Kayalarıma bir göz atabilir misiniz?


nottinghill15Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2011
İl: Burdur
Mesaj: 10
nottinghill15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 21:30
Aşağıda resimlerini eklediğim kayalarımı sarı prenses ve ahli balıklarım için ayarladım.. Resimler akvaryum dışından çekildiği için net gözükmeyebilir ama yinede yorumlarınızı bekliyorum.. Mavi olmasının sebebi, ilk kuracağım akvaryumumda malzemelerde kalabilecek ve hastalık barındırabilecek organizmaların temizliği için metilen mavisi kullanmış olmam.. umarım zamanla geçecektir. Sormak istediğim bu kayaların akvaryumlar için uygun olup olmadığı, sıcak suda uzun süre kaynatıldılar ve 3 gün kaya tuzu içeren suda bekletildiler. Keşke metilen mavisini kullanmasaydım diyorum bazen ama olan oldu artık.. Henüz akvaryumumda balık yok, yaklaşık 3 hafta sonra balık almayı düşünüyorum, önce bir çift balık ve 1 ay sonra da geri kalanları.. Engin tecrübelerinizden yararlanmak isterim, umarım ilk mesajımda bunu yapmış olmamın bir sakıncası yoktur, çünkü üyeliğide şimdi aldım. Hertürlü öneriye açığım, çünkü amatör bir balık meraklısıyım.. Akvaryumum 180 lt civarında, şimdilik yeterli diye umuyorum, bütün malzemelerim hazır, fluval 205 dış filtre ve sera marka yemler aldım.. Dış motor şu an çalışmıyor, iç filre ve hava motorunu bikaç gündür çalıştırmaya başladım ve bir süre daha bu şekilde kalıcak.. Kendimi bu konuda çok dertli gibi hissettim yazdıklarımı görünce, affınıza sığınıyor ve resimleri ekliyorum.. Herkese sağlıklı, mutlu balıklar diliyorum ;)




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuratakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
onuratakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 22:03
Öncelikle hayırlı olsun foruma hoş geldiniz. 

180 lt bir akvaryum sarı prensesler için uygun . Birde ahli demişsiniz onlar için pek uygun değil ama sayıyı az tutarak besliyebilirsiniz. 

Balıklarınızı yavrudan alıp kendinizin yetiştirmenizi tavsiye ederim.Yada damızlık altı (genç) balık alabilirsiniz. Balıklar büyürken tecrübe edinirsiniz. Hemde büyütmek çok zevkli olur :)

Dış filtrenizi çalıştırıp boş akvaryuma biraz yem atmalısınız yada 2 3 adet balık eklemelisiniz. Bunun amacı dış filtrede yararlı bakterilerin oluşmasını sağlamak . Yada bunun yerine akvaryumcunuzda bakteri kültürü alarak akvaryuma ekliyebilirsiniz. Bakteri kültürü ile yararlı bakterileriniz 1 hafta gibi bir sürede filtrenize yerleşirler. 

Fluval 205 dış filtre : Çok iyi bir filtre. 180 litrelik bir akvaryum için yeterde artar bile. Ben 360 litre akvaryumumda kullanıyorum . Çokda memnunum.

İç filtre : Fluval dış filtre size yeterli olacaktır. İç filtreyi çalıştırmanıza gerek yok . (Aşırı balık koymadığınız zaman) Dış filtreniz 10 watt güç tüketimi ile iç filtrenin görevinin çok çok fazlasını yapar. 

Hava motorunun görevini dış filtrenizin su çıkış borusuna yağmıurluk bağlıyarakta yaptırabilirsiniz. Bu isteğe kalmış bir olay. Dış filtreye yaptırırsanız ekstra masraftan kurtulursunuz.

Birde taşı kaynatıp suda bekletmeniz yeterli olucaktı. O taşları akvaryumdan çıkarıp başka bir suya koyarak eski haline gelmesini bekliyebilirsiniz. Gerçi akvaryuma zararı olacağını sanmam . Ama taşlardaki metilen mavisi akvaryuma çok gelirmi bilemiyorum . Üstadlar bunun hakkında yazacaktır.

Sağlıklı akvaryumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evcikÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 100
evcikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 22:08
Akvaryum hacminizden dış motorunuzun markasından ve uygulamalardan pekde bu işe yabancı olmamalısınız , balık seçiminizide beğendim , kayalarınız gayet güzel ....dertli olmanıza gerek yok uygulamalar gayet doğru suyunuz biraz oturduktan sonra balıklarınızıda ekleyebilirsiniz ....nacizane su değişimlerinde eritilmiş kaya tuzu dışında bir ilaç kullanmayın , bakteriler bize lazım , akvaryumunuzdaki dengeyi ,biotopunuzu oturttuktan sonra temizlik ve su değişimi dışında bi şeye gerek kalmaz en güzel olanı doğal olanı , bizim akvaryum maceramızın nedenide işte bu doğallık değilmi?????Tebessüm selamlar  evcik2011-01-24 22:10:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nottinghill15Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2011
İl: Burdur
Mesaj: 10
nottinghill15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 22:11
Bilgileriniz için teşekkür ederim Onur bey, önümüzdeki yıl evi değiştiricem, 400 lt lik bir tank planlıyorum, artık şu an hazırladığımı da yavruların gelişimi için kullanırım. Şimdilik amacım deneyim kazanmak, bunun içinde 7-8 balığı geçmeyecek akvaryumum.

Hakan bey yorumlarınız için teşekkür ederim. Forumu takip ediyordum, yaklaşık 2-3 aydır sadece araştırma içindeydim, edindiğim bilgiler doğrultusunda elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve doğallık konusunda size tamamen katılıyorum. Saygılar..
nottinghill152011-01-24 22:14:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuratakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
onuratakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 22:55
Hakan beye fazlasıyla katılıyorum.Araştırmalarınız hobiye başlama aşamasında size çok yararlı olacaktır. Zaten olduğunuda akvaryum malzemeleri ve balık seçiminden anlıyoruz. 

Kayayı temizlemeniz bile çok profosyonelce olmuş :) 

Ben hiç ilaç kullanmadım inşallah bundan sonrada kullanmam. Sizde ihtiyaç duymassınız umarım . Hep doğal yollarla tedavileri gerçekleştirmeye çalıştım . En iyi ilaçlarımda tarçın , tuz , ceviz yaprağı :)

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir