Japon balığım hasta :(


optikkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1
optikkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 02:16
Canlıdaki Belirtiler: Kabız, dışkı rengi değişiyor, durgun.

Merhaba daha önce hiç balık bakmadım. Japon balığı hediye edildi. Şimdi öğrenmeye çalışıyorum. İlk başta beyaz benek hastalığı vardı, çok durgundu hiç yüzmüyor suyun dibinde duruyordu. Onun için metilen mavisi denilen ilacı kullandım ve atlattık. 

Daha sonra dışkısının arkadan sarktığını görünce kabız olabileceğini söylediler, bezelye ve bitkisel içerikli yemler vermeye başladım. Bu da düzelir gibi oldu ama 2 gündür çok durgunlaştı. Dışkısı açık renkteydi şuan turuncuya yakın dışkılar görüyorum suyun dibinde, bitkisel yemlerden kaynaklı mı bu? Genelde açık renk ve uzun dışkısı oluyor bu da parazit olduğunu mu gösterir? Ayrıca dışkısını yediğini düşünüyorum, bu tehlikeli mi? 

Çok uzattım sanırım, özür diler yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetsevdeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2012
İl: Bolu
Mesaj: 38
ahmetsevdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 02:28
Sanırım japon balığına fanusta bakarak aslında en büyük sorunu sen yaratıyorsun diye düşünüyorum. Uygun akvaryumunuz ısıtıcınız filtreniz var mı acaba?Özkoçak2012-05-17 09:25:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

naja_sharkÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2012
Mesaj: 9
naja_sharkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 02:52
İnce taneli kuma ihtiyaç var.Korkmayın balık dışkısını alır ve tükürür yemez.Bitkisel yemi kesin, bir parça ıspanağı kaynatın soğuyunca balığa verin uğraşsın parçalasın biraz biraz yesin.Gözünden büyük yem atmayın.Fazla yediriyor olabilirsiniz.Bir kaç gün ıspanak kalsın ve yem vermeyin.Eğer iç parazit yoksa balığınız canlanacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir