ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
esratilla
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2006 17:00
Son Ziyaret:
19 Kasım 2016 12:00
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atilla
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atilla Koç

SON 10 MESAJI

Lepistes Ölümlerine Son

Sadece fotoğraftaki erkek lepistesin şahane olduğunu belirtmek istiyorum.Sanırım bu şov lepistesi ve yurtdışındaki fiyatlarıda oldukça yüksek.Malesef ülkemizde bu türlerden bulmak çok zor.Burdaki organizasyonuda destekliyorum ve hepinize kolay gelsin.

 

Konuşan vatoz

İlginç bi gelişme oldu iki gün önce.Dişi lepistesim konuşan vatozumun üzerini didikliyordu:) Vatozum o kadar tepkisizdiki öldü sandım,kontrol ettim yaşıyodu.Buna anlam veremedim.Herhalde tersi bi durumun olması gerkiyordu.

Akvaryumudaki yavrular için vatozumdan değilde elma salyangozumdan şüpheleniyorum :) Masum görünümlü ama önüne çıkanıda affetmiyo :)

elma salyangozu ve lepistes

lepisteslerimin yanında elma salyangozu bulunmakta.Ölü balıkları yiyor ama canlılarını yemiyor.Hatta ters yüzen kedi balığım elma salyangozunun antenlerini yemeğe çalıştı :)) elma salyangozu gözlemlediğim kadarıyla çok ürkek.Akvaryumum 92 lt.'lik ve içerisinde bir tane var.Yakın bi zamanda bir tane daha alacağım.Bence elma salyangozunuda seyretmek çok keyifli.

Dış Filtre Malzeme Sırası
verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim.
Konuşan vatoz

1 tane konuşan vatozum var.İki ay oldu.Akvaryumum lepistes ağırlıklı.Şunu söyleyeyim galiba benimki tembel.Çünkü bi köşede gün boyu yapışık kalıyor.Arada bir yem için hareketleniyor o kadar.

Dış Filtre Malzeme Sırası

Dış filtrem Liftech marka.İçerisinde üç raf var.En alta kömür,ikincisine seramik,en üstede elyaf koyuyorum.Sorum ise;kömürü devamlı kullanmalı mıyım? Eğer sürekli kullanmama gerek yoksa o bölüme tavsiye edeceğiniz başka bir malzeme koyabilir miyim?Akvaryumumda sadece lepistes besliyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Aguarium LİFETECH
yeterlilik açısından bir yorum yapamayacağım ama filtre gerçekten tatminkar.Ben iki aydır kullanıyorum ve şu ana kadar performansından ve de sesinden hiç şikayetçi değilim.Hayırlı olsun.
Lepistes için öneriler..

Bu yazacaklarım tamamiyle internet araştırmalarımla ilgilidir.Lepistes yetiştirenlere yardımcı olabilirim umarım.

Eğer akvaryumunuzu yeni aldıysanız ilk bir iki ay ölümler kaçınılmaz olur.Yapabileceğiniz pek bişey yok gibi.Yalnız bu süre zarfında sadece vatoz ve çöpçü balığı beslemeniz yararlı olabilir.

Su düzenleyiciler için kaliteli ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.Çünkü daha etkili olduğunu ve kullanımının daha uzun olduğunu söyleyebilirim.Aynı hataya ben düştüm.Ucuz ilaçlardan aldım ama çok bi etkisini görmedim.Burda ucuz pahalı değil anlatmak istediğim; kaliteli olması çok önemli.

Yem çok önemli.Bunu uzunca bi süre sonra anladım  Kaliteli pul yem ve haftada bir vereceğiniz artemia çok iyi gelecektir.

Akvaryumunuzu bitki çöplüğü olmayacak şekilde bol bitkilerle donatın.Burada önemli olan bitkilerin canlı olması.Plastik ürünleri tavsiye etmiyorum.Akvaryumumda bir adet büyük kaya bol bitki ve bol kum mevcut.İnanın balık ölümlerim son buldu.

Ve akvaryumunuzda benim gibi aydınlatma olarak normal ampul kullanıyorsanız fazla ışığı yakmayın.Hatta mümkün olduğunca hiç açmayın.Sadece yem verdiğiniz zaman yakın kısa bi süre.

PH testini mutlaka uygulayın.Benim akvaryumum 7.2 seviyesinde.Bunu düzenlerkende çok titiz davranın.

Havalandırmanız bol olsun.Isıtıcınızıda 25 dereceye ayarlayın.Filtre olarakda dış filtre kullanıyorum ve faydasını gördüm.

Yukarıda yazdıklarımı uyguladığım zamandan beri lepisteslerimde ölüm olmuyor.Sadece bir tane dişi lepistesimde kuyruk çürümesi hastalığı oldu onu ayırdım üç gün süreyle sera bactopur tedavisi yaptım ve inanamayacağım bişeydi ama tedavide ettim  Şimdi o da ötekilerle aynı akvaryumda.

Umarım yardımcı olabilirm lepistes yetiştirmeye yeni başlayanlara.Bu ve başka forumlarda bu yazdıklarımdan dahada bilgilendirici açıklamalar var ama benim en büyük sıkıntım hepsini bi yerde bulamayaşımdı.O yüzden burda kendimce yararlı olduğunu düşündüğüm açıklamamı yaptım.

M_R_T2006-11-21 0:59:49
Kuyruk Erimesi ve Mikrofish
bende mikofish kullananların aksini söyleyeceğim.Mikofishi bende kullandım aldığım sonuç : 24 ölü lepistes. Baktopur gayet etkili bi ilac ama uygulamasını iyi yapmak lazım.Tedavi sırasında filtre kesinlikle çalışmayacak ve tedavi bittiğinde kesinlikle yenisi ile değiştirilecek.Yemlemede vitaminler açısından önemli.Kaliteli yem kullanmak gerekiyor.Bunlar tamamiyle benim deneyimim.Ve şu an gayet mutluyum :) çünkü balıklarım artık zıpkın gibi.çok hareketliler...
Lepistes kuyruk çürümesi

Faruk Bey verdiğiniz cevap için teşekküredrim.

Evet doğru akvaryumuma yeni bitki ekledim ve bunu yaparkende elim akvaryumda çok kaldı.Bi konuda daha sizi haklı buldum kimyasal ilaçlar o kadarda çözümleyici değiller.Bu sefer dinlenmiş su tavsiyenizi uygulayacağım.kimyasal ilaçlarla su hazırlanıncada değişen bişey olmuyo çünkü.İllaki faydalarıda vardır ama Kenan Bey in dediği gibi zayıf olan balıklarda bi etkisi olmuyor.Yani yine yaşayan sağlıklı balık.Yalnız bu aralar sanırım piyasada sağlıklı erkek lepistes bulma sorunu var.Ben maltepe de ikamet ediyorum ve şu ana kadar aldıklarımdan en fazlası 2 ay yaşadı.

Dün ph testi aldım akvaryumumda uyguladım ve 7.2 çıktı.Bu değer lepistes için normal bi değer bildiğim kadarıyla.En büyük sorunum hastalıklarını önceden göremeyip onları karantina akvaryumuna ayıramamdan kaynaklanıyor.Çok sinsi bi hastalık.

Herkese teşekkürederim tekrardan.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.