Lepistes için öneriler..


esratillaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 15
esratillaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2006 11:57

Bu yazacaklarım tamamiyle internet araştırmalarımla ilgilidir.Lepistes yetiştirenlere yardımcı olabilirim umarım.

Eğer akvaryumunuzu yeni aldıysanız ilk bir iki ay ölümler kaçınılmaz olur.Yapabileceğiniz pek bişey yok gibi.Yalnız bu süre zarfında sadece vatoz ve çöpçü balığı beslemeniz yararlı olabilir.

Su düzenleyiciler için kaliteli ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.Çünkü daha etkili olduğunu ve kullanımının daha uzun olduğunu söyleyebilirim.Aynı hataya ben düştüm.Ucuz ilaçlardan aldım ama çok bi etkisini görmedim.Burda ucuz pahalı değil anlatmak istediğim; kaliteli olması çok önemli.

Yem çok önemli.Bunu uzunca bi süre sonra anladım  Kaliteli pul yem ve haftada bir vereceğiniz artemia çok iyi gelecektir.

Akvaryumunuzu bitki çöplüğü olmayacak şekilde bol bitkilerle donatın.Burada önemli olan bitkilerin canlı olması.Plastik ürünleri tavsiye etmiyorum.Akvaryumumda bir adet büyük kaya bol bitki ve bol kum mevcut.İnanın balık ölümlerim son buldu.

Ve akvaryumunuzda benim gibi aydınlatma olarak normal ampul kullanıyorsanız fazla ışığı yakmayın.Hatta mümkün olduğunca hiç açmayın.Sadece yem verdiğiniz zaman yakın kısa bi süre.

PH testini mutlaka uygulayın.Benim akvaryumum 7.2 seviyesinde.Bunu düzenlerkende çok titiz davranın.

Havalandırmanız bol olsun.Isıtıcınızıda 25 dereceye ayarlayın.Filtre olarakda dış filtre kullanıyorum ve faydasını gördüm.

Yukarıda yazdıklarımı uyguladığım zamandan beri lepisteslerimde ölüm olmuyor.Sadece bir tane dişi lepistesimde kuyruk çürümesi hastalığı oldu onu ayırdım üç gün süreyle sera bactopur tedavisi yaptım ve inanamayacağım bişeydi ama tedavide ettim  Şimdi o da ötekilerle aynı akvaryumda.

Umarım yardımcı olabilirm lepistes yetiştirmeye yeni başlayanlara.Bu ve başka forumlarda bu yazdıklarımdan dahada bilgilendirici açıklamalar var ama benim en büyük sıkıntım hepsini bi yerde bulamayaşımdı.O yüzden burda kendimce yararlı olduğunu düşündüğüm açıklamamı yaptım.

M_R_T2006-11-21 0:59:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SİNAN ÖZENÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2006
İl: Tokat
Mesaj: 114
SİNAN ÖZENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2006 12:03
Sağolun elinize sağlık çok güzel bi çalışma olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir