Lepistes İle İlgili Sorularım Var


Ahmettha38Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2019
İl: Kayseri
Mesaj: 4
Ahmettha38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2019 01:13
Arkadaşlar merhaba ben hobuye yeni baslayacagim size sorularım var
-Lepistes balıgı yavruları için ayri bir akvaryum şart mı ?
-Eğer şartsa kac lt olmalı ?
-Yavrular yeni akvaryuma nasıl aktarılmalı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

solaytekinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 945
solaytekinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2019 01:37
Bol bitkili akvaryum olduğunda saklanabilirler gerek yok. Rafyada kullanın daha iyi olur.Doğuracak balığıda başka bir yere almaya kapatmaya falan çalışmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hounsoiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 192
hounsoiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2019 01:40
Merhabalar Ahmet Bey, öncelikle hayırlı olsun. Zevkli ve bilgi dolu hobiler dilerim.

Her türden yavru balık hakkında bilgi sahibi olabilmek için, öncelikle balıkların kendi türüyle alakalı bilgi sahibi olmak gerekir.
Buna oranla şöyle diyebiliriz;
Lepistes balığı bitkili ortamlarda huzurlu olan ve yaşantısını daha güzel devam ettirebilen bir balıktır. Dolayısıyla, balığın bakımının yapacağı ortam, imkanlar el veriyorsa bol bitkili olmalıdır.
Bol bitkili ortamlarda, yavru balıklar için epeyce saklanma alanı oluşacaktır. Bu sayede de yavruları ayırmaya gerek kalmayacaktır [:)]
Lepistes balığı, genel olarak yavru yeme eğilimi göstermez. Yavrular, onlara alışana kadar yetişkin bireylerin dikkatini çeker ve onlara saldırıda bulunma eylemi gösterirler lakin yavrular hızlı ve atiktir, saklanma alanı da varsa dolayısıyla yem olmaktan kurtulacaklardır. Çok dar alanda gerçekleşen bir doğum olursa, yavrular kaçacak yer bulamazlarsa maalesef yem olurlar.
Bunun haricinde Albino olan lepistes türleri, yavru yemeye meğillidirler. Yani kendi yavrularını yerler. Bu türlerde biraz daha dikkatli olmakta fayda vardır.

Gelelim ikinci sorunuza.
Yavru balıklarınızı 10lt hacmi olan bir yere de koyabilirsiniz, lakin bu sağlıklı değildir. Yavruların düzgün gelişip boylanabilmeleri için büyük alanlara ihtiyaçları olur. Bu sebepten, imkan doğrultusunda yavrular için ne kadar büyük alan ayrılırsa o kadar iyidir. Ana tankınızın büyüklüğü iyiyse ve bitkili bir tanksa yavrularınızı ayırmanıza gerek yok orada boylanmaları da iyi olur.

Üçüncü sorunuzun cevabı, ince gözenekli bir akvaryum kepçesiyle yavrularınızı toplayabilirsiniz. Başka bir yere aktarırken yavruların fileye takılmamasına ve elinizle fileyi ters-yüz ederken ezilmemelerine dikkat ediniz.

Eğer illa yavruları ayırmayı düşünürseniz, yavruları ayırdığınız tankta da hava almalarını ve suyun filtrasyonunu sağlayan (örnek pipo filtre) ekipmanların bulunmasını sağlamalısınız. Aynı zamanda akvaryum geçişlerinde su ısısının da aynı derecede olmasına özen göstermelisiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Sağlıklı günler, iyi hobiler dilerim [:iyi:]

+1: [T]213995,bocco[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmettha38Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2019
İl: Kayseri
Mesaj: 4
Ahmettha38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2019 01:55
Çok teşekkür ederim ilginiz için çok yararlı oldu.

Beğenenler: [T]213582,younsoi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213582,younsoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir