Karma Canlı Doğuran


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 22:07
 Herkese iyi günler, 135 litrelik tankıma bir süre sonra dörder tane olmak üzere lepistes, kılıçkuyruk, plati ve safkana yakın (nerede bulacağımı bilmiyorum ama neyse) velifera koyacağım. Omnivor olduğunu düşündüğüm (bayağı bir araştırmama rağmen emin değilim hala) lepistes, plati ve kılıçkuyruğun yanında etçil ağırlıklı beslenen velifera ne kadar sorun yaratır? Bu forumda bilgisine ve deneyimine çok güvendiğim insanların karma canlı doğuran akvaryumlarında bu saydığım balıklar mevcut. Ben de yemlemeyi genele göre yapmayı düşünüyorum, ancak hepçil beslenecek olan muhtemelen kanında bol bol bitkisel ağırlıklı beslenen moli geni taşıyacak olan veliferalarım bu durumdan nasıl etkilenecek? 

Bir de bu karmaya ve ayıracağım yavrularına bol bol canlı yem vermeyi düşünüyorum. 10 litrelik boşta duran bir akvaryumum var, onda tubifex temizleyip üretmeyi deneyeceğim, ürerlerse 4-5 jenerasyon sonra gelecek olan tubifexler temiz bir kültür olacak (makalede böyle diyordu). Tubifex hakkında yabancı sitelerden bol bol araştırma yapıyorum ve temiz bir kültür elde edebileceğimi düşünüyorum. Neyse, 10 litrede yetiştireceğim tubifex ve burada takılı olacak olan artemia çıkartma setiyle iki farklı canlı yemim olacak. Periyodik olarak, yavrulara daha çok olmak üzere balıklarıma canlı yem vereceğim. Bunun dışında kuru yem de vereceğim tabi ki, bu karma için önereceğiniz yemler nelerdir? 

Elimde olan ve vereceğim yemler:

- JBL NovoGuppy ( neredeyse tamamen bitkisel içerilkli bir yem)
- JBL NovoVert ( içeriği neredeyse tamamen NovoGuppy ile aynı tamamen bitkisel bir yem)
- Tetra Pro- Algae ( yine bitkisel içerilş, bir yem) 
- JBL NovoTab ( hayvansal ağırlıklı bir dip yemi, çöpçülere attığımda az biraz nasipleniyorlar)

Almayı düşündüğüm yemler:

- JBL NovoFil kurutulmuş kan kurdu
- JBL NovoDaph kurutulmuş su piresi 

Yavrular için almayı düşündüğüm kuru yemler:

- TetraMin baby
- Tropical Microvit Hi-Protein
- JBL NovoTom
- JBL NovoBea

Toplamda 9-10 çeşit kuru yem, 2 çeşit canlı yem olacak (umarım). Bu saydığım yemler hakkında iyi/kötü deneyimleriniz, tavsiyeleriniz varsa duymak isterim (tubifex dışında, forumda bol bol tartışıldı zaten). Yavrulara/ yetişkinlere canlı yemi haftada kaç kere vermek lazım? Büyükleri günde 2 kere besleyeceğim, sabah hayvansal akşam bitkisel olacak. Yavrularımı günde 3 veya 4 kere besleyeceğim. Sabah onlara canlı yem, 2. öğünde bitkisel bir yem, 3. öğün kuru hayvansal yem, son yemlerinde ise yine bitkisel olacak. Bu yemleme doğru bir yemleme midir? Amacım yavruları olabildiğince çabuk büyütmek değil, en sağlıklı şekilde büyütmek. Her gün 1 öğün canlı yem onları yorar mı? Erişkinlere ne sıklıkla canlı yem vereyim? Buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyorum ve düşüncelerinizi merak ediyorum...
Saussure2013-11-04 22:10:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

G@nd@lfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Artvin
Mesaj: 288
G@nd@lfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2013 23:41
Bneim okduğum birkaç universitenin doktara tezi için yapılmış çalışmalarında alabalık, sazan ve lepistes yavrularında en uygun sıcaklık değerinin 25-26 olduğu, en uygun yemin %40 hayvansal ve %60 bitkisel( özelikle spiruluna) olduğu, en uygun tuzluluk oranının binde 8-10 aralığı olduğu şeklinde sonuçlar vardı. Sizde bir araştırın derim özellikle su urunleri fakultelerince yapılmış araştırmaları ve doktora tezlerini.
NoT:Uzun uzun okumanıza gerek yok sonuç bölumu bizim için yeterli oluyor genelde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 22:14
[QUOTE=G@nd@lf] Bneim okduğum birkaç universitenin doktara tezi için yapılmış çalışmalarında alabalık, sazan ve lepistes yavrularında en uygun sıcaklık değerinin 25-26 olduğu, en uygun yemin %40 hayvansal ve %60 bitkisel( özelikle spiruluna) olduğu, en uygun tuzluluk oranının binde 8-10 aralığı olduğu şeklinde sonuçlar vardı. Sizde bir araştırın derim özellikle su urunleri fakultelerince yapılmış araştırmaları ve doktora tezlerini.
NoT:Uzun uzun okumanıza gerek yok sonuç bölumu bizim için yeterli oluyor genelde.[/QUOTE]

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu durumda yavruların diyetini günde 5 öğün, 3 bitkisel (diyete spirulina tablet ekleyeceğim), 2 hayvansal protein olarak düzenleyebilirim. Spirulinada bulunan yoğun bitkisel protein zaten tatmin edici, çok yararlı olacağına inanıyorum. Şu an araştırmak için vaktim yok, ancak en kısa diğer türlerin de diyet çalışmalarına ulaşmaya çalışacağım ve bu konuda paylaşacağım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir