Japon Balığı- Tercüme


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2013 13:31

Japon Balığı: Maksimum Boyut ve Ömür

Japon balıklarının tank boyutuna göre büyüdükleri bir efsanedir. Eğer bir japon balığı küçük bir tankta tutulursa, ona günlük az yem verilirse, ve düzenli su değişimi yapılırsa sadece çok yavaş büyür ve birkaç yıl yaşayabilir, belki en fazla 3-4 inch (8-10 cm) kadar büyür. Japon balıklarının büyümelerinin küçük bir tankta engellenebileceği doğrudur- yüksek nitrat seviyesinin büyümeyi engellediği bilinir- ama büyüme yavaşlar, tümüyle durmaz.

Ancak eğer fazla beslenirse, ya da bakımı veya filtrasyonu yetersiz bir tankta bakılırsa, japon balıkları basitçe tankın atıklarla baş edebileceği yere kadar büyür ve ya atık fazlası yüzünden zehirlenir ya da kötü su koşulları yüzünden hastalığa yenik düşer.

Japon balığının büyüme oranını etkileyen ana etmenler beslenme ve sıcaklıktır.

Japon balıkları yüksek protein değerine sahip yemler yerse daha hızlı büyür, veya sıklıkla beslenirse ve, yeterli besini aldığını varsayarsak, yüksek ısılarda daha hızlı büyür. Havuzlarda, japon balıkları genelde yavaş büyür, çünkü büyüme hızları kışın en düşük seviyededir.

6-8 inch (15-20 cm) kadar büyüyebilirler, ancak genelde daha fazla büyürler. Eğer evin içinde, büyük ve ısıtılan akvaryumlarda bakılırlarsa bu büyüklüğe daha çabuk ulaşırlar ve muhtemelen daha büyük olurlar. Düz kuyruklu varyeteler çift kuyruklulardan daha uzun olurlar, ancak çift kuyruklular daha şişman olduğu için, kapladıkları hacim daha fazla olabilir.

Maksimum büyüklükleri gibi, japon balıklarının ömürleri de değişkenlik gösterir. Rekor 43 yıldır, ancak bir japon balığının bu kadar uzun yaşaması sık rastlanılan bir olay değildir. Japon balıklarının, büyük akvaryumlarda veya dışarıdaki havuzlarda bakıldığında genelde 15-20 yıla kadar yaşaması olağan bir durumdur. Küçük, ısıtılan bir akvaryumda, ömürlerinin 5-10 yıl olması işten bile değildir. Bahsedildiği gibi, japon balıklarını küçük akvaryumlarda tutmanın en önemli koşulları dikkatli yemleme, iyi bir filtrasyon ve bakımdır.

Japon Balığı Bakımı:

Asla birkaç dakikada bitirebileceklerinden fazla yem vermeyin. Artık yem çürür ve tankı kirletir. Eğer yenmeyen yem varsa, çıkarın.

Kumlu 30 galonluk (113 litre) bir akvaryum birkaç nehir taşı önerilir. Japon balıklarını asla ve asla fanusta veya başka bir küçük kutuda bakmamalısınız.

Japon balıkları hepçildir ve tropik balıklar gibi özel diyetler gerektirmez, ancak japon balıkları için özel yapılmış yemlerden almalısınız çünkü besin ihtiyaçları diğer balıklarla aynı değildir.

 

http://www.tropicalfishdata.com/goldfish/goldfish_lifespan.html

İstediğiniz gibi kullanabilir, paylaşabilirsiniz. Yeter ki bilinç artsın. 

Saussure2013-08-11 03:47:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir