Karışık Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumu Yem Tavsiyesi :))


BurakAdanırÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2012
İl: Bolu
Mesaj: 201
BurakAdanırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 23:44
Sizlerden yem tavsiyesi istiyorum :) Karışık canlı doğuran akvaryumum var.. 2 Adet yem kullanıyorum, Tetra discus ve standart pul yem, bir kaç çeşit daha yem almak istiyorum. Sağlıklı büyümeleri için bir kaç çeşit yem markası sölermisiniiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 00:09
Ben 10 u aşkın yem kullanıyorum ;) aslında biraz sapkıncasına beslemek hangi yemin ne çeşit etkisi olduğunu görmek çok keyifli :).

Üreme ve büyümeleri güzel buna rağmen temizlik sorunu oluyor;)

Neyse sorunun cevabı aslında her canlı doğuran için farklı tür yemler denedim her canlının ihtiyacı farklı ağırlıkta menüler. Örneğin parrot platyler etobura yakınken moliler otobura daha yakın. Lepistesler ise parrotlara benziyorlar. Standart karma platyler ise daha çok ot ağırlıklı menü tercih ediyorlar. Balıklarınız o yemlerle elbetteki ölmez fakat;

Kesin eksik etmemenizi önereceğim spiriluna ağırlıklı yem, sarımsaklı yem ( koku yapar ama iç parazit temizliği ve hastalıklar için birebir) ve eğer biraz olsun üremelerini istiyorsanız hafif protein ağırlıklı yemler, pul formlular tercih sebebidir.

Üretmek içinse elbetteki artemia ve diğer protein ağırlıklı yemlerle birlikte yoğun sarımsaklı yem menüsü mükemmel olacaktır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir