Lepistes kuyruk çürümesi


fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 17:49


Atilla bey Merhaba,

Akvaryumunuza yeni bir balık bitki vs. eklemiymiştiniz?..
Ayrıca su değişimlerine dikkat etmeniz gerekir filtreleriniz ne kadar güçlü olursa olsun su değişimlerine dikkat etmelisiniz.. Hastalanan ve hastalığından şüphe ettiğiniz balıkları kesinlikle ayırın.. Ayrıca sağlıklı giden bir akvaryuma elinizle çok fazla müdahale etmeyin.. Kimyasal ilaçlara çok fazla güvenmeyin en iyi çözüm dinlenmiş bir sudur unutmayın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kacak06Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 25
kacak06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 21:09

BU KONUDA COK UZMAN VE ÇOK HIZLI ÇALIŞAN BAKTERİLERDİR. AMA SAGLIKLI BALIKLAR BUNDAN ETKİLEN MAZ BİRAZ DAHA ZYIF KALMIŞ GÜÇSÜZ BALIKLAR ETKİLENİR.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esratillaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 15
esratillaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2006 09:30

Faruk Bey verdiğiniz cevap için teşekküredrim.

Evet doğru akvaryumuma yeni bitki ekledim ve bunu yaparkende elim akvaryumda çok kaldı.Bi konuda daha sizi haklı buldum kimyasal ilaçlar o kadarda çözümleyici değiller.Bu sefer dinlenmiş su tavsiyenizi uygulayacağım.kimyasal ilaçlarla su hazırlanıncada değişen bişey olmuyo çünkü.İllaki faydalarıda vardır ama Kenan Bey in dediği gibi zayıf olan balıklarda bi etkisi olmuyor.Yani yine yaşayan sağlıklı balık.Yalnız bu aralar sanırım piyasada sağlıklı erkek lepistes bulma sorunu var.Ben maltepe de ikamet ediyorum ve şu ana kadar aldıklarımdan en fazlası 2 ay yaşadı.

Dün ph testi aldım akvaryumumda uyguladım ve 7.2 çıktı.Bu değer lepistes için normal bi değer bildiğim kadarıyla.En büyük sorunum hastalıklarını önceden göremeyip onları karantina akvaryumuna ayıramamdan kaynaklanıyor.Çok sinsi bi hastalık.

Herkese teşekkürederim tekrardan.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir