Işıklandırma Hakkında Görüş Ve Öneri


omer488Çevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 2
omer488Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2017 11:48
Selamlar, uzun sürelerden beri akvaryumla uğraştım ama hep kesik oldu bu uğraşım. Şimdi tekrardan tanganyika ile başladım.
Hafif bitkili (anobisler) ve kayalık bir akvaryum 100*60*60 ebatlarında. Işıklandırma konusunda led kullanıyorum. Ancak renk olarak bir türlü karar kılamadım. Mavi Beyaz, Sarı kullanıyorum. Ama daha sıcak bir renklendirme istiyorum. Yani amber, beyaz ve az da mavi düşünüyorum veya biraz da kırmızı sizce nasıl olur? Ne önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum... [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

P@ssw0rdÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
P@ssw0rdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2017 12:00
Görüntü olarak güzel olacaktır. [:iyi:][:iyi:][:nazar:][:nazar:] ancak bitkiler için ışık kaynağı dersen bildiğim kadarıyla gün ışığına yakın ve yeteri değerde ışık kaynağı olmalı. Ama yinede bu işin profesyonellerinin cevaplarına bakmalısın. Çok fazla cevap bekleme bence. Çünkü eğer bu konu ile ilgili daha önce açılan bir konu varsa kolay kolay kimse cevap vermeyecektir. Bir kaç kez ben de cevap alamadım. Sorduğum bir soruya 1 haftadan fazla zamandır başka bir soruya da dünden beri cevap alamadım. Ya da şöyle bir cevap gelebilir. ''Daha önce bu konu için açılmış başlıklar ve tartışmalar mevcut forumdan aratarak bulabilirsiniz.''
Yani bunu yazmak yerine evet ya da hayır olur ya da olmaz gibi cevaplar yazmak daha kolay. Ancak her aynı soruya yeni başlık yeni konu açılıp cevap verildiği zaman da bu sefer çok fazla dağınıklık oluyor. Aynı konuda onlarca açılmış başlık oluyor ki bu da konu kirliliği ve data kirliliği oluşturuyor. En iyisi forumdaki mevcut konuları araştırman daha doğru olur.
Benim sormak istediğim başka bir konu var aslında size. İmzanızda bulunan canlıların tamamı aynı akvaryumda mı? Sorun olmuyor mu?
Keyifli hobiler.[:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][EDIT]P@ssw0rd,2017-05-08 12:02:07[/EDIT]

Beğenenler: [T]197072,omer488[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omer488Çevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 2
omer488Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2017 15:52
Teşekkür ederim :) Evet doğru ama nette o kadar gereksiz bilgi kirliği var ki bakıyorum ama bir türlü aradığımı bulamıyorum. Yani şöyle duruma tam tekemmüliyle hakim birisi çıkık bir açıklama yapmamış gibi sanki... sanki diyorum gayret gösteren ve emek harcayıp kaleme alınan bazı makaleler gerçekten takdire şayan diye bilirim... Ewet bu türler aynı akvaryumda bakıyorum aslında yabancı kaynaklar bu konuda daha fazla aydınlatıcı gibi geldi... :) ukalalık yapmak istemiyorum ama olmaz denen türlerin bile aynı ortamda yaşadığına yurt dışında çok kez şahit oldum... :)

Milundikva (Tanzanya) da bulunduğum süreçte tanıştığım bir dostum o kadar enteresan türleri bir biri ile bakıyordu. Bu konuda çok afaki bir bilgim var diyemem ama görüştüğüm sağlam diye bileceğim kimseler bu konuda bana güzel referans oldu.

İlginiz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum gerçekten... [EDIT]omer488,2017-05-11 11:17:14[/EDIT]

Beğenenler: [T]93550,P@ssw0rd[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir