Japon yaşatmak bu kadar zor mu?


gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2006 13:22

Alper Bey, yüzgeçlerde artık problem gözükmüyorsa Baktopur kullanmanıza gerek yok. Sadece beyaz benek ve bazı kurtlar gibi "dış parazit"lerde tüm tankta ilaç kullanılır çünkü bunların larvaları cam yüzeyi, kum ve kayalarda üreyip tekrar balığa saldırırlar. Yüzgeç erimesi gibi stres faktörlerinden dolayı özellikle bağışıklığı düşmüş balıkların yakalandığı bakteriyel bir hastalıkta ayrı bir tankta ilaç kullanılmalı, ana tanktaki yararlı bakterilere zarar verilmemelidir.

Dipte oturan japon için biraz ıspanak haşlayıp verseniz, kabızlığı da olabilir.

Bu arada balıkları da çoğaltmışsınız, tank kalabalık olduğu için düzenli şekilde normale göre daha büyük oranlı (haftalık %40-50 gibi) su değişimi yaparsanız ilerdeki bundan kaynaklanabilecek hastalıkların da önüne geçmiş olursunuz. Sağlıklı balıklar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ser_minÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2006
İl: Adana
Mesaj: 40
ser_minÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2006 12:27

Alper Bey, akvaryumun yeride çok önemli.Eğer hava akımı çok fazla olan iki kapı arası veya iki pencere arası gibi bir yere koyarsanız ilaç kullanımını bırktıktan sonra balıklarınız yine beyaz benek olurlar.Akvaryumunuzu köşe bir yere koyun.Benekler tamamen geçmeden de ilaç tedavisini kesmeyin.Suyun içine eritip koyacağınız kaya tuzu tedaviye yardımcı olacaktır.

Ayrıca vatozlar çok zor hastalanan balıklardır.Tankın içinde ki hastalık seviyesini onları takip ederek de görebilirsiniz.İlk balıklarınızı kaybettiğinizde muhtemelen vatozunuz da hastalanmıştı.

Eminönü konusunda arkadaşlarıma katılıyorum.Bence sağlıklı ve iyi bakılmış birkaç balık, sağlıksız ve çok sayıda balıktan çok daha iyi.

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir