Japon Balığı Ölümü


erdemcadirciÇevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2021
Mesaj: 5
erdemcadirciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2023 17:09
Merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır baktığım iki japon balığımdan biri aniden rahasızlanıp (dibe çöküp hareketsizleşme) bir kaç gün içinde öldü. Tedavi için akvaryumdan çıkarıp su değişimi için kullandığım dinlendirilmiş suya koyduğumda canlanır gibi oldu ancak günlük dinlendirilmiş su değişimi de sonuçda başarısız oldu.
Rahatsızlığı sırasında parlaklığında ve renginde bir değişiklik hissetmedim, ancak öldükten sonra çıkardığımda karnının diğer yüzünde kararma veya kızarıklık türü yara oluşumu vardı. Öldükten sonra çürüme belirtisi olabilir mi bilemedim.
Diğer japon balığımda şu an için hiç bir rahatsızlık görünmüyor.
Balıklarımı 24 saatte bir cuzi otomatik yemleme ile 10-15 gün kadar yanlız bıraktığım dahi oldu.
Dolayısıyla evde olmadığım zaman bekleyebileceğim bu olay beni şaşırttı açıkcası;
- Su sıcaklığından şüpheleniyorum.
- Bir de balığım ilk aylarında dış filtre emiş borusuna kaçmış ve muhtemelen saatlerce sıkışık kalmış sonrasında kendine gelmiş ti, acaba bu yüzden diğer balığıma nazaran bir hasasiyet mi oluştu.

Akvaryum ile ilgili bilgileri aşağıdaki şablonda belirttim. Diğer balığımla ilgili önlem almam gereken hususlarda bilgi alabilirsem çok memnun olurum.


Fotoğraf: mevcut değil.
Hastalık Belirtileri: dipde ve kuytuda hareketsizleşme.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 96 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 adet Çift kuyruklu japon 3-4cm boylarında. Anubias bitkisi.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ağustos ayı boyunca su yüzey sıcaklığı 27 derece altına inmedi. Amonyak değeri bilinmemekle birlikte diğer değerler pH, KH, GH, Nitrat, Nitrit değerleri normal değerlerdeydi.
Filitrasyon: Dış filtre 800lt/saat. Dış filtre temizliği bu zamana kadar ki defa akvaryum suyuyla yapıldı.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Önerilen mikarda Sera Aquatan
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): ortalama 7-10 günde bir %25-%30 oranında dip çekimi. Anubias yapraklarının yeni filiz vermesi dışında hiçbir değişiklik olmamıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1413
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2023 17:30
Geçmiş olsun. Japon balıklarında açıklanamayan ani ölümler diğer pek çok türe göre daha sık görülür. Bunu özellikle oranda, ryukin gibi anatomileri aşırı bozuk türlerin oluşumunu - devamlılığını sağlamak için ısrarla bu genetik bozukluklara sahip bireylerin çiftleştirilmesine bağlıyorum. Sonuçta elde edilen balıklar genetik olarak son derece zayıf ve dayanıksız oluyor.

Teşekkür Edenler: [T]231805,erdemcadirci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir