Jack Dempsey çifti yavrulara zarar veriyor!


blackolickÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 16
blackolickÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2015 19:53
Arkadaşlar merhaba,
Jack Dempsey çiftimden 3. batım yavru alışım fakat 5-10 tane yavru dışında diğerlerini yaşatamamıştım. Ölüm sebeplerini de bir türlü anlayamamıştım, ta ki şimdiye kadar. Çift, yavru sahibi olduktan sonra çok agresif bi hal alıp her şeyle kavga halinde oluyor. Hava motorundan çıkan baloncuklar bile onlara tehlike olarak gözüküyor diye düşünüyorum. Çünkü sürekli baloncukları patlatmak için suyun dışına zıplıyorlar. Bu şimdiye kadar beni çok endişelendirmemişti. Fakat, yavrular suyun yüzeyine yakınken anne ya da baba suyun dışına zıplayınca, peşinde bir kaç yavruyu da sürüklüyor. Dolayısıyla yavrular su seviyesinin üstünde, cama yapışıp orada ölüyorlar. Bazen de camın köşesindeki yavrulara kafa atıp sakatlıyorlar :/ 2 gündür nöbetteyim. Her atladıklarında gidip akvaryuma bakmaya çalışıyorum (yaklaşık 2 dk da 4-5 defa).

NOT: Bu mesajı yazarken 1 yavruyu daha camdan kurtardım...

-Su seviyesini yukarı çekersem bu kez de anne baba için tehlike yaratacaktır. O yüzden bu seçeneği eliyorum (Akvaryumun üst bölümünde cam olması sebebiyle).
-Hava motorunu kapattım bir süre, fakat suyun üstüne zıplamalar devam etti.
-Yavrular yüzmeye başlayalı 2 gün olduğu için ayırmak ta istemiyorum.

En ufak işe yarar bir bilgi, yavruların hayatını kurtarabilir. Şimdiden teşekkürler. Fotoğraflar aşağıda :)





blackolick2015-03-22 21:12:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

imranedisanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 519
imranedisanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 14:13
Yavruları ayırmak tek çare gibi gözüküyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alaiyesÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 60
alaiyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 22:52
Yavrularınız hayırlı olsun.Dilerim daha nice yavrularınız olur.Ben yaklaşık 4 kere yavrularımı alıp yaşatmayı başardığım için az çok tecrübeye sahibim.3-4 kere de yavruları almadım.Ancak ben 140 litrede 11 adet 12-14 cm jack dempseye bakıyorum ve 85 cm lik akvaryumumun her iki tarafındada iki ayrı çiftimden yavru alıyorum 20-25 günde bir.İşin sırrı Jack Dempsey akvaryumunun sırrı çiftlere optik olarak bölge sınırları ve saklanacak kovuklar oluşturulması.Şimdi bunlardan edindiğim en önemli tecrübe,jack dempsey çifti akvaryum içinde kendine has gibi olacak bir bölge ister bunu gerek kütük gerekse taşlarla bir alanı çevirip yapmalısınız.Ben küçücük akvaryumda böyle yaparak bir o tarafta bir bu tarafta iki çifti sorunsuz yavrulatabiliyorum.Tek sorun yavrular serbest yüzmeye başladıktan 3 gün kadar sonra yavrular çok dağıldı için yavruları diğer balıklar yavaş yavaş yemesi oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackolick_Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 6
blackolick_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 17:08
Çok teşekkürler, yanıtınızı biraz geç gördüm. Benim 200 litre akvaryumumda sadece 1 çift jack ve yavruları var. Benim sorunum bahsettiğinizden farklıydı. Anne baba akvaryumun üst tarafına doğru zıplıyorlar ve bu esnada etrafındaki yavrular su seviyesinin üstündeki kuru cam alana yapışıp ölüyorlardı. Yavruları ayrı akvaryuma aldım. Maalesef hepsi öldüler.

Şimdi elimde bir batın yavru daha var. Aynı problem devam ediyor  En ufak bir bilgi çok işime yarayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alaiyesÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 60
alaiyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2015 23:41
Merhaba sorununuzu şimdi anladım.Akvaryumda ya su yada hava kabarcığı oluşuyor olabilir onları da tehdit olarak görebiliyor balıklar. ben bu konuda 3 seferde 1 başarı sağlayabiliyorum.Yani yavruları ilk gün alırsam 3 te 1 yaşatabildim.Ancak bunun için ya iyi filtresi olan bi küçük akvaryum lazım veya ben Hagen Marina Hang-On Breeding Box Large denilen yavruluğu aldım ve onu akvaryumun içine monte ettim yavruları ilk günün sonunda oraya aldığımda 3 yavru alımında 1 başarı sağlıyorum sağlamasına da bu da 15 günde bir yavrulayan 2 çift 300-350 yavru yapar bunları koyacak yer sorunu oluyor.2 gün önce doğan yaklaşık 300 yavruyu bu yüzden almadım yarısı gitti.Bakalım geriye kalanlar ne olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir