japonun üzerindeki lekeler


cakkasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 33
cakkasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 09:01

Merhabalar,

Akvaryum dünyasının yeni üyesiyim ve yardımınıza ihtiyacım var. Oğlumun çok istemesine dayanamayan eşim pazardan iki adet japon aldı ve küçük bir kavanozun içerisinde eve getirdi. 2-3 gün sonra bir tanesi öldü ve diğerini kurtarmak için yakınlarımızdan akvaryum temin ettik. Ebatları 68*33*36 şeklinde. 1 gün dinlendirilmiş su ve içerisine mavi solulüsyon ile balığı içine koyduk ancak daha sonra üzerindeki lekeleri fark ettim. Bu balığı yaşatabilmek için ne yapmak gerek? Ayrı bir ilaç eklemelimiyim? Pazardan alınan yem ile günde 1-2 tane yem veriyoruz.
 
İçerisinde çin malı filtre var. Bu akvaryumda kaç tane japon besleyebilirim vs..
 
Teşekkürler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 09:18
Akvaryum ilk kurulduğunda ilk hafta amonyak üst seviyede olur yeni suda sonra faydalı bakteriler oluşur, yavaş yavaş yerine oturmaya başlar yaklaşık 3 hafta içinde. Üretimden size gelene kadar çok kötü şartlara maruz kalmıştır amonyak yanması olmuş olabilir dışında siz onu beslemeye devam edin, ölmezse hızla düzelecektir. Sabah akşam bir gözünün büyüklüğüned pond yemden kırın ögün başına yarım pond yem diyelim şimdilik onu ufalayın sabah akşam besleyin, 2 güned bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun içini atın yumuşaklarından yesin. Bakkalda cam kavanozda yarı haşlanmış bezleyeyi 3 Tl satıyorlar, sizde taze alıp haşlayabilirsiniz varsa daha sağlıklı olur. Bu balıklar ileride büyüyorlar onun için sizin akvaryumda 2 den fazla olmazsa iyi olur heleki, acemiliiginizi üzerinizden atana kadar fazla balık anlamı yok önce bu bir balığı yaşatmaya çalışın. mavi ilaç balıkları dış parazitlerden korur, varsa şimdi o ilaç dış parazitleri öldürmüş olur uygun dozda bunu gerektiğinde dış parazitlerde kullanabilirsiniz, vücudandaki tuz tanesi büyüklüğünde yüzgeçlerinde beyaz benek parazitleri olabilir onları öldürür bu ilaç. Onun haricinde araştırma yapın internette. Forumda japon balığı bölümlerine girin bunlar şunlardır oradn arkadaşlarda yardımcı olur size. Akvaryum Tanıtımları bölümünde Japon balığı akvaryumları bölümü, ayrıca Sazansıgiller bölümüdür. Sağlıklı hobiler. 

Haftada bir akvaryumdan 1/4 oranında kirli suyu çekin yerine akvaryumla aynı ısıda taze su ekleyin.Damacana su kullanacaksanız dinlendirmeye gerek yok. Çeşme suyu kullanacaksanız en az 2 gün kapağı açık bir kapta kullanacağınız suyu dinlendirmenizde gerek varki içindeki balıklara zararlı klor uçsun ağır metaller çöksün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cakkasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 33
cakkasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 09:38

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Son 1-2 soru :) Bahsettiğiniz beslenme şeklini iyileştikten sonra da devam edecek miyim? Bazı forumlarda günde 1 defa yem verin dedikleri için soruyorum. Birde bu mavi ilacı her gün mü vereceğim yoksa su değişimlerinde mi vermem gerekir?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 10:00
İstediğiniz kadar sorabilirsiniz, forumumuz bu yönden iyidir sormaktan çekinmeyin , Beslenmeyi hep böyle yapacaksınız sabah akşam yapın dediğim gibi. Haşlanmış ıspanak yaprağı verebilirsiniz 2 günde bir birkahve cezvesine atın 2 yaprak kaynatın yumuşasın verin yesinler. Bezelyede öyle, haşlanmış patates, haşlanmış kabak, haşlanmış havuç, haşlanmış taze kırmızı biber, bunları yumuşak yaparsanız haşlayıp severek yerler. Aynı onları bir insan gibi düşünün yani hoşlarına giden her tür sebzeyi yerler. sabah akşam besleyin, akvaryumcudan Tatlı su karidesi kurusu satarlar 2 Tl şeffaf poşetlerde yarım cm boyunda ondan aralarda ufalaybilirsiniz balık başına 1,2 tane Siz benim profilime tıklayın ismime tıklayın profilim açılacak orada sağda açtığı konuları göreceksiniz, orada birçok japon konusu var onları okuyun. Ve dediğim bölümlerde gezinin. Üst mesajda yazmıştım, metilen mavisi ilacı beyaz benek paraziti denen bir parazit hastalık için kullanılır onu sağlıklı ortamda kullanmanız pek gerekli değil. Önlem amaclı ayda bir su değişimlerinden sonra her 10 litre akvaryum suyuna 1 damla damlatabilirsiniz pek gerekte yok. hastalık durumlarında gerekli balıkların yüzgeçlerini kontrol edin yüzgeçlerde kuyrukta gövdede tuz tanesinin aynısı olur ona benzeyen tuz tanesi büyüklüğünde beyaz renkli bir noktacıklar görürseniz bu zamanda o ilaç kullanılabilir. kullanma talimatını okuyun. genelde suyu biraz mavi yaptımı yeterlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir