ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cakkas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2013 08:50
Son Ziyaret:
15 Haziran 2015 15:24
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cetin Akkas
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitki Akvaryumu Kurmak [İlk Defa]
Yeni başlayanlar bitkili akvaryumda çokca sorun yaşıyor. Önerim bolca araştırma yapın ve başlamak için acele etmeyin. Özellikle bitkili akvaryuma başladığınızda hemen canlı eklememektir. 

alternatif olarak önerebileceim www.tropica.com adresindeki videoları izleyin derim. 
aquatich life ext 2000 dış filtre
80 lt için debisi 300-400lt olanı tercih edin derim. aksi halde fazla dalga yapacağından hem bitkileriniz zarar görebilir hemde balıklarınız yorgun düşüp strese girebilirler.
HT Bitkili Blogu
kötü olmuş.. bende de benzer sorunlar başlamıştı npk miktarını günlük 4ml 'den 5ml'e ve sera florena'yı günlük 2,5ml'den 3ml ye potasyumu hfatada 1 kez 10ml den iki defa çıkarınca problem düzeldi.. Birde co2 miktarını saniyede 2'den 1'e düşürdüm. bitkilerin gelişimi biraz daha yavaş olacağı için besinleri hızlı tüketmemiş oluyorlar.. bu bilgileri maltepeden Yıldırım abi'den edindim ve işe yaradı..
HT Bitkili Blogu
ne durumdasın hocam?

senın sorunun nitrat eksikliği olabilir..  bende de sararmalar basladı hızlıca.. 

http://www.akvaryum.com/forum/cuba_yapraklari_sarariyor_k551184.asp
HT Bitkili Blogu
Işıklandırma ve gübreleme ile ilgili son durumunuz nedir?
HT Bitkili Blogu
Hocam öncelikle pes etmemenizi öneririm. Yazıyı başından itibaren okudum. Size tropica nın sayfasını incelemenizi şiddetle öneririm. Hatta akıllı telefonunuz var ise uygulamayı indirip oradaki talimatlara göre hareket edin. Yosun konusunda en önemli faktör gübreleme, yemleme, co2 ve yerleştirdğiniz bitkilerdir. 

Benim gördüğüm temel eksiğiniz hızlı gelişen bitkilerin olmaması. bu bitkiler su dengesiniz sağlamanızda yardımcı oluyor ve yosunları kontrol altında tutuyor. amano karidesi çok yerinde olmuş. sayısına gelince her 5 litreye bir amano  koyun. 

www.tropica.com adresini inceleyin. Gübreleme ve bitki konusunda istanbul anadolu yakasında maltepede size yardımcı olabilecek birini önerebilirim. 

http://tropica.com/en/guide/get-the-right-start/tropica-app/ bu adreste 90 günde başarılı olma yöntemi anlatılıyor. Tek sorununuz elinizdeki bitkilere göre gübre ayarlamak olacak. ben ilk günden itibaren NPK, sera florena ile başladım ve hafta bir potasyum veriyorum. Bunlar bitkilerin olmazsa olmazıdır.

Sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Unutmayın algler kontrol altında olduğu sürece sorun oluşturmaz.
Bitkili Akvaryum Test Kitleri
Ebay'dan API sipariş verdim ve sorunsuz geldi. Kullanma fırsatım çok olmadığı için değerlendirme yapamıyorum.
Pl ışık sistemi
Açıkcası armatür ve florasan hakkında bilgi sahibi olmadan birşey soylemem zor..  Bitkiler için özel imal edilmiş florasanlar olmalı..  Aşağıdaki yazıda mustafa bey bilgi vermiş. sadece watt değeri yeterli olmuyor.

http://www.akvaryum.com/forum/sizce_bu_isiklandirmadaki_flo_kac_kelvin%28resimli%29_k169322.asp


Pl ışık sistemi
Hocam ben florasandan bahsettim. LED ile ilgili bir şey söylemedim.
 
LED için aşağıdaki kaynakta bilgi var.
 
 
 
cakkas2014-03-18 16:01:40
Pl ışık sistemi
Hocam akvaryumunuz 56 lt. Önerilen ışık mikarı 28W ile 56W arasında. yani 2x14W size yeterli gelebilir. Tabi içerisine ekleyeceğiniz bitkilerin ve balıklarında önemi var. Piayasada sizin ölçülere uyabilecek armatürler mevcut. T5 kullanmak zorunda değilsisiniz. T8'de işinizi görür. Fiyatına göre siz karar verin. 1 tane grolux ve birde aquastar florasan kullanmanızı öneririm.
 
Mustafa Bey'in oldukça detaylı bir yazısı var. İyice incelemeden bitkili akvaryuma geçiş yapmayın derim. Sonra ciddi sorunlarla uğraşabilirsiniz.
 
 
cakkas2014-03-18 13:40:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.