KASAKALAWE HAREKETLERİ


soldier3Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 87
soldier3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 20:39
10adet kasakalawem var.6-7 cm civarı boydalar 3 tanesi biraz daha küçük boyda.Cinsiyet ayırımı yapmak istiyorum fakat strese sokmak istemiyorum balıkları.Akvaryumum 300 lt .Balıklar kavgasız telaşsızlar.Gayet uyumlular ve genelde hep birarada yüzüyorlar.Ben bu durumu fazla erkek yok herhalde diye yorumluyorum.Fazla erkek olsaydı herhalde kavgalar olurdu diye düşünüyorum.Yanlışmı düşünüyorum?Biryandanda kurlaşmada olmuyor hiç ve bu beni endişelendiriyor.Ustalar konu hakkında yorum yaparsa sevinirim.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

snnkcglÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Nigde
Mesaj: 251
snnkcglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 22:35
Tuncer bey cinsiyet konusunda telaşlanmanıza yada strese sokarmıyım diye düşünmenize hiç gerek yok. Bende 15 adet kasakalawe var. Bende ilk etapta sizin gibi edişeleniyordum ama zamanla kasakalawenin gerçekten sağlam bir balık olduğunu gözlemledim. Tropheuslarda sadece yemlemeye ve suyun kimyasına dikkat edin. Şimdi dip çekimi yapacağınız zaman kayaları kaldırın ve tek tek balıkları tutup anus vent kontrolu yapın. bu size kesin sonuçverir genede şüpheye düşerseniz bu kez kafa ve dudak yapıları belli eder cinsiyeti. Ben 1 hafta önce 500 ltlik tankımı taşıdım balıklarımı strese soktum ama genede bir sorun olmadı. Ne yapacağınızı bildikten sonra onlar sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. tankımı boşalttım kayaları ve kumlarıda sonra balıklarımı bir leğenin içine koydum hava motorunuda açtım. Kumu kayaları yıkadım. sonra tankı taşıdım kumu ve kayalarıda koydum suyu doldurdum bir gün boyunca dinlendirdim ve balıkları alıştırarak ekledim. Böylece kayıpsız bir şekilde sorunu hallettim. Sizde telaşlanmayın.. Onlar sağlam balıklardır.. Sağlıklı balıklar Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkntllÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 539
hkntllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2011 00:34
Balıklar aynı batın ise iri olanlar ve daha erken renklenenler erkektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2011 01:27
Balıklar beraber büyüdüler ise kavga olayı zaten çok fazla erkek olsa da belli olmaz. Erkekler de devamlı titreme ve daha hareketli olma durumları olabilir . Kumu falan agzıyla kazma , diğer balıklara burnunun ucuyla dokunma hareketleri genelde erkeklerde olur ama en garantisi tüpçüğe bakmaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir