Japon Balığımın Sağlığı


FreedagerÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2021
İl: Izmir
Mesaj: 4
FreedagerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2021 14:31
Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce bir akvaryum kurdum 80x35x50 ölçülerinde, içine daha önceden sahip olduğum iki tane 3-4 cm boyutundaki japon balığımı uygun bir biçimde aşılayarak koydum, daha sonra farklı 2 Petshop tan yine aynı boylarda japon balığı aldım toplamda 7 adet onları da metilen mavisi kullanarak ve aşılayarak koydum akvaryuma, kınalıbaş diye tabir edilen bir Japon balığı koyduğum günden beri Bi isteksiz hareketsizdi daha cok su yüzeyinde yüzüyordu, sağlık personeli olduğum için dün akşam nöbete giderken Bi sıkıntı yoktu, bu sabah geldiğimde o hareketsiz balığı ölmüş olarak buldum ve suda da değişik bir koku vardı, hemen %50 su değişimi yaptım su düzenleyici koydum uygun miktarda çünkü dinlenmiş suyum yoktu malesef, akabinde biraz önce farkettim ki bir balık daha aynı ölen gibi genelde hareketsiz ve su yüzeyinde duruyor yem yemesinde bir sıkıntı yok ama. Diğer balıklarım gayet sağlıklı ve hareketliler. Toplamda 8 yavru japon 3 komando çöpçü 3 te l144 düz kuyruk vatoz var Bende yine bir balık kaybetmiyim korkusuyla forumdan ve videolarda öğrendiğim kadarıyla ayrı Bi kapta hava taşıyla havalandırarak metilen mavisi ve tuzla birlikte balığa 3 dk tuz banyosu yaptırdım, iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum şuanda eskiye nazaran daha hareketli, bu konuda yardımınıza ihtiyacım var, tekrar balık kaybetmek istemiyorum ne yapabilirim [:(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230563/040420211429571.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8608
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2021 19:48
Geçmiş olsun.
Gözüme çarpan ilk hata balık sayısının fazla olması. 9 japon için genel olarak 250 litre üstü bir akvaryum sağlıklı olacağı gibi 6 tane daha balık var. Japonların küçük olması biyolojik atıklarının da az olduğuna isabet gerçi ama yine de hacme göre balık secmemissinkz. Filtre bilgisinden de bahsetmemişsiniz, eğer filtasyon yetersiz ise biyolojik döngü ile ilgili bir sorun olma ihtimali yüksek.


Siz şimdi su değişimine önem verin. Balığın durumuna göre su değişimi yapın ama muhakkak dinlenirilmiş su ile. Tamamen kimyasal dayanmak olmaz. Eğer musluk suyundaki ağır metalleri ve kloru gidermede o kadar iyi değilse zaten balıklar bu yüzden direk ölür. Bir yerde çokça su dinlendirin. Balıklardan birisi kötüleşirse su değişimi yapmak için de içme suyu ayırın kenara.
Su değişimin sıklığını kendiniz ayarlayın. Dediğim gibi balığın durumuna göre yapın. Eğer bir daha kötüleşmezse üç dört günde %30-40 oranında yapabilirsiniz. Yine aynı duruma gelirse her gün %20-25 bile olsa su değiştirin. Ek olarak hava motoru varsa kullanmadığınız onu da bağlayıp suyu bolca havalandırın. Ana tanka ilaç kullanımından da kesinlikle kaçının.
Bu birkaç gün içinde balık ya düzelir yada kötüleşir zaten. İkisinden birisi de olsa tavsiyem balık sayısını azaltmanız yönünde. Şimdi olmasa da ileride japonlar büyüyünce zaten çöpçü ve vatoz ile beslemeniz doğru olmaz. Japon balıkları uyumlu balıklar değildir. O zaman mecburen ayıracaksınız. İşte şimdi hem çöpçüleri hem de vatozları çıkartın akvaryumda. Japonların sayısını da en fazla 5 olacak şekilde düşürürseniz çok daha güzel olur. Şimdi onu yapmazsanız yine boyut olarak büyüyünce balık başı en az 30-40 litre düşecek şekilde ayarlamanız gerekir. Veya akvaryumu büyütmeniz.

Teşekkür Edenler: [T]230563,Freedager[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2021 00:13
Akvaryumu ne zaman kurmuştunuz? Bakteri kültürü ve düzenleyici kullandınız mı? Problem bunlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca sayı çok fazla. Vatozlar da çok fazla aslında normalde önerilmez. Bende bir tane var 2 2.5 yaşında kıyamıyorum. Sizde çok fazla var ve tank küçük. Gece saldırıyorlardır. Bir sebep de vatozlar yani. Tank büyük balık sayınız az bitkiler olsa dikkatleri dağılırdı belki.

Beğenenler: [T]230563,Freedager[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FreedagerÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2021
İl: Izmir
Mesaj: 4
FreedagerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2021 00:33
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Akvaryumu kuralı 2 hafta oldu reeflowersın bacteria feeder conditioner ve goldfish mineralsini kullandım düzenli olarak su değişimlerin bunları kullanıyorum. İlk önce bendeki 2 japon koydum akvaryuma 3 4 gün 2 si kaldılar daha sonra uygun şekilde balık eklemesi yaptım metilen ve aşılma yönetimiyle. 880 lt/h çeviren bir iç filtre var birde büyük boy pipo filtre, bu hafta içinde dıy bir dış filtre yapacağım içerisinde bioball sünger seramik halka ve elyaf olan, onunla filtrelemenin cok daha iyi olacağı kanaatindeyim. İlk defa bugün canlı artemia verdim balıkların iştahları gayet yerindeydi, akşamda bezelye verdim bunu haftada 2 3 gün tekrarlayacağım. Şuanlık balıkta bir sıkıntı gözükmüyor artık dipte ve diğer balıklarla yüzüyor nadir su yüzüne cıkıyor keyfi iyi gibi ama yakından takip edicem. Vatozlar ve çöpçüler 3 cm boyutunda, japonlarında 1 tanesi hariç hepsi 3 cm büyük olan 5 cm civarı aralarında veya diğer balıklarla gözüme carpan bir sorun yok. Dinlenmiş suyla düzenli dip çekimi ve su değişimi yapıp detaylıca takip edicem tekrar böyle bir sorun olursa o balıkta tedaviyi tekrar uygulamayı düşünüyorum herhangi bir sorun olur mu veya kaç dk uygulamalıyım tabiki balığın tuzlu sudaki durumunu takip ederek. [EDIT]Freedager,2021-04-05 00:36:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2021 01:02
Bakteria feeder bakteri kültürü değil yalnız. Var olan bakterileri besleyen, çogaltan bir urun . Tankta bakteri yoksa bi ise yaramaz yani. Bakteri kültürü eklerseniz 1 haftada su balık eklenecek düzeye gelir ama tabi 2 hafta beklemek gerek tabi kim bekler bilemem. Kultur eklemezseniz yem atanlar var 3 hafta 1 ay mecbur beklemek şartmis ben hic denemedim.

Dediginiz gibi birden değil de yavaş yavaş almak mantıklı.

Bahsettiğiniz banyoya gerekli bi durum yok.

Beğenenler: [T]230563,Freedager[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir