lepisteslerim neden mutlu değil?


orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2014 23:12
Tamam o zaman şöyle yapalım boy*en*yüksekliğinizin sonucunun 50 çıktığını varsayarsak. Akvaryumunuza uygun 3 filtre (benim tercihlerim baştan sona doğru olurdu);


Akvaryumunuzun hacmini 50L alırsak kullanabileceğiniz 3 ısıtıcı (benim tercihlerim baştan sona doğru olurdu);




Akvaryumunuzun boyutlarını göze alırsak ekleyebileceğiniz balık kombinasyonları (benim tercihlerim baştan sona doğru olurdu);

1-) 6 dişi, 2 erkek lepistes yanına 1 cüce vatoz, 2 çöpçü ve1 salyangoz.
2-) 8dişi,3 erkek lepistes yanına 1 cüce vatoz ve 1 salyangoz
2-) 4 tane japon, 2 çöpçü ve salyangoz

Akvaryumunuzu bitkili yapmayı düşünürseniz kullanabileceğiniz aydınlatma;


Akvaryumunuzu bitkili yapmayı düşünürseniz taban kumu seçenekleri (en az 5cm taban kumu olacak şekilde ayarlarsınız) (benim tercihlerim baştan sona doğru olurdu);



Dere kumu. (Akvaryumcularda bulunur)
 

Lütfen aklınıza takılan ne varsa sormaktan çekinmeyin.

*VERDİĞİM LİNKLERİN BULUNDUĞU SİTE, SADECE ÜRÜNÜ GÖRMENİZ AMACIYLA VERİLMİŞTİR. BAŞKA WEBSİTESİ VE PETSHOPLARDAN ÜRÜNLERİ TEMİN EDEBİLİRSİNİZ. 
*VERDİĞİM LİNKLERDEKİ WEBSİTESİYLE HİÇBİR BAĞIM OLMADIĞI İÇİN KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ PROBLEMLERDEN SORUMLU DEĞİLİM.


Sevgiler




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarpyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 159
HarpyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 00:04
Yani ne yalan söyliyim şu teşekkür butonu duygularıma tercüman olmadı olamaz.. Ben burada forum sayfalarında savrulmaktan helak olmuşken siz benim için bu listeyi hazırlamışsınız ya,ne kadar teşekkür etsem az.

Bu foruma kaydolduğum günden beri insanlar canla başla bana yardım ediyor.. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.. Son olarak aşağıdaki sorularımı cevaplayabilirseniz çok memnun olurum;

Şelale filtreyle ilgili; akvaryumun kenarındaki kalınlık şelale filtrenin takılmasına engel olur mu? Bir de ilerde bitkiler için CO2 kullanmam gerekirse sorun olur diyorlar ne diyorsunuz?

Bu salak akvaryumun gönderdiğiniz gibi bir girişi yok sadece ampul takılabiliyor  Bu işi ampulle çözemez miyiz yoksa gerçekten adamı bulup kafa göz gireyim mi? Bi tane ışık verdi bitkiler için uygun diye o da çok parlak galiba ondan rahatsız oluyor olabilirler mi? 

Uzun vadede aklımda tetralar var ne dersiniz? 

Not: Bu arada yavruluğun filtresini büyük akvaryuma taktım geçici olarak. umarım sabaha kadar kendilerine gelirler. 
2. Not: daha iyi görünmeye başladılar, erkek lepistesin gözleri düzeldi 
Harpy2014-01-23 00:10:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 01:51
Merhabalar,

Teşekkür etmenize hiç gerek yok. İleride sizde bildiklerinizi bilmeyenlere anlatırsınız ödeşiriz :D Ben bu hobiye 6-7 yaşımda başladım ve emin olun Özellikle Eminönünde o yaştaki bizlerin bile parasını bu şekilde kandırarak aldılar. O bakımdan üzülmeyin oradaki bazı esnaflar gerçekten insanlıktan çıkmış.

Atman şelale filtreyi kullandım. Arkası kavisli olduğu için her cam kalınlığına uyar diye düşünüyorum. Diğerleri de aynıdır diye tahmin ediyorum.

Bitkilerinize ampullede bakabilirsiniz. Bunu yapan çok sayıda hobici var. CO2 ye mecbur değilsiniz. Hatta en az 1 sene CO2 yi düşünmeyin derim ziraa önce diğer konularda tecrübe sahibi olmanız daha iyi olur.

Tetralar böyle ufak akvaryumlara koyulabilmekle beraber esasında sürü balıklarıdır ve sayıları en az 10 lu olmaları onları mutlu eder. Küçük akvaryumlarda maalesef bu sayıda tetra beslemek doğru olmaz. Ancak bu boyutta bir akvaryumda tecrübe kazandıktan sonra büyük hacimli bir akvaryum size çok daha kolay ve eğlenceli gelecektir.

Benim kendi alanım lepistes. Bu bakımdan bu ufaklıklardan asla vazgeçemem. Sizde hoşunuza en çok giden balığı eminim bulacaksınız.

Ancak eğer düşüncelerime birazcık değer veriyorsanız Japonları lepisteslerle aynı yerde tutmayın ve fanusta balık bakmayın. 

Adama hiçbirşey yapmayın :D sadece Japonuda ondan aldıysanız iade edip yerine lepistes alabilirsiniz. Alırken en küçük(damızlık altı) ve kuyruğu tırtıklanmamış lepisteslerden seçin. 

Ampulünüz çok parlaksa dibe ince bir katman siyah kum serebilirsiniz (örneğin hagen kum). 

en önemlisi herne olursa olsun sormaktan vazgeçmeyin. Benim 60 yaşındaki annem ben askerde olduğum için bıraktığım ender tür mavi zebra meleklerimi yavrulatıp, yanına bitki bile eklemiş ben askerdeyken :D . Ama devamlı bulduğu herkese soru sormuştu.

En önemlisi hobiden keyif alın. Demleyin çayınızı geçin akvaryumunuzun karşısına alın yanınıza ufaklığı seyredin balıkları.

Sevgiler 
orhanarda2014-01-23 01:56:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarpyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 159
HarpyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 09:52
Elbette bilgilerimi ilerde insanlarla paylaşacağım.. 6-7 yaşında hobiye başladınız demek, ben 6 yaşındayken babamın akvaryumu vardı o zamanlar akvaryumla ilgim "ne bişim balık" seviyesinin ilerisine geçmemişti  şimdi sayenizde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. 

Lepistesleri ben de çok seviyorum.. Özellikle kendi yavrusunu lüp diye mideye indiren anne lepisteslere bayılıyorum, sevginin böylesi 

Ancak son zamanlarda tetraların sürü haline dolaştıklarını öğrenince ne yalan söyliyim onlara da bir gönül kayması yaşadım.. akvaryum oturunca 1 grup neon tetra alsam lepisteslerimin yanına yine de olmaz mı? Olmaz derseniz almayacağım.. 

Fanusta balık bakmak geçmişte kaldı.. Bakanlara da mümkün olduğu kadar engel olmaya çalışıcam.. 

Japonları başka bi yerden aldım nispeten daha insancıl bir petshopcuydu ama petshopa götürmeye hiç gönlüm razı gelmiyor... Bir de onlar daha büyük olduğu için oğlumun dikkatini çekiyorlar akvaryumdan atlayanı hemen fark edip sormuştu bana. belki ilerde bir akvaryum daha alırım evi pet shopa çevireceğim bana kalsa :D

Resimde de göreceğiniz gibi büyük akvaryumun dibinde zaten siyah kum var.. Bu arada ışıktan olduğuna eminim artık çünkü sabah kalktığımda gayet iyi görünen erkek lepistes ışığı yaktıktan 1 dk sonra yine karardı  şimdi kapalı tutuyorum. Küçük bir ampul alacağım. 

Annenize de 41 kere maşallah, Allah hepsine uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin.. 

Bugün daha rahatlamış hissediyorum tam olarak çözmüş olmasam da en azından artık mutsuz olmalarının sebebini biliyorum. Bunu da size borçluyum tekrar teşekkürler.. 

mutlu, sağlıklı balıklar, keyifli hobiler diliyorum.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 10:12
Göknur Hanım, biraz araştırdıktan sonra sizin tank boyutlarınızda bitkili bir tank yapmak için 1 adet philips tornado ampulun yeterli olacağını gördüm.http://www.hizlial.com/philips-tornado-enerji-tasarruflu-ampul-e27-23w-beyaz-isik/10143537?pid=10143537

Lepistesleri japonlarla bakmaktansa neonlarla bakmanız çok daha uygun. Tabii ki bana kalsa başka balık eklemeyin derim ancak madem başka balık istiyorsunuz 6 adet neonla beraber bakabilirsiniz. Bu arada bitki ekleyecekseniz, karides eklemenizde güzel bir alternatif olabilir. Ayrıca neonların lepistes yavrularını avlayacaklarını unutmayın.

Akvaryumunuzdaki mideye 1-2 ay gayet sağlıklı yaşayacak fakat sonra ömrü bitecek ve ölüp suyunuzu baya bulandıracaktır. Sayısız defa mideye denedim ve deneyen arkadaşlarım oldu. Sonuç hep bu şekilde maalesef.

Ayrıca akvaryumunuzu 4 taraflı kullanmıyor, arkasından da izlemiyorsanız, Arkasına bir fon kağıdı yada sprey boya ile kapatma yapabilirsiniz. Bu şekilde balıklar kendilerini biraz daha güvende hisseder. Ancak eğer 4 taraflı kullanabiliyorsanız kapatmanıza gerek yok.

Rahatlamış olmanıza sevindim. Umarım yavaş yavaş da olsa güzel bir tanka sahip olacaksınız.

Bu arada benim evimde 8 tane 50L 6 tane 35L 1 tane de 568L tank var :D

Sevgiler
orhanarda2014-01-23 10:22:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarpyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 159
HarpyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 11:19
İşte hayalimdeki ev :D nereye sığdırdınız o kadar akvaryumu hele ki 500 ltyi şuan aklım almıyor :S 

Ampul kısmını da araştırdım ben de o tarz bişey almayı düşünüyordum. Evdekini de götürüp iade edeceğim hem akvaryuma uygun değil hem çok parlak hem iğrenç bir koku yayıyor  hem de pet shopcunun verdiği vantuzlar yapışmıyor. Amcam ne kadar çürük malı varsa bize kakalamış yaa hala hazmedemiyorum.. 
3 çeşit bitkim var zaten ama adlarını bilmiyorum fotolarını çekip ekleyeyim en iyisi; 




bu da yavru tankında


Karidesi ben de düşündüm ama japonlar rahat bırakmaz diyorlar. 

Neonlarla ilgili zaten yavruların ayrı bir tankı var yavru sorununu o şekilde çözerim diye düşünmüştüm. 

Midyeye gelince yeni akvaryuma geçirdikten sonra midyeme ve salyangozuma bir haller oldu Salyangoz hiç kımıldamadan aynı yerde duruyor midye de gömüldükten sonra bir daha açılmadı. Acaba öldüler mi dersiniz? Mangrow kökünün onlara zararı olmuş olabilir mi?

Arka fon almayı düşünüyorum sadece henüz fırsat bulamadım. Yavru tankının etrafını beyaz kapladım sadece tek tarafı açık. Anladığım kadarıyla beyazın balıklar üzerinde stres düşürücü bir etkisi var..

Mutlu, sağlıklı balıklar, keyifli hobiler diliyorum..
Harpy2014-01-23 11:28:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 12:29
Merhabalar,

Aslında koyu renkler lepisteslerde daha rahatlatıcı oluyor. Lacivert, siyah yada füme gibi. Koyu fonda kendilerini güvende hissediyorlar açık fonda ise hedef haline geliyorlar. Unutmayın ki lepistesler doğada diğer balıkların avı.

Midyeniz ölmüş olsaydı su 3 saatte kokar ve çamur gibi olurdu. Bence daha ölmemiştir.Salyangozunuzu elinizle ters çevirip içine bakın, eğer içi douysa ölmemiştir :D Mangrow kökü dediğiniz canlılara zarar vermez.

Karidesleri japonar yiyebilir. Bu konuda bişey diyemiyeceğim. Ziraa japon ve koiler hakkında fazla bir bilgim yok.

Evimizin bir odasını hobi odası haline getirdik. Ben aynı zamanda tamirat/tadilat/el işi yapmayı sevdiğim için oda da birde takım tezgahı duruyor :D ayrıca sigara içme odamız :D He birde unutmadan 3 yaşındaki Jack Russel kızımız Dodi'nin odası :D

Sevgiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarpyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 159
HarpyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 12:50
Demek bir de köpeğiniz var :) Ben çocukken bizim evimiz de böyleydi :D evimizde akvaryum, su kaplumbağası,kara kaplumbağası, su kertenkelesi, 2-3 tane kuş, ve terrier cinsi bir köpek vardı :) şimdi onlara ne oldu derseniz; yaşlandık 

Koyu renk fon anlaşıldı.. :)

Salyangoz öyle biryerde duruyor ki onu ters çevirip içine bakmak için kolumu dirseğime kadar suya sokmam gerekecek, hayvancıklar zaten strese girmiş durumda, hiç onları korkutmak istemiyorum.. Öldüyse yapacak bişi yok, ölmediyse ne ala :)

Bu arada az önce akvaryumcuyu arayıp bir güzel payladım  getir abla yaparız ederiz moduna girdi hemen.. Neyse hafta sonu götürüp vereceğim, sizin listelediklerinizi de not aldım (fiyatlarıyla birlikte) bu sefer kazık yemeye hiç niyetim yok. 

Mutlu, sağlıklı balıklar, keyifli hobiler diliyorum..




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 132
orhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 23:32
Teşekkür ederim Göknur hanım. Bu arada eğer elinizde yoksa 1 adet ortaboy kepçe alın. Eğer varsa salyangozu onunla yakalayabilirsiniz.

Sevgiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir