Lepistes Yavrulama Tankım Önerileriniz ?


onuratakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
onuratakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2010 17:34
Merhabalar...


 200 litrelikl bir akvaryumum var .

1 e 3 d > molly
7 > kırmızı tetra
3 e 8 d > lepistes
4 cüce 2 albino > vatoz
9 komando > çöpçü var

            Akvaryuma molly ve tetraları koyduktan sonra yavrularım azaldı ve tamamen yok oldular. Lepistesler için ayrı bir yavrulama tankı kurdum . Yavrulama tankım yaklaşık 20 lt lik . İçerisinde 1 ısıtıcı ve hava sağlayan iç filtrem var .Yavrular saklana bilsin diye birde ot koydum .Tabanda hiç taş kum vs yok .Yavrulayak ona zamanı yaklaşmış olan ( 5-12 gün kala ) lepisteslerimi doğurana kadar tanka alsam nasıl olur.Sitrese girip olebilirlermi ?Onlara bi zararı olurmu ? Amacım yavrularımı kurtarmak ve sağlıklı bir şekilde belli boyuta kadar besleyip ana tanka almak istiyorum.Balık beslemeye baslıyalı 3 ay oldu .Balıklarım için kaliteli yaprak yem kullanıyorum .Ekstra olarak (yaklaşık 7 -  5 ) günde bir onlara suda kaynamış ıspanak ve kabuksuz bezelye veriyorum .. Yardımcı olursanız sevinirim ...

              Önerilerinizi  , yorumlarınızı , tavsiyelerinizi bekliyorum ... aklımdaki soru işaretleri bunlar .. şimdiden teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bogacgolÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 26
bogacgolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2010 19:22
          Lepistesler diğer bütün balıklar gibi su parametrelerindeki değişklikten etkilenen strese giren ve hatta ölen balıklar. Bu su parametrelerinin en önemlileri Ph, gh,tds ve  kh dır. Ana tankınız ve yavru tankınızın su parametrelerinin yakın veya eşit olması çok önemlidir. Bu sayede balığınız değişiklikten en az seviyede etkilenir. Eşitliği sağlamak için yavru tankınızın suyunu ana tanktan doldurun ve periyodik olarak ana tanktaki su ile yenileyin.
          Ayrıca yavru tankınızda da biyolojik filitrasyon yapmalısınız. Biyolojik filitrasyonu sünger filitre veya kafa motorlu sünger filitre ile sağlayabilirsiniz. Bu filitrenin yavru tankında sürekli çalışır durumda olması lazım. Çok az yem atarak sünger üzerindeki bakterileri hayatta tutarsınız.
         Bunu yapmazsanız doğumu yaklaşmış balığı yavru tankına aldığınız zaman ve orada birkaç gün bekletttiğiniz zaman tanktaki amonyak ve nitrit artar. Bu hamile balığın ve doğurabildiyse yavruların ölümüne sebep olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuratakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
onuratakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2010 19:38
Öncelikle teşekkür ederim .. Su değerlerini koruyabilmek için tankın yarınısını klordan arındırılmış ve 1 gün beklemiş su ile , diğer yarını ana tanktan doldurdum ve bolca havalandırdım . Isı değerlerini de ısıtıcı ile sabit tuttum.

   İçerisinde 4 adet hamile , karını şiş lepistesim var .. Umarım bir sorun olmaz .. Oldukça saklanma alanı var ...
onuratak2010-06-24 19:41:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir