İnfusoria Kültürü İçin Malzemeler Nelerdir ?


JavamossÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2020
İl: Karaman
Mesaj: 267
JavamossÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2020 11:49
[B]Merhaba arkadaşlar, zebra danio yavruları diğer yavrulara göre daha küçük olduğu için beslenmesi ve kayıpların azaltılması için böyle bir kültüre ihtiyaç varmış.

Ben internetten biraz baktım fakat tatmin edici birşey bulamadım. Siz daha önce bu kültürü oluşturmayı başardıysanız kullandığınız malzemeleri yazar mısınız ?

[U]Bir de infusoria kültürü yerine haşlanmış bezelyenin suyunu şırınga ile damlatsak mantıklı olur mu[:?][/B][/U]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem ÖcalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2340
Cem ÖcalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2020 19:00
Hazırlamak için 1 lt kavanoz uygundur. Dinlendirilmiş klorsuz su koyup, tercihen bitkili bir akvaryumdan alacağınız su ile aşılama yapın. İyi yıkanmış bir adet kıvırcık yaprağı ve bir tablet dib yemi, bitkisel vatoz yemleri iyi iş yapar, içine atın. Direk güneş vurmayan ama çok iyi ışık alan bir köşeye yerlestirin. Aşzı tam kapalı olmasın. Oksijen alması önemli. Kapağını yarı açık koyun. Bundan sonrası zamana kalmış. İlk önce su bulanıklaşır, beyazlaşır. Bu sırada kötü kokar. Bu bakteri aşamasıdır. Bakteriler ürer. Sonrasında bulanıklık gider, hafiften kızarmaya başlar. Bu sırada hoş aromatik bir koku alır. O zaman hazır demektir. İnfusoria dediğimiz mikro canlılar bakterilerle beslenip çoğalmışlardır. Bir damlalıkla kavanoz alıp yavrulara atabilirsiniz. Çok iyi gözünüz yoksa infusoriaları görmeniz zordur ama yavruların nişan alıp saldırdıklarını görürsünüz.

ALINTIDIR.

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]225327,Javamoss1[/T]
Teşekkür Edenler: [T]225327,Javamoss1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir