Kaplumbağam hastalandı !


gulbaharÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 7
gulbaharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2012 11:41
2 tane su kaplumbağası beslemekteyim. .Uygun ortam koşullarını yarattım. .(akvaryum+kuru alan+kuru alanı ısıtmak için lamba+ısıtıcı+filtre+uvb lamba) kaplumbağalarımla yaklaşık 4 aydır beraberiz. .Biri çok sağlıklı baya da büyüdü ama öteki hiç büyümedi. .Kabuğu 1 tl den çok az daha büyük aldığımdan beri. .Onu sıkıntı yapmadım. .İştahı yerindeydi sağlıklıydı ve çok hareketliydi. Son 4-5 gündür bişey yemiyor. .Kuru alandan ayrılmıyor ve hareket etmiyor. Hep uyuyor. Üstelik boğazına bir şey kaçmış gibi ağzını açıyor. Akciğer enfeksiyonu mu diye baktım araştırdım internetten ama kabuğunun altında da herhangi bir renk değişimi yok. .Gözü mikrop kapmış da olabilir bu internette yazanlara göre. .Fakat gözlerinde de bi şişkinlik yok. Gözlerine de terramycin sürdüm bugün. .Hastalığı nedir nolur bi çözüm bulun gözümün önünde ölmesin. ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

For AnswerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 344
For AnswerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 13:48
Merhaba,

Akciğer enfeksiyonu, kaplumbağanın soğukta kalması yani 28 derecenin altında bakılması sebebiyle, aynı zamanda gündüzleri akvaryumun en an 2/3'ünün kapalı olmaması (sadece ısıtıcı lamba var ise ve 60 w ile ısıtılabiliyorsa veya ortam ısısı genel olarak sıcak ise akvaryum tamamen açık bırakılabilir) ve gece tamamen kapatılmaması sebebiyle oluşur. Vitaminsizlik ve yetersiz uv/güneş de bağışıklık sistemini zayıflatır, böylece kaplumbağaların akciğerleri ve böbrekleri enfeksyonlara açık hale gelir. Kaplumbağanın evde serbestçe dolaşmasına izin verilmesi de enfeksiyon kapmasına nedendir. Bunun yanında kuru alanda bırakılması gerektiği zaman (tedavi amaçlı mesela) yine ısıtma tertibatı olmaz ise akciğer enfeksiyonu oluşabilir. Büyük ihtimal ile akciğer enfeksiyonunun ilk evresinde, yani hafif akciğer enfeksiyonu.

- Hafif akciğer enfeksiyonu: çenenin kapanmasında gıcırdama gibi sesler, kabuğun karın bölgesinin hafif pembe renkli olması, kabuğun karın bölgesinde biraz daha yukarı kısmında ince beyazımsı halka, ayrıca beyazımsı enine çizgiler karın bölgesinde, iştahsızlık, hapşurma, kuru bölgede çokça kalma gibi..

Ayrıca, mutlaka günde doğrudan 2-3 saat güneş görmeli. Kabuk gelişimi için çok çok önemli. Yemlerini kafalarının büyüklüğüne göre ayarlıyoruz. 5cm lik bir kaplumbaga için günde 10-15 yem yeterli. Ve yemlerine damlatacagınız vitamin desteği alması gerekiyor. 15 günde bir kabuklarını bir fırcayla hafif sekilde temizlerseniz yosunlanmayı da engellemiş olursunuz..

Sağlıcakla,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir