ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onuratak
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2010 13:56
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2022 15:15
Toplam Mesaj:
311 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur ATAK
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
web tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur ATAK
Bursa ' dan splash tetra (copella arnoldi , sıçrayan tetra) arıyorum.Ö.M atabilirisiniz.

SON 10 MESAJI

vatozdan anlayanlar
Vatozlar cikletlerle yaşayabilir fakat onlarla bakmamanız daha yararlı olur.

Madem bakıyorsunuz vatozlar için gece ışığın olmadığı bir ortamda yem atarsanız cikletler görmeden dibe iner gece balıkları olan vatozlarda gece çıkıp yiyebilirler.Birde balıkların yere düşüp düşmediğinden kesin emin olmaya özen gösterin..
Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim
Merhaba.. 

Bende bu etkinliğe katılmak istiyorum. Bursalıyım çanakkalede öğrenciyim.  +1
FLUVAL 205-EHEIM 2213 MUSLUKLU
Merhaba. 

Ben 360 litre akvaryumda fluval 205 kullanıyordum. Bu filtre akvaryumun filtrasyonunu sağlıyordu. Fakat filtreyi hacme göre değilde birazda beslenecek balıklara bakılarak seçmek gerekiyor. Kalabalık olmayan  bir akvaryuma her iki filtrede yeterli olacaktır. 
imdat suyum çok bulandı
Akvaryumun bir resmi olsa , ve kullanılan malzemer , içerisindeki canlılar , yapılan bakım , kullanılıyorsa kimyasallar yazılırsa bulanmanın kaynağını bulup size daha çok yardımcı olabiliriz.

Köşe filtre üretim akvaryumlarında kullanıma daha uygundur. O akvaryumlarda kum ve kaya tarzı nesneler olmadığı için mekanik temizliği elle rahat yapılır. Hemde yavrular için tehdit oluşturmaz.

Anladığım kadarıyla sizin hobi akvaryumunuz var . 10 - 20 lira civarında fiyatı olan ( en küçüklerinden) iç filtre veya şelale filtre alabiliriz.  Şelale filtrenin avantaşı akvartyumun içerisinde yer kaplamamasıdır.
Hava Motoru Yerine Kafa Motoru Kullanılırmı ?
Hava motoru yerine kafa motoruda kullanabilirsiniz. Ama kafa motorundan sadece oksijen için yararlanmayı düşünüyorsanız daha maliyetli ve gereksiz olur. Bunun yanısıra idarelik kullanabilirsiniz. Bazı kafa motorlarında hava vermesi için aparat bulunur onu kullanabilirsiniz. O yoksa bile kafa motorusunuzu olabildiğince su yüzeyine yaklaştırarak suyun hava ile temasını arttırabilirsiniz. Buda size hava sağlar. Tek dezavantajı suda akıntı yapar. İmzanızda ciklet beslediğiniz yazıyor . Cikletler akıntıyı sever. Bu durum onların daha çok hoşuna gider.

Saygılar
Akvaryum fiyatı nasıl..
Eğer akvaryumun bir sorunu yok ise fiyatı gerçekten çok iyi . Akvaryumda söylediklerinizi besliyebilirsiniz . Fakat alan dar gelebilir. 3 tür yerine 2 tür beslemenizi öneririm. Saydıklarınızın arasından sarı prensesi çıkartabilirsiniz. Çünkü beyaz ve mavi prensese göre çok daha sert ve iri balıklardır. 1 erkek 2-3 dişi şeklinde beyaz ve mavi prenses besliyebilirsiniz. 2 türün anlaşması daha kolay olur.

Akvaryuma alacağınız malzemler: 

Dış filtre veya iç filtre: Bu boyutta bir akvaryumda dış filtre almanızı öneririm . Dış filtre iç filtreye göre daha maliyetlidir ama daha sağlıklıdır. 

Dış filtre : 80-120 lira arası ,   İç filtre 35 - 60 lira arası

Isıtıcı : Evin ısısına göre ısıtıcı gücü değişir. Tahminimce normal bir evde 200 watt yeterli olur .

200 watt ısıtıcı 25-50 lira arası

Kum ve kaya: Kumu ve kayayı doğadan temin edebilirsiniz. Akvaryumculardan almak istersenizde istediğiniz kum şekline türüne göre fiyat değişir. Yaklaşık 20-30 liralık kum yeterli olur.

Fiyatlar şehre göre değişiklik gösterebilir.
astro 2202 dış filtre
Çekiş borusunu temizlemeyi dene.Yada bir yerde tıkanma vardır . Butun su geçiş yerlerini kontrol et. Orada herhangi bir malzeme kalmış olabilir. Mıknatıslar kolay kolay zayıflamaz . Ömürleri çok uzundur.
Yavru ıcemanler çöpçüye karşı..
Çöpçüye saklanacak bir yer yapsanız bile sadece yaşam süresini uzatırsınız. Cikletler onu strese sokacaktır. Stres altında çok fazla yaşayamaz.
Tropheus golden kazumba
Çok zor durumda kalmadan kimyasal ilaç kullanmanızı tavsiye etmem. Belirli periyotlarla su değişimlerine devam ediniz ( sürtünme geçene kadar).

Balıklar sürtünüyor diye bloat 'a yakalanmış diyemeyiz . Bu sürtünme malzemelerin iyi yıkanmadan akvaryumda kullanmasından kaynaklanabilir. Yada kullandığınız yemler bu duruma yol açıyor olabilir.

Balıklar akvaryumda geziniyormu , kaçışıyorlarmı ? Düzgün yem yiyorlarmı . Eğer bu sorular olumsuzsa bloattan şüphelenmeniz gerekebilir.


Yavru ıcemanler çöpçüye karşı..
Ciklet türleri ile her çöpçü birlikte yaşamaz. Comando çöpçülerden varsa akvaryumdan çıkarmanızı öneririm. Onu rahatsız ederek ölüme kadar götüreceklerdir.

Cüce vatoz'a gelince siyah renkli ise pek fazla sorun olmaması lazım . Albino yada sarı renkliyse sorun olabilir. 

Eğer siyahsa akvaryumda saklanma yerleri varmı ona dikkat edeiniz. Yoksa saklanacak alan oluşturunuz. Taşlık , midye kabuğu , küp gibi..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.