Lepistes İçin Bitki Ve Kum


SpawnÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 64
SpawnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2017 00:41
Merhaba ben 150 lt lepistes akvaryumum için bitki düşünüyorum tavsiyeler şöyle oldu; java moss, java fern, hydrocotyle, amazon kılıcı, anubias, su üstüne su marulu, su dibine su yoncası, 2-3 tane mango kökü al denildi.

Öncelikle Aqua Deco Hagen Kum kullanarak Hydrocotyle Vulgaris Bitki Tohumu ve Java Moss Bitki Tohumu sıfırdan yetiştirmek mantıklı olur mu yoksa yetişkin mi alayım? Kum yeterli mi yanına alt destek gibi bir katman gerekli mi?

Bu şekilde hem yetişmesini izlerim hem az maliyetle daha fazla bitki elde ederim diye düşündüm. Önerebileceğiniz tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum, teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2017 05:40
Selamlar,

Tohumdan yetistirme genellikle zemin bitkisinde tercih edilen bir yöntem çünkü sonradan zemin bitkisine bütün zemini kaplatmak zor oluyor bunun dışında tohum kullanmak pek pratik ve gerekli bir yol degil.

Size tavsiyem forumun ilan bölümünü incelemeniz ve geri bildirimleri iyi olan bir satıcıdan bitkilerinizi almanız.

Arka planda zeytin bitkisini de tercih edebilirsiniz benim baktıklarım arasında en hızlı büyüyenlerden. Büyüyenleri dalından keser yanına ekersiniz bu sekilde bulunduğu bölgeyi kaplar bu şekilde akvaryumun bir bölgesini zeytinler ile kaplayabilirsiniz . Öne doğru da cüce sazlar ekleyebiliysiniz onlarda kök verip yanlara doğru sıçramaya başlarlar.

Tabana gelince bu sizin birazda niyetinize bağlı iyi bir taban olsun diyorsanız 2 cm gubre 4-5 cm hagen olabilir ama bunun yerine bitkilerin diplerine misket gübre ekleyebilirsiniz taban gübresi olarak uygun fiyatlı fondo vivo var. Ama sizin bakacağınız bitkiler kolay bitkiler olduğundan olması bir artıdır şart degil diyelim. Unutmayın anubias ve java fern kuma gomülmez mangrow yada kayaların arasına sıkıştırıp kullanırsınız bu iki bitkinin olacağı alana gübre koymanıza gerek yok. Su marulu için şöyle bir şey ekleyeyim benim akvaryumumun yüzeyi dalgalı ile arkadaşımın ki durgun benim marullardan 2 tane minik parca arkadaşımın kine attım 3 hafta sonra bendekilerin 2 katı su marulu vardı arkadaşımda çünkü bendekiler sadece yaşıyordu hareketli yüzeyde gelişemiyorlar pek.

Beğenenler: [T]174235,Spawn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]174235,Spawn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir