Korku !


Mevt-iÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 111
Mevt-iÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 11:51
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Birkaç gün aç bırakmanızı tavsiye ediyorum. Yemleme işlemini 2-3 günde bir gerçekleştirin zorunlu olarak alışacaklardır. Genelde bu yöntem uygulanır. [/QUOTE]


Yöntemi uyguladım evet cama yaklaştığımda ve kapağı açtığımda bana doğru saldırmaya başlıyorlar...
Diğer sorun hala devam ediyor akvaryumun düm düz yanından geçersem hepsi kayaların altına saklanmaya başlıyor...

Son bi aydır yan camlarda yukarı aşağı gezme olayı çıktı yani ortada yüzen bi balık yok nerdeyse hepsi cama yapışmış vaziyette yukarı aşağı gidip geliyorlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 13:59
Eğer balıklarınız yeni ise alışma sürecinde bunu yaparlar. Yok değilse tankınız küçük gelmektedir. Fakat bir süre gözlem altında tutun bence normale döneceklerdir yakın zamanda. (Açlık adama neler yaptırıyor değil mi :=) )..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mevt-iÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 111
Mevt-iÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 14:30
1 Senedir tankta bu balıklar alışma süreci olamaz... 200 litre 15 tane en uzunu 10 cm olan balıklara nasıl küçük gelir onuda merak ediyorum :).... bunlar adam olmaz herhalde :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın ESERÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 595
Akın ESERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 02:51
Umarım yardımcı olur;
Çoğumuz çeşitli nedenlerden dolayı balıklarımızın ürkekliğinden şikayetçi olmuştur. Tecrübesiz arkadaşlar için aşağıda ürkekliği gidermenin yollarını göreceksiniz;
 
1-) Işık : Bazı balıklar ışık açılır açılmaz kaçacak delik arar. Bu balığınızın ışığı sevmediğini göstermez. Sadece alışık değillerdir. Bunu yok etmenin en iyi yolu yemlemeyi ışık açılır açılmaz yapmak ve bir süre beklemektir. Böylece zaman içerisinde balık psikolojik olarak yem verildiğini sanacak ve ortaya çıkacaktır.
 
2-) Yem : Hiçbir balık ne kadar korkarsa korksun yem yemeden yaşayamayacağına göre yem sizin için büyük bir silah olacaktır. Seçenekleriniz;
 
  • Bir-iki gün aç bırakmak, daha sonra azar azar yem vermek
  • Günde bir öğün vermek, azar azar çoğaltmak
  • Yemi toz haline getirmek, filtrenin önüne bırakmak. Balıklar suyun her yerine yem karışınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar. özellikle New Life Spectrum tavsiyemizdir.
  • Artemia vermek. Hiçbir balık hayır diyemez.

3-) Ek Balık : Bazen yeni balık eklediğinizde, son gelende diğerlerine benzemezse, diğerlerinin ortaya çıkmasına vesile oluyorlar. Akvaryumda, cam kenarında bir aşağı bir yukarı hareket ettikleri için diğerleride etkileniyor. İşte o an toz yem ve artemia takviyesi yapılabilir.

4-) Boş Akvaryum : Akvaryumdaki tüm dekorları boşaltabilir ve yukarıdaki yöntemlerle destekleyebilirsiniz. Saklanacak yer kalmaması bazen işe yarayabiliyor.
 
Yöntemlerin biri veya birden fazlası aynı anda uygulanabilir. Her hobici kendi balığının psikolojisini gözlemle öğrenmelidir.

ALINTIDIR.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir