ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kerem_kerem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2013 18:57
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2014 17:56
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem YILDIZ
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem YILDIZ 120 lt bitkili lepistes akvaryumu

SON 10 MESAJI

lepisteslerde 3 hastalık birden
Peki yüzgeçlerdeki kabarma ve aşırı zayıflık için ne yapmalıyım, bugün sabah iki lepistesi bu şikayetler yüzüne kaybettim, solungaçların içi kırmızı olmuş ve öldüklerinde sanki kaskatı gibiydiler c harfi gibi kıvrılıp donmuşlar sanki. Dün 3 lepisteste bu belirtiler vardı bugün sayı artmış, bu nasıl bir hastalık, bunun için ne yapabilirim?

Yardım edebilecek kimse yok mu? Hala her gün balık kaybediyorum.
lepisteslerde 3 hastalık birden
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 1) Karında şişlik, uzayan şeffaf dışkı, sırt ve karın pullarında kabarma  2) kuyruk ve yüzgeçlerde erime  3) solungaçlarda dışarı doğru kabarma ve aşırı zayıflık (dişilerde)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  vatoz, çöpçü, neon tetra, katil salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mikofish, Flagyl

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Lepistes akvaryumumda hastalıklar çoğaldı, bir haftadır her gün 2-3 lepistes ölüyor. İlk önce bazı lepisteslerde karın şişliği, pullarda kabarma ve saydam dışkılama başladı. Bunun Dropsy olduğunu düşünüyorum. Sonra da diğer lepisteslerde kuyruk ve yüzgeçlerde erime başladı. Dropsy için Flagyl, erime içinde mikofish kullanıyorum, akvaryum sıcaklığını yükselttim 29 derece, her gün %30-40 su değişimi yapıyorum ama hala ölümler devam ediyor. Şimdide  2-3 dişi lepistesin solungaçları dışarıya doğru açılmış, kabarmış şekilde duruyor ve  aşırı zayıflar sanki karınları içeri çekilmiş, bunun ne olduğunu neden olduğunu anlamadım, kullandığım ilaçlardan mı kaynaklandı yoksa başka bir hastalık daha mı? Artık ne yapacağımı bilmiyorum.

kerem_kerem2014-03-19 13:19:22
katil salyangoz nasıl beslenir?
[QUOTE=bahadiraydinli]http://www.akvaryum.com/anentome_helena_(katil_salyangoz)_tatlisur_9_5587.asp[/QUOTE]

bu yazıyı daha önce okudum o yüzden sadece artık yemlere bırakmadım bide proteinli dip yemleri kullandım ama akvaryumda vatoz ve çöpçü var hiç bir yemi bırakmıyorlar. boş kabuklar gördüm, sanırım yemler yeterli gelmiyor, çünkü aç kaldıklarında kendi türlerini de yediğini okumuştum.  Akvaryuma adi salyangoz atsam mantıklı birşey yapmış olur muyum? 
katil salyangoz nasıl beslenir?
akvaryumumda yeni aldığım bitkilerden gelen adi salyongazlar türemişti, bende bunun üzerine 4 tane katil salyongoz almıştım. Şanslıyım ki katiller kısa sürede üredi ve tam sayamadım ama 20 tane kadar katil salyangozum oldu. Hepsini katiller mi yedi anlamadım ama artık akvaryumda bir tane bile adi salyangoz yok, biranda kayboldular, ilkten sevindim bu duruma ama 3 tane boş katil kabuğu görünce mutsuz oldum. Acaba açlıktan birbirlerini mi yediler? Dibe düşen proteinli balık yemleriyle de beslenirler diye okumuştum, dip yemi atıyorum ama bu boş kabuklar niye oldu anlamadım. Katilleri başka nasıl besleyebilirim, akvaryuma yeniden adi salyangoz atsam iyi yapar mıyım? 
Katil Salyangoz yumurtaları ve yavruları
dip çekimi yaparken çekilen suyu görebileceğim yere boşaltıyorum ki dediğiniz gibi bir canlıyı da çekmeyeyim diye. 
Katil Salyangoz yumurtaları ve yavruları
[QUOTE=@si k@rt@l]Bazıları yumurtadan çıkmayabiliyor.Yada daha zamanı gelmemiştir.
Ayrıca aç kalırlarsa (hiç görmedim ama) yedikleri söyleniyor...
[/QUOTE]
hiç yumura yok, bu hepsi çıkmış mı demek, o zaman yemişler. Ama aç kalmaları imkansız akvaryumum adi salyangoz dolu. Anlayamadım ne olduklarını bir türlü.
Katil Salyangoz yumurtaları ve yavruları
Merhaba, benim 4 katilim var cinsiyetlerini henüz çözmedim ama bir çok yumurta döktüler akvaryumun her yeri yumurta doluydu, normalde 10-12 yumurta  bırakıyorlarmış ama çok fazla yumurta vardı. Ben tatildeyken yavrular çıkmış çok küçük oldukları için biraz büyüdüklerinde sayabildim ama sadece 6 yavru var. Sorum, 50 kadar yumurtadan 6 tane yumurta almak normal mi? Yumurtadan çıkamasalar etrafta hiç yumurta yok, yetişkin katiller kendi cinsi yavruları yer mi?
erkek lepistes dişi lepistesin yüzgecini koparmış.

[QUOTE=aslan_kral] Sıkıntınızın sayıyla alakası olmadığını kesin olarak söyleyebilirim. 450 litrelik canlı doğuran tankımda kılıç, moly, velifera, lepistes,vatoz,çöpçü bir arada yaşıyor ve inancın olsun hangisinden kaç tane var bilemiyorum. Hiç bir zaman böyle kuyruk yenme sorunuyla karşılaşmıyorum. Evde olduğum zamanlar iki ana öğün ve bir ara öğün yemleme yapıyorum. Her yemleme de farklı farklı yemler kullanıyorum. Haftanın her günü farklı yem öğünleriyle balıklarımı en iyi şekilde yetiştirme niyetindeyim. Günde en az iki sefer yemleme yapmalısınız. Hobici arkadaşlarımın yorum yapabilme olayına bayılıyorum. Günlük dikkatli gözlemlerle yorum gücünüzü arttırıp yorumdan teşhis aşamasına geçebilirsiniz. Balıkları görmeden ne desek biraz farazi olacak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım yine de...
[/QUOTE]
Ben gunde 1 ögün besliyordum akvaryumcum öyle dedigi icin, sanirim az geldi. Yemlemeyi günde ikiye cikardim ve saldiri durdu. Demek açliktan yapiyolarmis. Çok tesekkür ederim.


[QUOTE=mesutgebze] Lepistesler kuyruklara saldımaz veya koparmazlar , bugüne kadar hiç rastlamadım görmedim.
Çok çok büyük ihtimalle kuyruk erimesi başlamıştır.Hastalıklar kısmından araştırıp önlem almalısın,yoksa balıklarını kaybedersin.[/QUOTE]
Erime degil eminim, yataydan yüzgecin yarisi kopmus, zaten problem çözüldü, açliktan yapiyorlarmis. Yemlemeyi arttirinca saldiri kesildi.
erkek lepistes dişi lepistesin yüzgecini koparmış.
[QUOTE=denizim20]Erkek balıklar dişilere zarar vermezler bence başka bir sebep aramalısınız.[/QUOTE] Ama gözümle yüzgeçlerine saldırırken gördüm. başka nasıl kopabilir?


[QUOTE=akvaryum5858] Normalde 6 dişi varsa erkek sayınız 2 olması lazım erkek balık başına 3 dişi düşecek şekilde ama 3e 6d olmasıda fazla bir sorun yaşatmaz su değerlerine göre belki kendi kopmuş olabilir 

Akvaryum kaç litre ?
[/QUOTE] 130 lt, kendisi neden kopar? Akvaryumda vatoz çöpçü ve neondan başka canlı yok. Ben erkekler yüzgeçlerine saldırırken gördüm. BeZGiN2013-04-06 09:57:11
erkek lepistes dişi lepistesin yüzgecini koparmış.
[QUOTE=duman821]Erkek dişi oranınız biraz yanlış gibi 1-3 falan olması lazım o yüzden olabilir mi ki ?[/QUOTE] Bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Yem mi yetersiz geldi diye düşündüm. Bir aydır lepistes besliyorum yeni böyle bir şey oldu.
BeZGiN2013-04-06 09:56:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.