İnci Gövde Yüzme Sorunu


OrçunorhunÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2022
İl: Izmir
Mesaj: 10
OrçunorhunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2023 01:31
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236616/151220230123541.jpg[/IMG]

Merhaba.İnci gövde japon balıklarımdan biri iki gündür yüzmeyi kestiği zaman resimdeki gibi su yüzeyine doğru süzülüp yan yatıyor bir süre sonra normal yüzmeye devam ediyor.Dışkılaması normal 2 günde bir ıspanak veriyorum , su değerleri iyi durumda diğer balıklarım gayet sağlıklı ve 4 günde bir %20 civarında su değişimi yapıyorum.Genel de monster ve cichlid besleyen biri olarak ilk japon deneyimim.Hava kesesi sorunu olabilirmi acaba ? Bunu net olarak nasil anlayabilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 553
LennieÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2023 11:59
Sayın Orçun,

Maalesef bu tür canlılar genel anlamda çok düşük bir hayat kalitesine sahipler. İnci gövdeler ise japon balıkları içerisinde bu konuda en kötü hayat standartlarına sahip canlılardan biri. Teleskoplar, inci gövdeler, balon gözler, celestiallar... ve bir çoğu. Aslında sadece görünüş için üretilen ancak hayvan için hayat boyu eziyet olan görünüş unsurları. Canlıların bir çoğu göremiyor hatta doğru düzgün yüzemiyor bile.

Japon balığı üretiminin geldiği bu nokta hayvan görünüşünü önemseme ve hayat kalitesini gözardı etme sonucu, gelirini youtube üzerinden japon balığı kanalı olarak kazanan bazı ünlü youtuberların bile türü tamamen bırakmasına sebep oldu ve kendileri yaşadıkları olumsuz deneyimleri, ne yaparlarsa yapsınlar bitmek bilmeyen hastalık ve yüzme problemlerini ve geldiğimiz noktada bu türlerin üretiminin etik olup olmadığını sorguladıklarına dair videolar paylaştılar.

Maalesef bu tür hayvanlar beslediğinizde çok olası şekilde ömür boyu hep problem yaşayan canlılar olacak ve olay sadece sizin bakımınızla alakalı değil maalesef. Siz her şeyi düzgün yapıyor dahi olsanız bu tür problemler gündeme gelebiliyor. Çünkü hayvanlar direkt yapısal olarak problemliler maalesef.

Jennifer'ın videosunu aşağıya bırakıyorum. Belki ilginizi çeker. Kendisi en büyük japon balığı kanallarından biriydi ( muhtelemen Luke's Goldfish artık en popüleri oldu, Jennifer 2021de japon balığını bıraktı tamamen). Kendisi 10 yıl çok fazla çeşit tür bakmış ve hatta bir süre japon balığı farmlarında bile bulunmuş biri yanılmıyorsam. Anlattığı şeyler gerçekten üzücü. Sorunuzun cevabı konusunda da yardımcı olacak bir video olduğunu düşünüyorum eğer zaman ayırabilirseniz.

[VID]https://youtu.be/s6rjXXH88-I?si=wNLnUxzQqZNPxeBm[/VID]

Beğenenler: [T]197800,cagri[/T][T]236616,Orçunorhun[/T]
+1: [T]229290,goldfishsever10[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrçunorhunÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2022
İl: Izmir
Mesaj: 10
OrçunorhunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2023 15:21
İlginiz ve yardımınız öncelikle çok teşekkür ederim.Malesef yazdıklarınız da çok haklısınız buda bana ders oldu sanırım doğallıktan şaşmamak gerek videoyu kesinlikle izleyeceğim.tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir