Karışık canlı doğuran (video)


Ali AkÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 107
Ali AkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 14:29

Dün akvaryumcuya gittik ve yeni aldığımız akvaryum için chicled mi başka türlermi alsak şeklinde uzun süren kararsızlıktan sonra başlangıç için canlı doğuranları tercih ettik. İmzamdaki balıkları aldık. Daha bitki ve kaya koymadık. Onlarıda en kısa zamanda koymayı düşünüyoruz. Şu an balıklar mutlu gibiler.

http://www.akaytay.com/1.wmv

Benim bir sorum, çöpçüler balıkların dışkılarını yerlermi? Akşam balıkları koyduktan sonra akvaryumun dibi baya pislenmişti. Sabahleyin birşey kalmamış. Veya pislikleri dış filitremi çekti acaba?

Bu balıklar arasında uyum problemi olur mu?

Isıtıcının termostatını 26 dereceye kurmuştum ama camın yanındaki termometre 28.82 yi gösteriyo. Evimiz kaloriferli. Acaba problem termomotrede midir yoksa ısıtıcıdamı? Fazla uzattım. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacksreverdiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 255
jacksreverdiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 14:43
Dijital göstergeyi tercih etmiş olsaydın bu yanılgıya düşmezdin evin kaleriferli ise ısıyı düşür 1 yada 2 derece :) jacksreverdi2006-11-9 14:43:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

undesirableÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 800
undesirableÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 14:50

 Ali bey,

Çöpçü balıkları (hernekadar bu isimlendirmeyi pek sevmesemde) balık dışkısı yemezler dibe inen yem artıklarını ve kumlardaki yosun ve küçük mikroorganizmalarla beslenirler ancak filtrenize büyük bir katkıları olacaktır çünkü sürekli dipte dolanıp yem araken pislikleri havalandırıp filtrenizin çekmesine yardım edeceklerdir.

Isı konusunda genelede termometreler 1-2 derecelik sapma yapabilir bu gayet normal bir durumdur.Endişelencek bir durum teşkil edeceğini sanmıyorum.

Tür seçiminiz gayet uygundur.3 adet ''çöpçü'' daha ekleyebilirseniz hem kendilerini yanlız hissetmeyecekler hemde seyir zevki vereceklerdir.

Saygılarımla,iyi balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir