıda kumun üstüne değil de,straforun üstüne koyup sabitlerseniz olası bir kaza olmasını engellersiniz.Kumu çok kazdıklarından kumun üstünde duran kayaların altını kazıp kayaları düşürebilirler(Başıma gelmişti) Camı çatlatıp akvaryumu patlatabilir.Bu yüzden kayaları sağlam oturtup dikkatli olmanız gerekir.Özellikle kayalar camla temas etmesin.Akvaryumla mobilya arasınada kesinlikle strafor koymanız gerekir.Strafor ağırlığı yaydığı için faydalıdır.
Dekor olarakta kayaları sağ ve sol tarafa yığın halinde yada mağralar oluşturarak yapmanızı ve aynı renkte kayalıklar almanızı öneririm.Dekor sizin göz zevkine kalmış ancak balıkların huzurlu olması ve saklanma,üreme ihtiyaçları içinde mağralar ve saklanma yerleri oluşturmanız gerekir.

Çok zorda kalmadıkça kimyasal kullanmamaya çalışın.Sürtünmelerin nedeni,canlı yükü fazla olduğunca ki nitrit fazlası olabilir.İç veya dış parazit olabilir.Ancak sizdeki büyük ihtimal nitrit fazlasındandır.Bunuda haftalık su değişimleriyle giderebilirsiniz.

Sağlıklı Balıklar Dilerim
[/QUOTE]
Sürtünmemizin sebebi o önde duran silikon yapım çiçek figürüydü, elime alıp baktığımda anladım, üzeri resmen ikinci bir katman halinde pislik tutumuştu. Onu çıkardığım günün ertesi sürtünmeden eser kalmadı. Kayaları ise değiştirmek çok zor, renkler uyumsuz biliyorum ama memleketimde böyle taş kaya satan yer yok (varsa da ben bulamadım) ve iki çocuklu bir bayan olarak gezip dolaşıp kaya toplamak çok zor hak verirsiniz ki... Ha bi de o renk farklılıklarının çoğu eski-yeni kaya farkı, eskiden beri duranlar yosun bağladı ama yeniler pırıl pırıl..
 
Kumu ilerde evet değiştireceğim ve tercihim silisten yana olur büyük ihtimal. Kayaları koyduktan sonra kumu eklememi önerdiğinzi için de teşekkür ederim, bunu bilmiyordum ve oldukça mantıklı bir uygulama. Ama kumun altına straforu anlayamadım, alttaki plastik koruma ile akvaryum camı arasında strafor var zaten, tankın içine koy diyorsanız zamanla salınım yapmayacak mı?
 
Önerileriniz için teşekkür ederim.. Sağlıklı balıklar..
[/QUOTE]

Strafor herhangi bir salınım yapmıyor.Ben uzun süredir kumun altındada strafor bulundururum ve taşlar straforun üstündedir.Camla temas ettirmem.Ama sizin akvaryumunuzun altı plastik sanırım.O yüzden koymanıza gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 14:35
Akvaryumun altında plastik koruma var, plastik korumayla taban camı arasında da strafor.. Kum koymadan önce resim çekme imkanım olmuş olsaydı daha net anlaşılırdı aslında..
 
Aceilerimin hiçbirinde yumurta beneği yok ama en büyük aceim, ki ben onu erkek sanırıyordum, 3-4gündür yeme geliyor ama sadece 1tane alıyor, başka yemiyordu. Bugün dikkatlice baktım ve çene altının şişik, tüpçüğünün de kaybolmakta olduğunu fark ettim.   Tam o sırada ağzını kımıldatıyordu ve ağzından rengi yarısı koyu yarısı açık renk bir yumurta düştü, geri almak için hamle yaptı ama bir diğer acei yedi..  O an anladım ki yumurta almış ama nasıl oluyorsa her yemlemede 1veya2 yem yiyordu.. O yumurtayı gördükten sonra tekrar yemleme yaptım ve yine aynısı oldu, yeme geldi, kalabalığın arasında biraz dolaştı, 1tane yem alıp gitti... Yavru tankım yok henüz, bir kaç aya kadar da alamayacağım gibigörünüyor, ilk yavru tecrübem olacak.. Eğer yumurtaları atmazsa 10gün sonra DIY yavruluğuma almayı düşünüyorum.. En tuhafı da davranışlarından erkek olduğunu tahmin ettiğim acei bu dişiden 1-1,5cm küçük,  hatta splerimde erkekler dişileri sürekli kovalarken bu aceilerde hiç kovalamaca görmedim bu güne dek, yumurta beneği de olmayınca hepsi dişiyse diye tereddüt ediyordum ama bu yumurta tüm tereddütlerimi bitirdi... Bakalım gelecek günler neler gösterecek..
cokmutlu2011-07-03 14:37:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bjk.merveÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 966
Bjk.merveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 18:48
Yavrular hayırlı olsun ablacım.
 
Bu balığın türü sprensesmi acaba?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurzerenÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 83
onurzerenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 19:23
Çok güzel akvaryum tebrik ederim, sizi aneme gösterecem bayandan hobicimi olur diyordu görsün bakalım. onurzeren2011-07-03 19:25:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 19:53
[QUOTE=Bjk.merve]Yavrular hayırlı olsun ablacım.
 
Bu balığın türü sprensesmi acaba?
 
[/QUOTE]
Canım onu bana çiftleşmek isteyen bir sarı prenses erkeği diye sattılar ama meğerse flavus erkeğiymiş.. Tüm balıklarımı yaralamadan önce öğrenip değiştirseydim daha iyi olacaktı tabi ama kısmet.. Çok agresif bir balık, poşette giderken bile tüm balıklar çıkacak yer var mı diye aranırken bu kerata diğerlerini ısırmakla meşguldü.. Yavru konusunda daa pek ümitli değilim, evet o gördüğüm şey oluşmaya başlamış bir yumurtaydı ama yeme falan geliyo, az da olsa yiyo... Sanırım daha tecrübe kazanması gerekecek..

[QUOTE=onurzeren]Çok güzel akvaryum tebrik ederim, sizi aneme gösterecem bayandan hobicimi olur diyordu görsün bakalım. [/QUOTE]
Onur kardeşim, annene benim akvaryumu gösterirken Vatoz Tankı Günlüğüm- İyi Ve Kötü Tecrübelerim
başlıklı konumu da göster; ne işkenceler ne zorluklar çektiğimi görsün de gelsin bana yardım etsin..    
cokmutlu2011-07-07 13:10:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir