Kumdan Çıkan Kabarcıklar


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2016 00:22
Kumumdan anlam veremediğim kabarcıklar çıkıyor. Çektiğim videoda sadece videonun başında bitkilerin üst tarafında belli oluyor, ancak kabarcıklar kumdan çıkıyor. Videosu: ( video yan çıkıyor, düzeltmeyi bilmiyorum açıkçası)

NOT: 0.00 ile 0.8'inci saniyeler arasında tam ortada üst taraftaki eledoa'nın üstünden görülüyor videoda, çıplak gözle kumdan çıktığını görebiliyorum. Kameram çok iyi olmadığı için çekemiyorum.
[VID]https://youtu.be/AKRhbyXnM_k[/VID]


Akvaryum nispeten yeni kuruldu, balıkları alalı 1 ay olmamıştır. Balıkları almadan önce de bir süre kumun biraz üzerine kadar su doldurdum, 20 gün kadar kum suda kaldı. Bu süreçte bitki aldım, bir kısmı öldü ve suda döngü başlasın diye ölen bitkilerin çoğuna ellemedim. Ancak arkaya ektiğim köklü bitki yok, eledoa ve cabomba var, onların da kökü yok, yüzeysel diktim. Şu an akvaryuma mayalı sistemle co2 veriyorum, taban olara arka tarafta 6-7 cm lav kırığı üzerine 3-4 cm dere kumu var. Aydınlatma litre başına 0.4 watt gibi bir değerde. Ayrıca suya Seachem Livebearer Salt koydum, yani su acısu (oluyor, çoğunu ekledim).

Not: Benzer gaz çıkışlarını eledoanın yaprak ve köklerinden 2-3 yerde ve cabombalarda gördüm. Sürekli çıkıyor. Kumun arasında fotosentez yapan yosun gibi şeyler olabilir mi acaba?[EDIT]Saussure,2016-03-06 01:27:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir