Karides Akvaryumu


AETHMÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 324
AETHMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2022 12:38
Herkese merhaba. Nihayet bol bitkili ortasında kocaman bir yatı bulunan lepistesli neon tetralı ve karidesli tankımı kurdum otutturdum. Sormak istediğim bir kaç şey var.
Yaklaşık 3 hafta önce 8 neon tetra 6 Lepistes alıp ekledim ve hiçbir kayıp olmadan 3 hafta boyunca sorunsuz devam ettirdim.
Lepistesler ve neon tetralae çok güzel oyun oynayıp durdular hiçbirinde problem yoktu, hatta lepistesler çiftleşti bile.
Akvaryum su döngüsü iyice otursun diye karidesleri dün aldım, yaklaşık tank kurtulduktan 3 hafta sonra. Aldığım yerden neon tetra almak isterken yanlışlıkla 10 tane kardinal neon tetra almışım yanında da 8 tane karides aldım. Suyumun ph değeri ısta indikatör değerlerine göre 6-6.8 civarlarında. Merak ettiğim şey kardinal neon tetralar; Lepistes, karides ve diğer neon tetralar ile yaşayabilir mi?
Harici olarak dün kardinalleri eklediğimde poşeti suda bekletip eklemiştim (poşetin içinde beyaz etrafı tüylü iki üç adet nokta vardı sanki küflenmiş balık yumurtası gibi) çok güzel yüzüyorlardi akşam bir tane kardinal tetramı ters yüzer biçimde buldum sebebini ve parantez içindeki beyaz küçük noktaları anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi hobiler.[EDIT]Ahmet Talha o.,2022-06-15 12:42:13[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelçuksÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2018
İl: Ankara
Mesaj: 489
SelçuksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2022 13:08
Lepistes ile tetralar birlikte bakanlar var ama ikisi de farklı su değerlerini seviyorlar. yaşarlar mı? bence yaşarlar. ancak karidesleri de aynı tankta barındıramazsın. ya da en azından yavrulayarak çoğalmalarını sağlayamazsın. karidesler yavruları tetralara yem olacaktır. tüylü noktalara bi anlam veremedim ama akvaryumcudan aldığınız balıkların akvaryuma konulduktan 1 kaç gün sonrasına kadar ölme riski her zaman bulunuyor. sebebi hastalık parazit vs olduğu gibi sizdeki akvaryum şartlarına uyum sağlayamaması ya da şok geçirmesi gibi bi çok etken de bulunuyor.

Teşekkür Edenler: [T]235255,Ahmet Talha o.[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AETHMÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 324
AETHMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2022 16:09
Teşekkür ederim. Tankta karideslerin üreyebilecegi diğer balıkların giremeyeceği çok fazla üreme noktası var o yüzden pek sıkıntı olmuyor. Yeni bloody maryleri de şu an ekledim her şey sağlam ancak kardinal tetralarda hala kayıplar sürüyor umarım en az kayıp ile atlatırız alisamadilar bir türlü (not herhangi bir hastalık belirtisi mevcut değil)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir