ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkesim
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
91
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2013 17:24
Son Ziyaret:
28 Haziran 2021 21:41
Toplam Mesaj:
700 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk kesim
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://s31.postimg.org/iiw6st6ej/12527.jpg[/IMG]

SON 10 MESAJI

İletkenlik Sorunsalı
Kerem Bey,

Ankara'da mı oturuyorsunuz? Eğer öyle ise cihazınızın marka ve modeli nedir?

Ben Ankara Birlik Mah. da 3 yıldır adwa ad-31 markalı cihazla 700 ün üzerinde çeşme suyu görmedim. Genelde çeşme 560 lı değerlerde akıyor.( cihaz orta seviye bi cihaz zamanında 70-100 tl arası bi fiyata almıştım). 1700 gibi bir değeri hiç göremedim. Acaba birimde mi bir sorun var. Karideslerin aşırı koşullara dayandığını daha önceleri de gördüm. Üstelik üreyebilirlerde. Tahminimizden daha dayanıklı canlılar. Kh düşük Gh yüksek ise üreme ihtimalleri bile vardır bence. Nitekim çeşme suyunda üretim yapanları duyduk, gördük. Fakat hiç bu değerlerde görmemiştim.


Dilerseniz benimle bağlantıya geçin. Yakınlardaysanız bir de benim cihazımla kontrol edin. Cihazımı günlük kalibre edebiliyorum. Kalibrasyon sıvısıyla birlikte deneyebiliriz.



kontrol amaçlı:
http://www.birimler.info/Siemens+birimini+Mikrosiemens+birimine+donustur.php

Not: Bendeki değerler ms'dir.
Salyangoz Kahverengi Yosun Yer Mi
[URL]https://www.akvaryum.com/algle_mucadele_makaler_37_5011.asp[/URL]

Önce burdaki konulara bir dikkat edin. Genelde her hafta yapılacak cam temizliği bu sorunu çözer. DAha üst düzey bir çözüm arıyorsanız daha pahalı cihazlar da var. Fakat önerim her hafta basitçe kredi kartı ve süngerle cam temizliği yapmanız ve akvaryumunuzun döngüsünü bozacak şekilde su değişiminden kaçınmanızdır.

Sevgiler, saygılar

Not: Bir canlı alarak genelde sorunu çözmek pek mümkün olmaz. Bir canlı yeni bakım şartları ve daha zor bir ekosistem idamesini de beraberinde getirir. Akvaryumdaki yük de artacaktır.
Neocaridina İçin Aktif Toprak Seçimi
[QUOTE=Prayer]Mavi meleklerimin ıslağı için yeni bir akvaryum kurmayı planlıyorum ve bu sefer aktif toprak ile kurulum yapmayı istiyorum. Elimde Ista shrimp soil var ve bu kum suyu 5,5 pH'a ayarladığını söylüyor. Forumda ve internette 5,5 pH ile neocaridina'ları performanslı üretemediklerini okudum. Kaldı ki elimdeki akvaryumlar 6,3-6,7 pH arasında değişiyor, 5,5 pH akvaryum ile bu akvaryumlar arası canlı geçişlerinde de sorun yaşarım diye düşündüm. Bu yüzden neocaridina kurulumları için Ista plant and shrimp soil yani 6,5 pH kum edinmeyi düşünüyorum. Sizce doğru mu düşünüyorum ?[/QUOTE]

Sorunun özü şu sanırım: neocaridinaları, caridinalarla birlikte bakarken, verim almak mümkün müdür?

Sarı ateş neon karideslerimden ayrılamayıp ben de 1-2 sene öncesinde onları caridina su değerlerine alıştırmaya kastım. Oldukça zor oldu, üreme yavaş oldu, az oldu ama oldu.
2 sene sonunda bir kısmını da ph 7.8 gh, kh normal neocaridina değerlerinde olan suya aldım. üremelerini gözlemledim.. üreme hızlarında artış olmadı. ( 6 aydır )

Kısaca bir caridina ,bir neocaridina sistemim var ve her ikisinde de sarı ateş neon karideslerimin üreme sıklığı aynı sayılır. Bu tamamen benim kişisel tecrübem. Teori ile de çeliştiğinin farkındayım ama sonuç bu oldu.

Not: İmkanım olsa işi neocaridina su değerlerinde yapmayı isterdim. İmkansızlıktan dolayı böyle bir gözlemi yapma fırsatım oldu. Şimdi olsa şimdi de teorik olarak doğru su değerlerinde bakmaya devam etmek isterim. Bu zorlama bi durum oluyor ve türlere göre, bakıma göre değişkenlik gösterebilir. Her ne kadar benim örneğimde oldu dedimse de bu uç bir örnek olsa gerek.

Sevgiler, saygılar.[EDIT]berkesim,2016-04-04 10:53:48[/EDIT]
Neden Takashi Amano?
Neden Takashi Amano?
Birçok iyi tasarımcı varken neden üstad bu işte dünya lideri oldu? Herşey nasıl başladı? vs.

Sebebi hepimizin bilmesi ve ilham alması gereken bir hikayedir. Bir videoda karşılaştığım bu hikayeyi ingilizcesi olmayan arkadaşlar için de kısaca özetlemek isterim.

Kendisi bilindiği üzere "akvaryumcu" (En kaba haliyle), fotoğraf sanatçısı, amano veya Yamato karidesi keşfeden kişi. Ama Bunun ötesi var.

Genç amano 4. sınıfa giderken evinin çevresinde bulunan lagün (Yoroigata) japon hükümeti tarafından kurutuluyor. Bilirsiniz ki 1970 lerde dünyada bir ekonomik kriz oluyor. Japonlar da arazi kısıtlı. Bir ada ülkesi. Tarım alanı ihtiyaçları var. Kurutulan lagün pirinç tarlasına çevriliyor. Bütün türler yok ediliyor (1968). Takashi bu türleri ve çocukluğunun geçtiği lagünü kurtarmak için fikir arayışına giriyor. Malesef bu lagün kurtarılamıyor. Fakat zaman geçiyor ve bu fikir orta yaşlarındaki Amano için bir tutkuya dönüşüyor. Küresel ısınmadan tutun da birçok çevre felaketinin yaşandığı bu zaman zarfında Amano Fotosentez fikrini ortaya atıyor ( Aslında bu bir nasa projesinden esinlenme. İlgili dönemlerde fotosentezin bir atmosfer kurmak için kullanılması fikri. Marsa bitki göndermek vs. Bu videoda her ne kadar olmasa da bunun geçtiği bir videosunu izlemiştim). Ona göre kirlenmiş bataklık suyunu kurtarmak için oksijen vermek yerine karbondioksit vererek bitkilerin fotosentezini arttırmak mümkün. ( videodaki karbonatlı su hikayesi)

Evet, Suya bugün tüple co2 veriyorsanız bunu bulan kişi üstad.

Bunu deniyor üstad. Hatta bunu bütün akvaryumlarında deniyor. Türleri kurtarmaya da çalışıyor. Akvaryum onun için cocukluğunun geçtiği kurtaramadığı bataklık. Bu aslında bir çevre projesidir. Bilimsel altyapısıyla bir denemedir.

Bugün koskocaman bir sektöre dönüşmüş olan bu camiadan arkadaşlarımızın bunu bilmeden bu işe başlamalarını istemedim. En azında birileri araştırırsa bulsun diye buraya yazdım. Bir yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.

Tüm hobicilere ve kendime, "akvaryumcu" olmanın özünü unutmamaları dileğiyle.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=cKU-wBPcNDg[/VID][EDIT]berkesim,2016-03-30 23:36:01[/EDIT]
Twinstar Nano
Selamlar ozan bey,
Bildiğim kadarıyla yok. Ürünü üreticisinden asyadan almak en ucuz yol. Bana aracılık eden arkadaşım ve aldığımız fiyat oldukça eski. Ürünün muadillerinin de oldukça verimli olduğunu duydum.

Not: işletme maliyetlerini de unutmamak lazım. Ürün yaklaşık 5 ay sonunda kartuş bitirmişti. Bu bağlamda şuan kursam ben twinstar yerine uv filtre, excel, ro-cihazı gibi daha kolay erişilebilen cihazlardan ve yöntemlerden faydalanmayı tercih ederdim. Söz konusu profesyönel galeri tanklarının günlük bakımları ve ölçümleri mühendisler tarafında yapılmakta ve üst düzey cihazlar kullanılmakta. Kanımca, Bu tek bir cihazın yapabileceği bir şey değil.
Ayrıca hacminizi de mutlaka göz önünde bulundurmak lazım. Cihaz belirli hacimlerde daha verimli.
[EDIT]berkesim,2016-03-20 00:22:18[/EDIT]
Yeni Kurulum
Denemelere devam umut :)
Aktif olduğunu görmek güzel.. Bence heryere atlama bi türe odaklan

Sevgiler, saygılar
Twinstar Nano
Balon değil. Ama pahalı.
Karidesler Suyun Ustunde
Bi sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. Su değişiminizde doğru miktarda yapmaya özen göstermenizi tavsiye ederim.
Karidesler Suyun Ustunde
Kişisel tecrübeme dayanarak 3 sebebi olabilir:
1. Azot dengesi bozulmuştur. Aşırı su değişimi veya fazlaca değişim vs den olabilir.
2. Suya andazol atılınca böyle bişi yapıolar.
3. Su yüzeyindeki filmde oluşan bakterileri yemek için.

Eğer karideslerin %80 i bu hareketi yapiosa muhtemelen ilk iki şık. Yok sadece % 30 u bu şekildeyse 3. Şık ki bunda anormal bi durum yok. Zaten sudan çıkma eğilimindedirler. Ama ilk iki şıksa bi dikkat etmek lazım.[EDIT]berkesim,2015-11-07 20:50:55[/EDIT]
Neocaridina Ve Caridina Aynı Tankta
Kaplanlar yumuşak su şartları sever ph ı da düşük, neocaridina ise nispeten daha sert ve phı yüksek sever.

Her ne kadar doğal ortamı olmasa da arada bir değer bulunabilir. Su şartlarını ölçmeniz mümkün değil ise ve bodos musluk suyunda devam edicekseni eğer oldukça tecrübeli olmalısınız.
Olmasına olur ama kayıp artacak verim düşecektir. Başlangıç setleri uyum sürecinde bol kayıp verecektir.

Ben neocaridinalarımı caridina su değerlerinde üretmekteyim. Fakat üremeleri çok uzun zaman aldı. Hatta şuan sarı ateş neonlarım ph 6.2 tds 250 ms de ürüyorlar. 30 lu setim 150 yü geçti. Oturması 6 ayı aldığını belirtmem gerek. ( 30 lu başlangıç setimdeki tüm bireyler 1-3 aylıktı. Özellikle büyük bi set ve uyum kabiliyeti yüksek yavru bireylerle başladım. Buna rağmen bi ara 12 bireye kadar düştüm. Kendi temin ettiğim özel mineral ve yemlerle özenle beslediğimi ve takviye ettiğimi de unutmamak gerekli. Dolayısıyla kolay değil.)
Sonuçta: tavsiye etmiyorum. Ama olur. Ben yaptım.[EDIT]berkesim,2015-10-27 21:41:44[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.