ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
P@ssw0rd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
57
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2010 16:19
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2018 14:01
Toplam Mesaj:
91 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan TEMUR
Doğum Tarihi:
09 Nisan 1974
Yaş:
50
İl:
Ankara
Meslek:
İnşaat Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkan TEMUR 100x50x60 Tropheus ikola 1974 Ankara Gölbaşı Bilgisayarınızdaki bilgileri çıktı almadan önce tekrar düşünün.Çıktı almaya gerek varmı?Gerçekten ihtiyacınız yoksa bilgilerinizi kağıda basmayın, ormanları kesmeyin.

SON 10 MESAJI

Dekor Hakkında Bilgi Öner’i
Koyu mavi bir arka fon, füme yada siyah yani koyu renk kayalar şık durur. Tabi akvaryum ebatına göre çok değişir. Yada turkuaz bir arka fon da hoş durur.
İkola Yüzgeç Erimesi
İç parazit konusunda bir şey diyemem uzmanı değilim ama zaten bilen arkadaşlar cvp vermiş. Ben sadece kuyruk erimesi ve beyaz benekcikler hakkında tecrübem olduğu için cvp vereyim. Tabi bu beyaz benek ve kuyruk erimesi hastalıktan dolayı ise yine konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Benim bir erkek ikolamda kuyruk erimesi şeklinde bir rahatsızlık oluştu. Kuyruğu tiftik oldu. Hastalık zannettim ama biraz takip edip konuya hakim arkadaşlardan bu forumda bilgi alınca aslında balığımın resmen dayak yediğini farkettim. Üzerinde küçük beyaz benekler oluştu. Onlarda aldığı darbeler ve kayalara çarpmalar sonucu pullarında ki kavlamalardı. O erkeği başka bir bölmeye alıp takip ettim. Akvaryuma biraz kaya tuzu ekledim her ihtimale karşı. 3_4 gün sonra gözle görülür bir iyileşme farkettim. O erkek akvaryumdaki 3. Erkek olduğu için bir arkadaşa hediye ettim. Şimdi 100 cm akvaryum da 2 erkek 2 bölge gayet sakinler. Arada bir kavga etselerde genel durum iyi.
Senin sorunun da bu demiyorum ama tecrübe ettiğim bir konu olduğu için belki fikir verir dedim. Sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim.
Filtrenin Hortumunu Kapatsam ?
Hava hortumunu dışarıda olması gerekir. Yoksa hava hortumuna ne gerek var ki. Kapağa sıçrayan su sebebi hava kabarcıklarının yüzeye çıkınca patlaması ile oluşuyor. Hava hortumunun ağzına biraz peçete tıka. Hava kabarcıkları küçük olacak şekilde ayar yap. Sıçrama minimuma iner. En güzeli buhar camı edinmek. Kesin sonuç.
Tropheus Ve Yeme Bağlı Bloat
Bende ikolalarım için geçenlerde Dainichi Veggie Pro Small 2mm aldım. Ancak ikolalarım yemi hiç isteyerek yemiyorlar. Hatta yemler uzun süre dipte kalıyor. Ağızlarına alıp geri çıkartıyorlar. Yemek form itibariyle acaba büyük ve sert mi geliyor. Bu güne kadar pul yem küçük ebatlı granül yemler ve tablet yenler kullandım. Acaba rahat rahat yeme alıştılar da :) bu sert be büyük mü geldi anlamadım. Bu iş vatozlara yaradı. Bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim. teşekkürler
Akvaryum Filtre Sistemi
[QUOTE=Lepistes7146]Biyolojik filtrelemeyi 50-60 tl civari bir dis filtre ile desteklesem yeterli olurmu.[/QUOTE]
O paraya 1500 l/h bir dış filtre alabiliyorsanız sıkıntı yok. Çünkü 500 litre demişsiniz. En az 1500 l/h bir dış filtre lazım. İç filtreye güvenip küçük basit bir filtre almayın. Hata edersiniz.
Tropheus Akvaryumu İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var
[:iyi:][:iyi:]Hayırlı olsun. İyi hobiler. Kum olarak kalsiyum karbonatlı kum tavsiyesi zaten verilmiş. Miktarı 15 kg gibi düşünün derim. Çok fazla kum taşıyacaklar. Benimkiler hafriyat işi almış gibi kayaların altını boşaltıyorlar. Yuvarlak hatlı kayalar bolca olsun. Akvaryumun iki tarafına ufak kümeler ile bölge oluşturun. Bölge tutulması için iyi olacaktır. Ortalarda da kayalar bulunsun. Mağaralar oluşturabilirseniz çok hoşlarına gidiyor. Hastalık dışında ilaç kullanmayın. Kaya tuzunu eritip katabilirsiniz ama su miktarına göre ve su değerlerinize göre. Bunları forumda bulabilirsiniz. Ayrıca haftalık su değişimlerinde iki adet soda ilavesi iyi olur. Dış filtre yi uygun seçmek lazım. Saatte en az 3_4 kere çevirebilsin. Temiz su çok önemli. Ben ayrıca iç filtre kullanıyorum. Su ısısı sabit aralıkta olmalı 25-26 iyi gibi benimkiler memnun. 3-4 çeşit bitkisel yem bulundurun. Tablet yem mutlaka olsun. Ayrıca ayda bir ben yemi vitamin ile ıslatıp veriyorum ve farkını görüyorum. Işıklandırma önemli. Biraz yosunlanma olmalı ama balıkların tüketebileceği miktardan fazla olmamalı.
Daha bu işe başlayınca bir sürü sorunlar ve beraberinde güzellikleri de olacak. Duruma göre hareket edersiniz. Ama başlangıçta mutlaka sistemi iyi kurun. Kurulumu yine forumda bulabilirsiniz. Size çok yardımcı olacak konular var. Sıkılmadan tamamını okuyun.

Keyifli hobiler. [:iyi:]
Akvaryum Fiyatları Neden Bu Kadar Pahalı
Mesleğim gereği İnşaat sektörü içinde olduğumdan biraz bende fikir sunmak istiyorum. Hem hobici gözünden hem imalatçı ve satıcı gözünden. Şunu da en başta söyleyeyim imalatçı değilim. Hobiciyim.
Şimdi birincisi hiçbir hobi ucuz değildir. Zaten adı hobi keyf için ve zevk için yapılır. Zevk için yapılan şeyler de maalesef hele ki ülkemizde hiç ucuz değildir. İkincisi de maalesef piyasada ki fiyatlar. Bir plaka mdf olmuş 550 ila 600 lira arası. 1 metrelik akvaryum mobilyası için yarım plaka mdf kullanılacak. Bunun ayağı, tekerleği, menteşesi, kulpu, kilidi, rayı ve tabiki işçiliği. 250 lira mdf olsa buna profil karkas kullanmasak dahi aksesuar ve işçilik ile beraber 500 lirayı buluyor. Üzerine en az 2,5 metrekare cam kullanılsa. Bunun silikonu ve işçiliği ile beraber 350 liranın üzerinde. Gelelim dış filtre belki iç filtre kum kaya ısıtıcı aydınlatma termometre dip çekim sifonu file kepçe derken en az 600 bilemedim 700 lira. Bitmedi bir de kapak hadi basit bir şey yaptık neredeyse 100 lira. Şimdi minimum rakamlarla toplam 1550 lira balıklar yemler derken 2000 lira. Arkadaşlar hobi yapıyoruz. Evet pahalı. Hepimiz köşklerde villalar da oturmuyoruz. Babalarımız fabrikatör yada toprak ağası değil. Yapacak bir şey yok. Bu sektör böyle oturmuş. Yalnız bakıyorum bazı imalatçılar 750 ila 1000 lira arası 100/120 lik mobilyali akvaryum satıyor. Hesaplıyorum ve kurtarmıyor. Bu adam bu fiyata nasıl satarı düşünüyorum. Ama satılıyor.

Burada en önemlisi bu sitede Facebook da sahibinden com da vb yerlerde ikinci el çok düzgün ve temiz sağlıklı ürünler satılıyor. Bunları takip etmek.

Mesela ben sahibinden com dan 550 liraya 100x50x60 akvaryumu 20 adet ikola ile beraber ısıtıcı kum kayalar 1200 lük dış filtre iç filtre dolap dahil daha bir çok şey aldım. Çok da memnunum. Fazla erkekleri ücretsiz olarak bu site üzerinden isteyenlere verdim. Şu an 10 adet ikolam var. Herşey çok şükür iyi gidiyor.

Sonuç olarak pahalı bir ülkede pahalı bir zevkimiz (hobimiz) var. Biraz bizler göğüs gerecegiz. Biraz araştırma yapacağız. Biraz da doğru imalatçı ile çalışıp onuda ikna edip pazarlık edersek doğru tercihler yapabiliriz diye düşünüyorum. Büyük şehirlerde iş kolay. Ama küçük şehirlerde ki hobiciler biraz şanssız.

Herkese iyi hobiler. Herşey gönlünüzce olsun.
Akvaryum Temizliği?
[:nazar:]Kesinlikle kimyasal kullanmayın. Hele ki kimyasal olan bir suda motoru çalıştırmayın. Bol iyotsuz kaya tuzu. Ama cidden bol. Arada bir karıştırın. Fırça gibi bir şey ile kenar ve köşeleri bir kaç kere sürtün. Bir yada iki gün böyle dursun. Sonra bol sirke limon ve biraz tuz ile tekrar doldurun içini dışını güzelce yıkayın durulayın havalandırın. Sonra doldurun suyunuzu bir haftaya kadar döngüyü oluşturun. Her gün boş akvaryumu yemeyin az az. Ama çok az. Su düzenleyici ve bakteri kültürü desteğinde bulunabilirsiniz. Ama güvendiğiniz bildiğiniz temizliğinden ve hastalık olmadığına emin olduğunuz varsa bir arkadaşınızın akvaryumunun temizlenmemiş filtresini yada süngerini destek için kullanabilirsiniz. Suyun berraklık ve kokusunu iyi takip edin. Suyun oturduğuna emin olunca balıklarınızı yeni evlerine bırakın ve yine düzenli takip ile sorun olmadığına emin olun. Bir anda yüklü sayıda balık sakın koymayın. Azar azar. Mümkün olduğunca dikkatli. Bilmediğiniz yerden balık almayın. Değişik tanklardan balık almaktan kaçının. Mümkünse tüm balıkları aynı yerden yada kişiden alın. Bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar. Kolay gelsin. Tabi hatam varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltebilir. Keyifli hobiler. [:nazar:]
Kalfalık Olacakmı Bakalım.
[QUOTE=WubihCALE]Tankımızın misafiri. Akvaryumcuma uğradığımda gördüm. Herhalde birinde erkek fazlası vardı buraya sürüldü. Güzel balıklar hevesim var ilerde tankı tropa çeviricem diyince akvaryumcum al sende dursun deyince bende kaptım tanka koydum. Takılıyor güzel güzel ama adamı doyurmak sorun. Benim akvaryumcu ondan mı bana verdi acaba [:)))][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192480/120620172126001.jpg[/IMG][/QUOTE]
İki erkek ikola fazlası da bende var keşke yakın olsaydık bunları da verseydim size ücretsiz. Hobici fiyatı yani. Ücretsiz. Damızlık iki erkek ikola.
Suyun Uzerindeki Bulaniklik
Arkadaşlara katılıyorum. Sorun yok. Bende de oldu. İç filtre yi çalıştırdım ve bende de kayboldu. Bazen buhar cam sürgülerini temizleyince tekrar oluyor. Ama su değişimlerinde biraz üst çekim ve iç filtre sorunu çözüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.