Karasal Bitkili tank(resim&video 9'da)


pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 10:33
Biz akvaryum bitkilerini çürütüyoruz arkadaş kara bitkisini akvaryuma adapte etmiş. Bunuda bilinçsiz bir şekilde yapmamış. Ben eleştrilecek bir şey göremiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkanyilÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2007
İl: Izmir
Mesaj: 8
serkanyilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 10:39
Bence buradaki olay bambaşka bir konuyu doğuruyor,akvaryum kurmadaki amacımızın sorgulanması...
Hayvan sevgisi mi? Göz zevkimize hitap eden bir süs eşyası mı? Canlıların doğal ortamlarındaki davranışlarını gözlemleyebileceğimiz bir ortam yaratarak bunun keyfini sürmek mi? Üremelerini sağlayarak para kazanma isteği mi? Yoksa sadece boş vakitlerimizi değerlendirebileceğimiz bir hobi mi?

Bence amaç ne olursa olsun amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Öncelikle ne istediğimizi bilip ona göre hareket etmeliyiz.Sonuçta akvaryum kurmak insana hem maddi hem manevi bazı sorumluluklar getiriyor.Nasıl murat 131 parasıyla bmw alınamıyacağı gibi bu iştede ulaşamayacağımız noktalar olabilir.
Ayrıca forumda gördüğüm kadarıyla hobiye hevesli olan arkadaşlara bu işte uzmanlaşmış olan üstadlar hertürlü yardımı yapıyorlar.Her türlü bilgi paylaşımından bitki/canlı hediyelerine kadar.

Aslında sizi böyle bir denemeye iten sebep neydi bilmek isterim.
Ayrıca "ben yaptım oldu"culara  karşı olduğunu söylüyorsunuz ama ilk mesajınızı tekrar tekrar   okumama rağmen ne yazık ki  benim edindiğim izlenim tam anlamıyla bu.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 11:10

Mehmet Bey,

Risk alarak bir deneme yapmışsınız. Şimdilik her şey yolunda görünüyor. 
 
Tebrik ederim.

Umarım bitkileriniz çok uzun süre akvaryumdaki canlılara bir zarar vermeden yaşar.

 
Keşke kullandığınız bitkilerin karadaki halini de gösteren fotoğraflar olsaydı.
 
Saygılar,


[QUOTE=vamosselva]
 ..................... Biz elimizden geldiğince bilgi verelim. Açıkçası sizin söylevlerinizin muhattabı ben olsaydım haklılığımın ardını hiç bırakmazdım.
Arkadaşın paylaşımını rahatsız edici bulmadım benimde böyle bir deneyimim var halla kullanmaktayım akvaryumum açık bir balkonda durduğu için aşırı yosunlama yapıyor. Suyun rengi yemyeşil içini görmek imkansız. Ama bir kara bitkisi sorunumu halletti. 4 saat güneşi direkt gören akvaryumumun suyu gayet berrak. Öyleki artık sadece buharlaşmadan ötürü kaybolan suyu ekliyor ve içinden hiç su almıyorum. Bende bunu paylaşmak isterim ama bu gördüğüm örnek üzerine vazgeçtim.
Saygılarımla.[/QUOTE]
 
 
Engin Bey,
 
Bence vazgeçmek yerine en kısa zamanda tanıtım konusunu açmalısınız. BekliyoruzTebessüm
Erdal Hoca2010-08-03 11:12:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugberk_gÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 527
tugberk_gÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 11:15
Bence konu yinede çok kötüye yorulmuş. Mehmet abiyi forumda uzun zamandır takip ediyorum. Mehmet abinin böyle bir işe kalkışmadan önce düşündüğünden ve oluşabilecek herhangi bir sorun için alınacak önlemleri düşündüğünden eminim. Tabiki akvaryumlarımız deneme tahtası değil ve canlı hayatı üzerine kumar oynanmamalı fakat mehmet abinin bitkilerin akvaryuma adaptasyonunu sağlamak için gerekli işlemleri yaptığına da eminim. Başarılıda olmuş. Mehmet abi imzasında yazdığı şeylerle tezat oluşturmuyor ki. Kimseyede ben yaptım olduğu mantığı şeklinde bir diretme yapmamış. Ben yaptım sizde yapın diye bir önerme yok.
Saygılarımla;

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vamosselvaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 157
vamosselvaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 12:06
Erdal bey tanıtım ve bilgi amaçlı olarak öncesi ve sonrası şartlarını tekrar oluşturup fotoğraflayıp forumda yayınlayacagım yanlız söz konusu şartların oluşması zaman alacaktır.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeFuSaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 135
NeFuSaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 12:17
Farklı denemelere cesaret eden kişileri hep takdir etmişimdir.
Suyun kimyasını ölçmek için bir test yaptığınızda canlılara zararı olacak reaksiyonlar görmezseniz sorun yok demektir.
Gerçi siz gerekli ölçümleri zaten yapmışsınızdır.
İlerleyen zamanlarda fotoları görmek ve etkilerini okumak isterim.
NeFuSa2010-08-03 12:17:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 12:24
Bu kadar tepki göstermek yanlış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emceziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
emceziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 14:23
Herşeyi geçtim , akvaryum için gidip kara bitkilerini kesmeniz bile benim için doğa düşmanlığı . Kendi zevkiniz için başka bir canlının canına kıymanız mantıksızlık . Herşey doğal halinde güzel . Neden bu kadar uğraşıyorsunuzda 3-5 lira verip gidip bitki almıyorsunuz ? Alp abime sonuna kadar katılıyorum .

En yakın zamandada bu konunun kaldırılmasını talep ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 14:49
Benim anlatmak istediğimi siz söylemişsiniz.Ben zaten balıkla dolu bir akvaryuma bu bitkileri eklemedim(zaten yapmam).Bu işi boş bir akvaryumda yaptım.Tabi boş akvaryumda herhangi bir işlem yapılmasına karşıysanız onu ayrıca tartışmak lazımTebessümDaha sonra bitkilerin içerisinden solmayan ve su ortamına uyum sağlayanları belirleyip bir müddet gözlemledim.Ki resimlerde göreceksiniz akvaryumun üzerine uzananlar var içlerinde.Daha sonra tek balık ekleyerek başladım.Ki eklediğim balıklar da sarı prenseslerin içine atılan bir silver sharktı.Onu da belli bir süre gözlemledikten sonra zarar görmediğine emin olarak diğer balıkları yavaş yavaş ekledim.Kısacası imzamda belirttiklerime ters bir durum yok akvaryumumda.Sitemize danışmadan birşeyler yapmaya kalkanların sonu yine sitemiz olduğu için benim denememle ilgileneceklerini hiç sanmıyorum.Ki konunun başında da belirttim,akvaryumda balığı olan kimse bunu denemesin diyorum.Benim akvaryumum boştu,bunu yapabilecek imkanım vardı ve yaptım.Hepsi bu.Bu foruma girip hala danışmadan kafasına göre birşeyler yapabilen bir hobici varsa(ki zaten karşılaşıyoruz) emin olun onun düşüncelerini değiştirmemiz çok ama çok zor.Ve benim yaptığımı örnek almaktan öte yaptıkları çok daha vahim şeyler mevcut.Benim amacım fikir alışverişidir.Canlı bitki korkusu yüzünden insanlar daracık hacimlere cichlidleri tıkıyorlar.Hadi niyetlendiler diyelim canlı bitki fiyatları korkunç.Petshop sektörü bunu resmen sömürü ve cichlid satışı amaçlı kullanıyor.Sonra buraya gelen hobiciye balıklarını değiştir diyoruz.Zorlarına gidiyor,güçleri yetmiyor,maddi manevi zararlı çıkıyorlar.Buradan olumlu bir sonuç çıkarsa tüm hobiciler bundan faydalanır.Olumsuz sonuç çıkmaması için de gerekli açıklamalar sizlerin ve benim tarafımdan zaten yapıldı.Bunun da ötesinde hala ben yaptım olduculuktan bahsediyorsanız kusura bakmayın biraz artniyetli bakıyorsunuz bu olayaTebessümEğer artniyetli değilseniz öyleyse mercan kırıklı kayalık akvaryumlara canlıdoğuran tetra gibi bitkili akvaryum türlerini atan malkoçoğlu hayranı vatandaşları gelin hep beraber bilinçlendirelim.Nedense o tür konularda bana sadece "fikir alışverişi için açtığım" bu konuda bunca tepkiyi gösteren ve onlara artıları tebrikleriyle destek olan arkadaşlarımın tek bir satır yorumuna rastlamıyorumTebessüm
Son olarak;Burada bilimsel nitelikli bir cevap da verilmiş,ona da bakalım isterseniz:

İyide Mehmet bey,o silver shark ta bir CAN taşımıyormu sizce,balığın zaten yanlış bir ortamda bulunmuş olması daha yanlış bir ortama sokulabileceği anlamımı taşıyor sizce,sizin böyle bir denemede kobay olarak kullanılmanıza nasıl tepki verirdiniz acaba,balık şanslıymışki böyle bir denemede canından olmamış,şimdiye kadar birşey olmamış olması ki kesin bilemiyoruz  ilerde olmayacağı anlamı taşımıyor,kendinizi savunmaya çalışmanız gayet normal diğer yanlışlıklara imza atanlar gibi BEN YAPTIM OLDU  demeniz gerekir bir şekilde,ilgilenilmişki 3.sayfaya gelinmiş, birde ben deneyim akvaryum bitkilerine para vereceğime bedavadan bitkilendiririm akvaryumu diye düşünenler olacaktır,ondan sonrada parklarda bahçelerde ne kadar bitki varsa teker teker söküp deneme yapacaklardır,ondan sonra ölümler olacak ve bunun yanlış bir fikir olduğuna kanaat getirecektir,konu başkaları değil sizin akvaryum hobisine aykırı hareketiniz,bilinçlendirmeyi elimizden geldiğince yapıyoruz ama hem bilinçlendirip hem yanlış yerlere sürüklemek ne kadar doğrudur acaba,zaten fikir alış verişi yapıyoruz ve bu fikrin yanlış bir fikir olduğunu anlatmaya çalışıyorum, MEHMET bey,bir yanlış başka bir yanlışla kapatılmaz,haklı çıkmaya çalıştıkça başka yanlışlara imza attığınızın farkındamısınız,tekrar söylüyorum yaratılan her canlı deneme yanılma yoluyla yaratılmamış yaşayacağı ortama göre yaratılmıştır,taş yerinde ağırdır diye güzel bir Atasözünü hatırlatırım

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 14:52
[QUOTE=emcezi]Herşeyi geçtim , akvaryum için gidip kara bitkilerini kesmeniz bile benim için doğa düşmanlığı . Kendi zevkiniz için başka bir canlının canına kıymanız mantıksızlık . Herşey doğal halinde güzel . Neden bu kadar uğraşıyorsunuzda 3-5 lira verip gidip bitki almıyorsunuz ? Alp abime sonuna kadar katılıyorum .

En yakın zamandada bu konunun kaldırılmasını talep ediyorum
[/QUOTE]
 
 
Onurcan Bey, seçtiğiniz sözcükler hoş değil.  Lütfen daha özenerek seçin sözcükleri.
 
Baştan beri konunun kaldırılması yönünde mesajlara da biz yönetim olarak bir anlam veremiyoruz. Konunun kaldırılıp kaldırılmayacağı yönetimin takdirindedir. Bu haliyle de konunun kaldırılmasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 15:06
[QUOTE=aquafactory]

Konu sahibi bu başlığın kaldırılmasını talep etsin. Böyle şeyler denemesin. Ben onun akvaryumunu bitki ile donatacağım. Söz veriyorum. [/QUOTE]
 
 
Tam olarak izah edemedim sanırım. Konu sahibi istese bile buna yönetim karar verir. Biz de yönetim olarak bu konunun hobiye bir şeyler katabileceğine inanıyoruz.
 
Sizin "  Konu sahibi bu başlığın kaldırılmasını talep etsin " tarzında bir istekte bulunmanız doğru değil.
 
Lütfen, tartışma yaratacak içerikteki mesajlardan kaçınalım.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 15:28
Konu kaldırılsın demiyorum ancak hobiye birşeyler katabileceği hakkında olumlu bir yan göremiyorum,suda yaşatabilecek bitki denemesinde kobay olan bitkilerde bir can değilmi,konu akvaryum suyu ile yaşattığım büyüttüğüm kara bitkileri babında bir konu olsa sonuna kadar destek verilir,bitkiye harcamadan kaçayım derken balıklara harcananlar heba olursa nerde bunun artı yanı göremiyorum,bu konuyu görüp özenip bir kişi dahi bunu denemeye kalksa ve başarısız olsa acaba sonuçlarına katlanabilecek biri varmıdır.Sırf maddi çıkara ve en çokta ben yaptım oldu demeye hitab eden bu çalışma yerine çok daha alternatifsiz bir konuda çalışma yapılsa daha doğru olmazmı,hasta olan balıklarımızı kurtarabilmek için harcadıklarımız aklıma geldikçe sağlıklı balıkları böyle mantığı olmayan bir denemeye kurban verilebiliniyor olması üzüntü verici değilmidir.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 15:51
Bu tür tartışmalar " canlı yem vermek doğru mu yoksa canilik mi ?  " sorusuna kadar gider.  Konu sahibi böyle bir denemede bulunmuş, şimdilik de başarılı olmuş gibi görünüyor. Bunu bazıları takdir eder; bazıları eleştirir. Buna sözümüz yok, olamaz da.  Ancak karşımızdakini rencide edici, kırıcı vb. sözcükler kullanılırsa biz de yönetim olarak gerekli müdahaleyi yaparız.
 
Bu konuda hem olumlu hem olumsuz görüşler belirtildi, belirtilmeye de devam ediyor. Uygulama bana göre yanlış, diyenler aynı şeyi yapmazlar.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 16:14
Karşı görüş belirten biri olarak ki belitmeyede devam edeceğimide belirteyim,bazılarınca her nekadar başarılı görünen çalışmaya benzemiş olsada,bu sizin belirttiğiniz canlı yem kıyaslamasıyla örtüşmeyen bir durum.Burda söz konusu olan doğasına aykırı bir yaşam alanında ya tutarsa bir masraftan kurtarırım misali denenmeye çalışılan kara bitkileri ve buna istesede ayak uydurmak zorunda kalan akvaryum canlıları ve ana maksat akvaryumculardaki kendine göre yüksek fiyat istenen akvaryum bitkilerine karşı daha doğrusu akvaryumculara karşı kendince açmış olduğu savaş ve yine kendince saydığı başarı,canlıya verdiği önem,yaptım olduculara verdiği tepki ve siteye danışmadan bişey almayın yada yapmayın tarzı yaklaşımlarda bulunup böyle zıt bir uygulamaya girişilmiş olmasıda ayrı bir muamma değilmidir sizcede,hobiye artı katacağı hiç bir olumlu bir yan göremiyorum açıkcası ve sonuna kadarda olumsuz fikirlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir