java fern ve subulata sorunu


senagünayÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 35
senagünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2014 16:33
Arkadaşlar size danışmak istediğim bir şey var. Öncelikle akvaryum hakkında birkaç bilgi vereyim,akvaryum bitkilerimi biraz kolaylaştırdım mayalı sistemin ve 0,5 w ışığın yeterli olduğu bitkileri bıraktım sadece.200 litreye yakın akvaryumum. Canlı doğuran ve neon beslemekteyim. Ancak mesela lotus,bacopa monnieri,cyriptocorny wenthi,tütün,burgulu saz vb. bitkiler normal gelişimlerine devam ediyorlar subulata ve java fernde gelişim gözlemleyemiyorum,hatta erimeye başladı. Tabanda hagen siyah kum,dere kumu ve misket gübre var.Sıvı gübre ekliyorum haftalık. Kolay bitkiler olduğunu düşünürdüm nedenini bir türlü anlamıyorum bu erimelerin.Fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 09:55
Merhabalar,

Java Fern konusunda ben de sizin gibi biraz umutsuzum. Her yerde bakımı en kolay bitkilerden biridir demelerine rağmen ne kadar tanka  zemin gübresine, sıvı gübresine, ışığına, co2'ine titizlensem de istediğim forma ulaştıramıyorum bir türlü java fernleri.

Subulata da başlarda üremesi ve formu kötü gibi gelmişti bana. Meğersem köklerini geliştiriyorlarmış. Tahminim tanka ekledikten 1-1.5 ay sonra çok hızlı bir şekilde gelişmeye ve sürgün vermeye başlamışlardı. Sonunda o kadar ürediler ki tanktan sökmek zorunda kaldım. Subulata konusunda tavsiyem biraz sabırlı olabilirsiniz. Bir de subulatayı dıştan çıkan yapraklarından budamayı ihmal etmeyin. Budadıkça yeni ve güçlü dallar çıkartıyor ve dipten sürgün veriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umtbraÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 130
umtbraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2014 10:44
Merhaba, hazır konu açılmışken forumu kirletmemek adına buraya sormak istedim. Subulatalarım çok uzun 20-30 arasında değişiyorlar. Sanırım hata yaptım ve subulata yapraklarını ortadan kestim. Şimdi uçları küt küt oldu ve kötü görünüyor. Bu kesilen subulataların akıbeti ne olur? Çürür mü? Yaşar mı? Uzar mı? Uçları sivrileşir mi yoksa küt mü kalır? umtbra2014-10-18 10:44:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir