lepisteslerde 3 hastalık birden


kerem_keremÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 17
kerem_keremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 22:07
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 1) Karında şişlik, uzayan şeffaf dışkı, sırt ve karın pullarında kabarma  2) kuyruk ve yüzgeçlerde erime  3) solungaçlarda dışarı doğru kabarma ve aşırı zayıflık (dişilerde)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  vatoz, çöpçü, neon tetra, katil salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mikofish, Flagyl

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Lepistes akvaryumumda hastalıklar çoğaldı, bir haftadır her gün 2-3 lepistes ölüyor. İlk önce bazı lepisteslerde karın şişliği, pullarda kabarma ve saydam dışkılama başladı. Bunun Dropsy olduğunu düşünüyorum. Sonra da diğer lepisteslerde kuyruk ve yüzgeçlerde erime başladı. Dropsy için Flagyl, erime içinde mikofish kullanıyorum, akvaryum sıcaklığını yükselttim 29 derece, her gün %30-40 su değişimi yapıyorum ama hala ölümler devam ediyor. Şimdide  2-3 dişi lepistesin solungaçları dışarıya doğru açılmış, kabarmış şekilde duruyor ve  aşırı zayıflar sanki karınları içeri çekilmiş, bunun ne olduğunu neden olduğunu anlamadım, kullandığım ilaçlardan mı kaynaklandı yoksa başka bir hastalık daha mı? Artık ne yapacağımı bilmiyorum.

kerem_kerem2014-03-19 13:19:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2014 09:31
Herhalde su değerleriniz çok bozulmuş ve üstte yazılan iç hastalıklar yüzgeç erimeleri başlamış, yapmanız gerekenleri zaten yapıyorsunuz bence, zaten dropsy çok ilerlemişse bazen ne yaparsanız yapın iç hastalık çok ilerlemişse ölümün önüne geçemiyorsunuz. Sizin yapacağınız filte temizliklerini yapıp suyu mantarlaşmalardan kötü şartlardan oldukça inceltip artık kalanlarla bence yola devam etmek olacaktır. Belkide nüfus çok fazlaydı, su değişimi yeterli gelmedi, filtre doluluğuda buna eklenince uzun zaman sonra bu tür hastalıklar ortaya çıktı. Dış yüzgeç erimeleri için kullandığınız mikofish faydalı oluyor. İç hastalıklarda ise dropsy gibi size bir yem tavsiye edeyim onu alıp kullanın isterseniz. Sera bakto tabs iç hastalıklarda etkili bir tablet yem 22 Tl civarı ortalama 275 tablet var tercih sizin.

Sera Bakto Tabs;
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, iştahın azalması ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerem_keremÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 17
kerem_keremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2014 13:16
Peki yüzgeçlerdeki kabarma ve aşırı zayıflık için ne yapmalıyım, bugün sabah iki lepistesi bu şikayetler yüzüne kaybettim, solungaçların içi kırmızı olmuş ve öldüklerinde sanki kaskatı gibiydiler c harfi gibi kıvrılıp donmuşlar sanki. Dün 3 lepisteste bu belirtiler vardı bugün sayı artmış, bu nasıl bir hastalık, bunun için ne yapabilirim?

Yardım edebilecek kimse yok mu? Hala her gün balık kaybediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir