Lepistes


Mert98Çevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 242
Mert98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 15:26
Arkadaslar 50x30x35 lik yada 50x25x30 luk bir akvaryum alacağım.
şuan 2 erkek 6 dişi lepisteslerim var 2 si tahminime göre hamile akvaryuma hava motoru iç filtre alacağım taş kum bitki vs bitki bakmak zor mudur? yada yapay bitkimi alsam?
Ve Lepisteslerin saklanmaları için Mağara vs alsam mı ? İstanbulda yaşıyorum ısı yeterince yazın yüksek oluyor biliyorsunuz evimizde sabahtan aksama güneş kesilmiyor akvaryumu güneşin oraya mı koysam ?
ve ısıtıcı maliyetli fatura vs. ben başka hangi yol ile ısıtabilirim akvaryumun suyunu ısıtıcı olmasa lepisteslere sorun olurmu kışında sıcak yere çekebilirim

Ve akvaryumun temiz alması için 5 tane küçük yavru çöpçü alsam olurmu akvaryumu temiz tutabilirmiyim?

Öerilerinizi Bekliyorum Arkadaslar Yardımcı olurmusunuz? Ve akvaryumu düşük maliyetli olsun diye led ışık ile çevirsem olurmu? yada düşük  voltlu ısı yayabilen ışıklar varmı ısınan ampuller ilede akvaryumu ısıtabilirim sanıyorum. Yorumlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hack3rÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2013
İl: Hatay
Mesaj: 65
Hack3rÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 15:30
Çöpcüler elbet 1 gün yavruları yer ve yapay bitkiler zararlıdır çünkü balıklar bazen kemirirler bitkileri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ertuğrul ErtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 62
Ertuğrul ErtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 15:53
Yavruların saklanması için, pastanelerde paket yapılan renkli ipler vardır. Onları temin edip ince hale getirebilir ve bir topak yapabilir, akvaryumun bir köşesine ağırlık ile tutturabilirsin. Yavruların saklanması için çok uygun bir ortam oluşturursun.
Isı için yaz aylarında sorun yok, ama ısı değişimlerinden balıklar etkilenecek ve beyaz benek, mantar gibi hastalıklar oluşmasına yol açacaktır. Bu nedenle ısıyı bir şekilde sabit tutmalısın.
Yapay bitki muhakkak suyu bozacaktır, canlı bitki olmasında fayda var, yavru balıklar yemlemede suyun üstüne çıkıp yem alamazlar, bitkilerden beslenir bir çoğu. 
Başarılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2776
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2013 16:46
Çöpçüler yerse ölü yada ölmek üzere olan yavruları yer, sağlıklı olanlarla bir sorun yaşamazlar. Çöpçüler akvaryumu düşündüğünüz kadar temiz tutmaz, sadece artık yemleri temizleyip dışkıları havalandırıp filtreye gönderirler, onun dışında dışkı yükü yaparlar. Yani çöpçü var diye dip çekimini aksatmak olmaz. Akvaryumu temiz tutan canlı bitkilerdir. Nitratla beslenirler ve düzenin oturmasında yardımcı rolleri vardır. Güneş ışığı akvaryumda yosun oluşumuna sebep olur, ledler de düşük ışık verir ve bitkileri besleyemeyip ayrıca yosuna sebebiyet verir. En sağlıklı çözüm floresanlardır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir